top of page

CHARDONNAY fra USA

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Terra Blanca Chardonnay, 2019, Red Mountain

”Fyldig, endda småbuttet, men også frisk, velbygget og velbalanceret, med små, fine tropiske tilløb, et pust af mineraler og en sen, præcis syre. Især balancen er imponerende, og den har nok kysset lidt egetræ, både under gæring og lagring, men egetræet dominerer overhovedet ikke, medvirker kun til den sublime balance. Den smager ikke som Meursault, men stilen er vellykket Meursault, og Meursault er stadig målestokken. Spændende madvin – nej: særdeles spændende madvin!”

179,00 kr. www.juuls.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

L’Ecole Chardonnay No. 41, 2021, Columbia Valley

”Statelig, rig og følsom koldklima Chardonnay fra USA’s nordvestligste stat Washington State. Den har krop, den har fylde, den har figur, og den har karakter. Smagen svinger fra modne pærer og lidt melon til mineraler og et dryp pomelo. Det er en udbredt vifte, men alle medvirkende samarbejder fornemt i glasset. Smagen er ret lang, eftersmagen er lidt længere. Den smager ikke af Chardonnay fra Bourgogne, den har sine egne kvaliteter, og de er imponerende. Fremragende madvin, især hvis kokken også er fremragende.”

259,00 kr. www.juuls.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Ironstone Vineyards Chardonnay Reserve, 2020, Sierra Foothills

”Den er både frisk, fyldig og velbalanceret. Smagen går i mange retninger, fra tropiske antydninger af mango og ananas over et tilløb til ung honning og anelser af ristet vanille – alt sammen kræsent doseret og derfor vellykket og pikant. Kombineret med små mineralske bidrag og en velfungerende syre giver det en spændende og fremragende madvin, der kan meget andet end fisk/seafood.”

124,50 kr. FØTEX.
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Pike Road Chardonnay, 2020, Willamette Valley

“Frisk, fyldig, mild og blød Chardonnay fra Oregon - ja ikke alene fra Oregon, men fra Willamette Valley. Den lever smukt op til dalens ry for koldklima, mineraler og druekarakter. Den har en fornem balance i glasset, hvor vanille og behersket melon matcher en lille, fin syre. Det er lutter nydelse, uden aggressioner og egetræ, og med en lang, blød, følsom finish og eftersmag.”

159,00 kr. www.juuls.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Granite Hill Cellars Chardonnay, 2020, Lodi

”Frisk og ren californier med en nuanceret smag, der spænder fra melon og mango til vanille og blød nougat(!). Den er velbalanceret, aromatisk og sympatisk, både med og uden mad. Egetræ smages ikke, og syren er mild og venlig. Den har granit i sit navn og også lidt granit i smagen – fint integreret. Spændende Chardonnay.”

169,00 kr. 129,00 kr. v/6 fl. www.holtevinlager.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Joel Gott Chardonnay, 2020, California

”Rund og velnæret Chardonnay med tydelige californiske gener, lige fra solens ødsle friskhed til den buttede krop, den komplekse tropiske bærsmag og en kærlig, men ikke overdøvende hilsen fra egetræ. Der er gods i glasset, friskhed, ubekymret munterhed og en meget behersket syre.”

229,00 kr. 200,00 kr. v/6 fl. www.holtevinlager.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Livermore Chardonnay, 2022, California

”Frisk, ukompliceret Chardonnay med venligt sind og små tropiske tilløb af ananas, mango og melon. Den virker træfri og er så robust, at den kan bruges til næsten alt på bordet, endda også til hygge, for syren er mild og kort.”

72,95 kr. www.amka.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

”1924” Chardonnay, 2021, California

”Halvfed og fyldig Chardonnay, med markante aftryk af fersken, ananas og ristet egetræ. Den smager meget af traditionel californisk Chardonnay, like it or not. Syren er behersket, så den er besværlig til mad – med mindre det er bamsemad.”

149,00 kr. FØTEX.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

J.Lohr ”Riverstone” Chardonnay, 2021, Arroyo Seco Monterey

“Traditionel californisk Chardonnay med krop, fedme, egetræ og tropefrugt. Den spjætter lidt i sin struktur, fordi der ikke er total harmoni og aftalt samarbejde i glasset, men den buttede stil med ristet træ og ananas og mango har stadig sine yndere. Den er solid, men måske lidt besværlig til mad.”

159,95 kr. KVICKLY.
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Eagle Rock Vineyards ”K.O. Chardonnay”, u.å., California

“En frisk og solid mundfuld tropefrugt, især ananas, melon og mango, suppleret af et lille skud syre, der ledsager uden at overdøve. Den smager mere af frugt og friskhed end af klassisk Chardonnay, men den smager pænt og reelt og er brugbar både med og uden mad.”

89,00 kr. www.juuls.dk
bottom of page