top of page

ITALIENSK HVIDVIN

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Luciano Ercolino ”Le Grade”, 2022, DOCG Fiano di Avellino

“Engang var Fiano fra Avellino Italiens berømteste hvidvin, og der er stadig både historie og kvalitet i glasset. Smagen bevæger sig fra mild honning uden særlig sødme, over vanillebolcher og moden mango til små dryp lime i finish og eftersmag. Det er en vin med fylde, karakter og sjæl, opsat på hygge, fisk og seafood, og den fortjener det bedste, man kan skaffe.”

169,95 kr. 149,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Mirizzi ”Ergo”, 2020, DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore

“Den har alle de geografiske udmærkelser, en Verdicchio fra Jesi kan få, og den har grund til at vigte sig, for den er sublim, kompleks, vellykket og med druens medfødte friskhed. Den er udviklet traditionelt, dvs. på amforaer af ler, det har sikkert også medvirket til at give den sin raffinerede smag af honning og vanille og til at give den fylde og karakter. Det er en hvidvin, der smager af berettiget fornemhed, og den må hellere end gerne hoppe op til min kogte hummer.”

279,95 kr. 249,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Tenuta Corte Giocobbe ”Runcata”, 2021, DOCG Soave Superiore

“Når Soave smager sådan, er der noget ved at drikke Soave – fjernt fra lethed, pjask og flade fornemmelser. Runcata er meget mineralsk, tør og fyldig, med smag af frugtskræller, der ikke er sure, af pomelo, honning (!) og tørrede abrikoser. Det er en statelig vin, bred og markant, knastør og med karakter. Den er lige til at sætte på fiskebordet, foruden til så meget andet.”

300,00 kr. 225,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Cantina Tramin Pinot Grigio, 2022, DOC Alto Adige Südtirol

”Frisk, sprød, træfri Pinot Grigio fra Italiens køligste klima. Den er blank, domineret af frisk vanille, rund og raffineret, fyldig og konsekvent. Den klassiske, franske druer har fået en kyndig og kærlig behandling, og resultatet er fristende godt. Den rækker fra fiskebordet til langt ind i måltidet, også til håndplukkede oste.”

175,00 kr. 125,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Castello del Trebbio ”Congiura”, 2022, IGT Toscana

”Den smager meget af Alsace, og det er ikke så mærkeligt, når omkring af 90% af den er Riesling og Pinot Grigio. Men ud over en sympatisk friskhed har den bestemt også sin helt egen personlighed, der er præget af blomst, charme og ynde. Smagen svinger fra frisk ananas til moden pomelo og er lang, blød, poleret og raffineret. Flot hvid Toscaner, både til mad og uden.”

215,00 kr. 189,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Luciano Ercolino ”L’Ariella”, 2022, DOCG Greco di Tufo

”En af Italiens sande hvide klassikere, her i en udgave, hvor der sker en besnærende alliance mellem frisk honning og moden pomelo. Det er en raffineret kombination, der udfoldes raffineret i glasset, tilføjet frisk syre og betydelig længde. En kultvin, der stadig er lyslevende, frisk og sulten efter fisk og seafood.”

169,95 kr. 149,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Cantina Tramin ”Unterebner Pinot Grigio”, 2021, DOC Südtirol/Alto Adige

“Højtvoksende druer fra det kølige Norditalien har givet en aromatisk, fyldig og krydret udgave af PInot Grigio, med raffinerede nuancer af abrikos, umoden blomme og små, pirrende bitterstoffer. Det er ikke en Pinot Grigio, der kæler som en alsacisk Pinot Gris, den udfordrer og driller smagsløgene, og den komplekse, pirrende smag fortsætter til langt ud i eftersmagen. Det er en inspirerende madvin, hvis kokken kan lade sig inspirere.”

325,00 kr. 250,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Ruffino ”Libaio” Chardonnay, 2022, IGT Toscana

En Chardonnay fra Toscana, det lyder helt tosset, men det er resultatet ikke. Den er en ren, frisk, træfri no nonsense Chardonnay med små mineralske hentydninger og tilløb til lidt tropefrugt. Frisk, ukompliceret og alsidig.”

89,00 kr. Hans Just.
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Aresca Gavi, 2021, DOCG Gavi

”Frisk, sprød og karakterfuld Cortesevin fra hjertet af Piemonte. Den har en fornem klarhed i både udseende og smag, og den har en yndefuld kompleksitet, der svinger fra mild honning til abrikoser uden sødme. Det er en vin med indhold og med hjerte, og især med stor, umiddelbar friskhed. Den rækker fra hygge til håndplukkede oste.”

119,00 kr. 99,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Montecappone Tabano Bianco, 2022, Marche

”Mesterligt mix fra Marche, med tydelige spor af krydret muskat og frisk, struttende Verdicchio, kombineret med en tiltalende syre og mildhed. Tabano er en af Italiens mange og lidet kendte hemmeligheder, en vin med krydderi, friskhed og karakter. Endnu en styrke er dens spændvidde, fra hygge til ostebordet, fordi den er så kompleks. Herlig oplevelse.”

129,95 kr. 119,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Demarie Roero Arneis, 2020, DOCG

”Arketypisk Arneis, hvis man overhovedet kan tale om noget arketypisk ved en så lunefuld druesort. Den er i hvert fald frisk, strågul, træfri, med smag af mandler og pære, en kvist vanille og et forsigtigt dryp citrus. Herlig hvidvin fra Nebbiololand, mild og præsentabel med let syre og brugbar fra hygge til kød.”

145,00 kr. 125,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Paololeo Chardonnay, 2022, IGT Salento

”Frisk og træfri Chardonnay fra den gavmilde halvø Salento. Den har tropiske træk, især af frisk ananas, og den mild friskhed og fylde. Stilen er solid, syren behersket, men den findes. Alt i alt en glimrende, let forståelig, forfriskende og alsidig madvin.”

159,00 kr. 129,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Ruffino ”Lumina” Pinot Grigio, 2022, DOC delle Venezie

”Ung, frisk, sprød og træfri Pinot Grigio, der kører på lethed, vanille og en ukompliceret charme. Nydelig og alsidig sommervin, der giver resultat hele året og rækker fra hygge til fine fiskeretter.”

Tilbudspris 60,00 kr. MENY/SuperBrugsen/Hans Just.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Crabo Riesling, 2022, IGT Provincia di Pavia

“Italiensk Riesling, der ikke kommer fra de køligste egne, for Pavia ligger lige syd for Milano. Men selv om den ikke er stram og streng, holder den en pæn balance, har små hilsener fra æbler og pærer og en koket sødme, der netop balancerer uden at ødelægge ligevægten. Friskheden og den pæne druesmag gør den til en spændende madvin – eller en særdeles hyggelig hyggevin. Prøv den til sushi!”

79,95 kr. 65,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Paololeo Chardonnay, 2022, IGP Puglia

”Kendt drue i ikke så kendte omgivelser, men det vigtigste er, at vinen er frisk, sprød og i pæn balance. Druerne har fået noget solskin, men de er ikke brændt af, og det er en sympatisk, træfri Chardonnay, der næsten også er syrefri og kan bruges et helt måltid igennem.”

99,00 kr. 79,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
bottom of page