top of page

SYDAFRIKANSKE BLANDINGER

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Spier First Stone Organic Red Blend, 2015, WO Stellenbosch

“Det er Spiers muskelbundt af en Bordeauxblanding (60% Merlot + 40% Cabernet Sauvignon), lagret på egetræ i 24 mdr. og skabt for at imponere. Det gør den også, takket være potensen, modne solbær, mineralske undertoner og en fint dæmpet garvesyre. Det er en solid, talentfuld fortolkning af ung Médoc, og sådan skal den betragtes: det er ikke bærsmagen, der er så meget anderledes i den sydafrikanske udgave, men jordbundens finesser mangler. Den er endnu ung og kan med fordel gemmes min. 3-5 år.”

199,95 kr. 149,00 kr. v/6 fl. www.vincooperativet.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Plaisir de Merle Cellarmaster’s Selection, 2017, WO Simonsberg-Paarl

”Meget sydafrikansk med sin røgede, tørre, mineralske smag og sin lette, fine druesødme.
Bærsmag, røg, saft, frugt og garvesyre. Recepten er enkel, resultatet pænt og brugbart som madvin, ikke mindst til den sydafrikanske grillaften braai. I glasset bliver den blød, saftig, røget og trækker gode egenskaber fra de medvirkende Bordeauxdruer og Shiraz. Ilt den 10-15 min.”

124,95 kr. www.amka.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Spier Golden Thread, 2016, WO Coastal Region

”Blød og venlig blanding af…ja, det nævnes ikke, men den har mange Bordeauxtræk, fra sorte bær, blommer og svesker i smagen til lidt akkompagnerende røg og en fin, afsluttende syre. Den tørrer lidt ud i glasset, men får som modvægt en flig af druesødme og opfører sig til sidste dråbe som en nydelig Bordeauxvin og en frugtig og robust madvin.”

129,95 kr. Tilbudspris 70,00 kr. V/2 fl. IRMA
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Spier The Yellow Wood, 2016, Coastal Region

“Tæt, blød og saftig Bordeuaxblanding, hvor de franske druer samarbejder forbilledligt i glasset og derfor har svært ved at vise deres individuelle karaktertræk. Men skidt med det, samarbejdet giver en mild, syresvag rødvin, der er domineret af modne blommer og lige så modne, flygtige kirsebær, men i øvrigt behager langt mere, end den udfordrer. Altså en mild, moden, let forståelig, forsigtig madvin, der vil vinde mange venner ved grillen og bordet.”

149,95 kr. Tilbudspris 99,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Spier 5 Creative Block, 2016, WO Coastal Region

“Titlen 5 refererer til, at den er lavet af 5 druer, i denne årgang af Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec og Petit Verdot, altså en klassisk Bordeauxblanding. Den begynder blødt og peberkrydret, præget af modne blommer og sorte kirsebær. I glasset fastholder den smagen af peber og bær og får både den karakteristiske sydafrikanske smag af muld og metaller og en bredere og længere finish og eftersmag med mildhed og modne solbær. Rigtig nydelig, venlig og alsidig madvin, der opfører sig pænt og artigt i glasset.”

159,95 kr. Tilbudspris 99,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Lyngrove Platinum, 2017, WO Stellenbosch

“En utraditionel blanding af Pinotage, Cabernet Sauvignon og Shiraz. Selv om den er ung, begynder den blødt, tiltalende og saftigt med dæmpet modstand i glasset og tydelige aftryk af sveskeblommer og krydderurter. Den udvikler sig endnu mere blødt og venligt i glasset og får sidst i smagen en tør plet med lidt garvesyre, men såmænd også med en lille druesødme, der hjælper til at holde balancen. Pæn og nydelig madvin, bare en anelse mineralsk og uden indflydelse fra 15 mdr. på fad. Den udfolder sig blødt og lakridset i glasset, så ilt den godt.”

189,95 kr. 139,95 kr. v/12 fl. www.skovgaardvine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Anwilka Vineyards Ugaba, 2016, WO Stellenbosch

”Det er en easy-drinking wine, fortæller bagetiketten, og det stemmer. Den er lavet af 48% Syrah, 40% Cabernet Sauvignon og 12% Petit Verdot, og de tre druer generer ikke hinanden, men går ind for blød og fredelig sameksistens i glasset og mildhed i alle tvivlstilfælde. Resultatet er en blød, tør, frugtig og syrefattig rødvin, der er blid, men bestemt ikke slap. Glimrende, ukompliceret madvin.”

84,95 kr. www.amka.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Spier GSM, 2018, WO Western Cape

”GSM hedder den, fordi den er lavet af de tre sydfranske druer Grenache, Syrah og Mourvèdre, og det er faktisk lykkedes at få den til at smage lige så meget af Sydfrankrig som af Sydafrika. Det må være Grenaches fortjeneste, for det er dens milde, raffinerede, krydrede smag, der smager igennem. Nydelig og let forståelig blanding, der får en lille, fin druesødme i glasset.”

99,95 kr. Tilbudspris 79,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Goedverwacht Great Expectations, 2016, WO Robertson

”Triangle hedder den som undertekst, fordi den er lavet af tre druer: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot. Den er lavet i let stil, med lette aftryk af de tre druer, venlig, saftig og med en mineralsk, sydafrikansk druesødme. Smagen er lang, ren og nydelig, hvor sorte bær (blåbær især) overdøver smagen af druer. Syren er sen og så behersket, at den er både til hygge og til mad, måske allerbedst til hygge.”

115,00 kr. 95,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Darling Cellars The Old Grain Silo, 2017, WO Darling

“Darling ligger langt mod nord i det sydafrikanske vinlandskab, så druerne er modnet i sol og varme, og vinene har fra naturens hånd en medfødt sødme. Det gælder også denne blanding af Shiraz og Pinotage, der har solid bærsmag og bortset fra nogle procenter alkohol minder mere om Portvin end om Shiraz eller Pinotage. Det gør den til en mild og uhøjtidelig hyggevin og kun madvin for sødmeelskere, selv om den har en lille, tør plet. Den er også en blød og uskyldig indføring til vinens verden for nye vindrikkere.”

119,95 kr. www.amka.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Sir Charles Darling, 2017, WO Darling

“Cabernet Sauvignon og Merlot produceret som noget, man må kunne kalde en ”varmklimavin”, hvor der er solskin i glasset og druesødme i smagen. Ellers er det modne rabarber og slåen, der dominerer, suppleret med sydafrikansk jernsmag – deraf den lidt rustne tone - samt mineraler. Sødmen gør den let tilgængelig. Det er en festdrik til den søde rødvinstand, men for de fleste vil den være ret problematisk til mad.”

116,95 kr. www.amka.dk
bottom of page