top of page

CABERNET fra CHILE

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Baettig ”Los Compadres” Cabernet Sauvignon, 2022, DO Maule

“Den er lavet uden kunstvanding, fortæller etiketten, og alligevel er den saftig og intens, usædvanlig tør for en chilensk Cabernet, foruden at den er kompleks og karakterfuld. Og så er den især kødfuld – kødfuld er ordet! Den fylder, og man skal næsten tygge sig igennem dens udfordringer, men det er en opgave, det kan betale sig at ofre gebisset på. Det er tørrede sorte bør og ristede krydderurter, der strømmer op af glasset og gør den til en stor vin og en fortrinlig madvin. Endnu et mesterværk fra Francisco Baettig.”

225,00 kr. v/6 fl. www.bichel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Santa Rita ”Floresta” Cabernet Sauvignon, 2019, DO Valle del Maipo

”Floresta laves af druer fra udkanten af Maipo Valley, kun et godt druekast fra Andes. I de første år var denne, ret nye prestigevin, lavet af Cabernet Sauvignon + Carmenère eller Syrah, men 2019’eren ser ud til at være på 100% Cabernet Sauvignon. Det er en tørt potent saft- og kraftbamse, der er præget af sunde, modne sorte bær og lagring på nyt egetræ. Modsat Santa Ritas første mange Cabernet’er fra Maipo er den ikke mild og raffineret, men muskuløs og potent og skal derfor enten iltes eller gemmes. Den er tæt og imponerende og kun til mad på bordet.”

199,00 kr. www.amka.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Montgras ”Antu” Cabernet Sauvignon, 2021, DO Valle del Maipo

”Der er mokka i næsen – og mere mokka i smagen, derimod ingen særlig friskhed, og man smager ikke Maipos solmodne druer. Det er en mut Cabernet, med mere saft og tør potens end charme. Den udfolder sig pænt i glasset og bliver blødere og mildere og får endda en snert af fin druesødme. Den kan med fordel iltes 10-15 og er kun til mad.”

109,00 kr. BILKA.
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Concha y Toro ”Casillero del Diablo” Cabernet Sauvignon, 2021, DO Valle Central

“Concha y Toro er Chiles største vinproducent med en vinliste så lang, og lidt efter lidt også med flere topvine. Casillero del Diablo (Djævlens kælder) er langt fra toppen, men den er til gengæld Chiles mest solgte rødvin og derfor med en smag, der passer de fleste. Den er frugtig, træfri og let forståelig, med en lidt usikker sødme/syre balance, men ellers helt ligetil.”

79,95 kr. KVICKLY.
bottom of page