top of page

GRÜNER VELTLINER 

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Schloss Bockfliess ”Barock” Grüner Veltliner, 2023, DAC Weinviertel Reserve

“Slottets topvin har den forventede ædelhed, en vifte af fristende aromaer og en lang, tæt og fyldig smag, der ender med en lille, fin syre, der er pakket ind i dulmende honning og sikrer en raffineret afslutning. Det er en af de store vine på hylden med Grüner Veltliner, bred, kompleks og markant, som den står og skyder maven frem og vigter sig med sarte hyldeblomster, honning uden sødme, mango, og et dryp formildende pomelo. Flot vin, der er mere til hygge og desserter, måske også til udvalgte blåskimmeloste, end den er til fisk/skaldyr.”

199,00 kr. 180,00 kr. v/6 fl. www.holte-vinlager.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Weingut Hirtl Grüner Veltliner ”Ried Waldberg”, 2022, Weinviertel DAC

“Det er fine, mineralske toner, der klinger mest i glasset, men der er også friske, florale nuancer, vanille og kandis, en skive umoden pære og en lang finish med mere pære og en venlig, afsluttende syre. Det er en madvin, og ikke alene en madvin, men en fremragende og udfordrende madvin, der rækker fra fisk til lyst kød.”

121,00 kr. 97,00 kr. v/6 fl. www.cavalcade.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Graf Hardegg Grüner Veltliner ”Vom Schloss”, 2022, Niederösterreich

”Yndefuld balance mellem friskhed, ren og skær druesmag, spæde vanillebolcher, mild syre og små, fine drys af druesødme. Det er en blid og raffineret Grüner Veltliner, der spiller på charmen uden at bruge musklerne. Mineralske nuancer medvirker til at gøre den til en fremragende madvin, der sagtens kan nydes uden mad.”

149,00 kr. www.juuls.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Schloss Bockfliess Grüner Veltliner, 2023, DAC Weinviertel

”Fyldig, karakterfuld og meget personlig Grüner Veltliner, med nuancer fra honning over vanillebolcher til mild pomelo. Den er raffineret og spændende og næsten for kælent krydret til mad, men en fremragende og inspirerende hyggevin - måske også dessertvin, hvis kokken er dristig nok.”

149,00 kr. 100,00 kr. v/6 fl. www.holte-vinlager.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Zantho Grüner Veltliner Reserve, 2021, Burgenland

”En Grüner Veltliner, der er alt andet end slank og let, for den har både fylde og karakter. Næsen siger vanille, smagen siger sirup uden særlig sødme, mild pære og honning, igen uden særlig sødme. Det er en raffineret og stilfuld Grüner Veltliner, med lang delikat smag og diskret syre – en drøm til fisk/seafood og lyst kød.”

159,95 kr. 139,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Frank ”Herrnbaumgarten” Grüner Veltliner, 2023, Niederösterreich

”Herlig, frisk blomst, raffineret vanillesmag, lang, velplaceret syre. Tør og spændstig Grüner Veltliner med både charme og struktur. Derfor er det også en prægtig madvin, der rækker fra fisk til kvalificerede desserter. Ukompliceret og overbevisende.”

89,00 kr. www.amka.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Graf Hardegg Grüner Veltliner ”Vom Gut”, 2023, Niederösterreich

”Det er Grüner Veltliner i en poleret, raffineret charme-udgave. Den begynder med vanille og kokette drys af ikke for sød honning, og den slutter med mineralsk holdning og en pæn og udholdende syre. Frisk, mild, dejlig er den, lige til at sætte på bordet – og til meget andet end fisk/seafood.”

119,00 kr. www.juuls.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Weingut Hirtl Grüner Veltliner ”Ried KIrchberg”, 2021, Weinviertel DAC

“Yndefuld og raffineret, med nuancer fra vanillebolcher til spæd anis. Pæn fylde, stor charme, venlig syre. Det er især en mild og kompleks Grüner Veltliner, der både er en fremragende og frisk hyggevin og en glimrende madvin, selv om den kun er halvtør.”

121,00 kr. 97,00 kr. v/6 fl. www.cavalcade.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Schloss Bockfliess Grüner Veltliner ”Vom Löss”, 2023, Niederösterreich

”Ung, frisk og sprød, med ren og skær vanillesmag, drys af stødt peber og markante mineraler. Præsentabel og alsidig madvin, der viser, hvor strunk, raffineret, slank, enkel og velbalanceret en ung Grüner Veltliner kan være.”

129,00 kr. 79,00 kr. v/6 fl. www.holte-vinlager.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Gut Hardegg Grüner Veltliner, 2023, ”Edition Girlitz”, Niederösterreich

“Mild og venlig stil, endda med en spinkel druesødme, men uden at det påvirker balancen.
Der er mildhed og smag af frisk vanille i glasset, det er lutter venlighed, og syren er kort og diskret, så det er en ung, frisk Grüner Veltliner, der er både til hygge og til mad.”

99,00 kr. www.juuls.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Zantho Grüner Veltliner, 2022, Burgenland

“Slank, følsom og aromatisk Grüner Veltliner, der begynder med mildhed, næsten moden pære og et stænk sirup og slutter med mere mildhed og lang, diskret syre. Enkel og nydelig vin, der er både til hygge og til mad.”

109,95 kr. 89,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Scheiblhofer Grüner Veltliner ”Classic”, 2023, Burgenland

“Ung og en anelse spritzig, med muntre hilsener fra vanillebolcher og let anis. Stilen er frisk, slank og uhøjtidelig, smagen ganske lang og med let og velplaceret syre. Den er både til hygge og til mad og lige velegnet til begge.”

119,95 kr. 99,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Frank ”Sant Mathias” Grüner Veltliner, 2023, Niederösterreich

”Ung, enkel og ubekymret, slank og spændstig, med pæn blomst og friskhed og velplaceret syre. Det er afgjort en madvin, og med mange muligheder.”

55,00 kr. REMA 1000/AMKA.
bottom of page