top of page

RØDVIN fra TYSKLAND og ØSTRIG

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Matthias Gaul ”Steinrassel” Pinot Noir, 2021, Pfalz

”Steinrassel signalerer sten og mineraler, og sådan smager den også. Men den er hverken særligt stram eller afvisende, tværtimod blød, let røget og tiltalende. Den nye årgang er ikke rå og bidsk som 2019’eren, den er blødgjort og forfinet og den lange, behersket tørre smag fortsætter i en mild og raffineret eftersmag. Et pragtstykke af en tysk Pinot Noir, med karakter, charme og komplekse nuancer. Fornem madvin.”

260,00 kr. v/6 fl. www.bichel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Landerer ”Henkenberg Spätburgunder”, 2021, Baden

”Rig næse med mange facetter, violer, røg og lavendler, den er blank og raffineret, en rigtig charmenæse. Smagen tilføjer svesker, blommer og lidt engelsk lakrids, men alt sammen nænsomt mixet og serveret med stor ynde. Den smyger sig i munden, blød og hengiven. Stilen er udpræget sart og feminin, så den er både en elegant hyggevin og en charmerende madvin.”

425,00 kr. 325,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Weingut Rings ”Leistadter Kalkofen” Spätburgunder, 2021, Pfalz

”Fra Rings’ højeste vinmark kommer denne parfumerede, overdådige, veloplagte Spätburgunder, der lever op til kalknavnet og er pirrende mineralsk, men også bærfrugtig (sveskeblommer, dæmpede solbær og slåen), foruden at den er blød, smygende, lang i smagen og har en spændende og udholdende smag af bær og mineraler. Egetræ smages ikke – og savnes heller ikke - for der er frugt og mineraler for alle pengene. Fremragende madvin, kan jeg bekræfte. Det var Påske, og jeg serverede lam, og vinen var lige så overbevisende som lammet.”

750,00 kr. 575,00 kr. v/ 2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Landerer ”Oberrotweiler Pinot Noir”, 2021, Baden

”Mild, blank og let røget, med nuancer fra viol og lavendel til sorte bær og tørrede svesker. Det er en yndefuld Pinot Noir, let mineralsk og uden egetræ og mærkbar syre. Den udfolder sig mildt og raffineret i glasset og holder sig blød og tør. Hyggelig hyggevin og vellykket og alsidig madvin.”

275,00 kr. 200,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Landerer ”Kaiserstuhl Spätburgunder Trocken, 2022, Baden

”Dyb, charmerende næse. Smagen begynder med violer og ynde og slutter med lakrids, milde svesker og mineraler. Moderne og spændende fortolkning af Pinot Noir/Spätburgunder, mild, blød og poleret, let og fint røget, uden egetræ og uden særlig syre. Den er både til hygge og til mad.”

175,00 kr. 125,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Weingut Gabel Pinot Noir ”Tradition”, 2020, Pfalz

”Peberkrydret, blød og tør. Den er først lidt mut af natur, åbner sig ikke gerne, og virker afvisende. Men den er værd at vente lidt på, for den gemmer på en let og fin røget smag og med lidt tålmodighed oplever man også en let druesødme bag den tørre profil. Ilt den altså 15-20 min. og spis mad til.”

189,00 kr. www.juuls.dk.
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Weingut Rings ”Vom Kalkfels Spätburgunder, 2018, Pfalz

”Blød og fyldig, med markante aftryk af sveskeblommer og mineraler, der giver den både personlighed og karakter. Den er moden, afklaret og med pæne nuancer i retning af Pinot Noir, men den holder sig tysk og solid. Der er en fin, nostalgisk charme ved vellykket Spätburgunder som denne, der bekræfter, at tysk rødvin også kan have klasse.”

350,00 kr. 250,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Weingut Boujong ”Brauneberger Barrique Pinot Noir”, 2020, Mosel

“Det er nogenlunde samme vin som lillebroderen herunder, men denne er modnet på fad (barriques) og er derfor lidt finere og lidt dyrere. Den har også mere krop og mere kød på kroppen, længere smag og mere karakter, også druekarakter. Den er til mad, men dens ubekymrede Moselsind egner sig ikke til tunge retter.”

124,00 kr. v/3 fl. www.cavalcade.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Weingut Udo Weber Spätburgunder ”S”, 2018, Nahe

“Den er så mild og blød, at den næsten er kærlig - men afventende, slet ikke omfavnende. Det er blide toner fra smeltet lakrids og modne brombær, tilføjet lidt kærlig timian og et kys af en ristet mokkabønne. Det er lutter mildhed og venlighed, bare med en svag sødme i baggrunden - og den er næsten for kælen til mad - men den smager også sympatisk uden. "

135,00 kr. v/3 fl. www.cavalcade.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Sasbacher ”Rote Halde” Spätburgunder, 2020, Baden

”Mørk og robust, med frisk smag af røde bær og en udholdende syre. Det er afgjort en madvin, der opfører sig solidt i glasset, fastholder smagen af røde bær, fra jordbær til boysenbær, og holder en tør, konsekvent stil, træfri og frugtigt udfordrende.”

145,00 kr. 130,00 kr. v/6 fl. www.holtevinlager.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Weingut St.Remigius ”Achkarrer Schlossberg” Spätburgunder, 2021, Baden

”Der er viol både i næse og i smag. Det antyder, at den er raffineret anlagt, og det er den. Smagen er lang, blød og let parfumeret, en anelse mineralsk, men især frisk og frugtig, med kærlige hilsener fra modne kirsebær og skovjordbær. Sympatisk og let forståelig mellemvægter, der både er til hygge og til mad.”

149,00 kr. www.juuls.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Graf Hardegg ”Vom Schloss” Pinot Noir, 2021, Niederösterreich

”Tør og kontant østrigsk Pinot Noir, der ikke bruger kræfterne på at kæle og behage, men går direkte i smagsløgene med tør bærsmag, hårde mineraler og lang, pågående syre. Det er altså en udpræget madvin, helt uden sødme og mildhed, men konsekvent i stil og smag.”

169,00 kr. www.juuls.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Weingut Frank ”Ried Krainholz” Pinot Noir, 2021, Niederösterreich

”Blød, kontant og udholdende bærsmag, der især kommer fra tørrede sveskeblommer og frisk timian. Den er også ret mineralsk og dermed endnu mere robust og stramtandet. Den opfører sig pænt og konsekvent i glasset, klarer sig uden charme og kæleri, og slutter i en tør eftersmag. Den er kun til mad, og skønt ung har den godt af luft i 10-15 min.”

199,00 kr. www.amka.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Weingut Rings Spätburgunder, 2021, Pfalz

”Sorte blommer, ristede kaffebønner, en strimmel engelsk lakrids og en fint medlevende syre. I glasset dominerer den ristede kaffesmag mere og mere og bliver til sidst bedøvende, mens syren holder stædigt ud. Det giver en skævhed i smagen, som den beherskede bærsmag ikke kan ændre. Tak for kaffe, fristes man til at sige."

325,00 kr. 250,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Weingut Boujong ”Brauneberger Pinot Noir”, 2022, Mosel

”En seriøs rødvin fra Mosel – umuligt ville man have sagt for 40-50 år siden, men intet er umuligt mere. Den har lethed i stil som en Beaujolais, men druen er tydeligvis noget andet, mere spinkel, mere yndefuld end Gamay. Det er en pæn og nydelig lille Pinot Noir med aftryk af modne kirsebær og et drys mineraler og lige så meget end hyggevin som en madvin.”

99,00 kr. v/6 fl. www.cavalcade.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Weingut Henrici “l’Aura Rote Cuvée”, 2020, Rheinhessen

“Tør, kontant og frugtig. Bagetiketten fortæller ikke, hvad cuveen består af, men den smager lumsk meget – og overraskende – af Cabernet Sauvignon. Det er nok herfra, den friske bærsmag og robustheden stammer, det er dens profil. Solid, tør madvin hele vejen i glasset.”

99,95 kr. 79,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Schloss Bockfliess Pinot Noir, 2023, Niederösterreich

“En årsunge med modne træk og frisk frugt. Trods sin ungdom er den drikkeklar og uden modværge i glasset, bare lidt viol, lidt mokka og lidt godt humør. Den flirter med det lette køkken, som bagetiketten fortæller, og den bør egentlig drikkes kølig og uden højtidelighed. Et ungt, frisk pust uden fine fornemmelser.”

139,00 kr. 89,00 kr. v/6 fl. www.holtevinlager.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Sant Thias Pinot Noir, 2021, Niederösterreich

“Tør og robust østrigsk Pinot Noir, der smager mere af mineraler og tørrede svesker end af Pinot Noir, men selv uden elegance klarer den sig solidt og pænt, tørt og udholdende, og den er en meget anvendelig madvin, der kan klare næsten alt.”

59,00 kr. REMA 1000/AMKA.
bottom of page