top of page

OVERSØISK ROSÈ

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Maison Noir Wines Love Drunk, 2018, Oregon

“Den har samme drilske kombination af sarte, modne jordbær og venlige orangeskræller, som man finder hos udsøgte roseer i Tavel og Lirac. Det er ikke en rosé, der vil slukke tørst eller kæle for smagsløg, den vil pirre og udfordre. Den har både kroppen og sjælen med sig, jordbær og orange er en frisk og fortrinlig alliance, og den har syre nok – og alligevel ikke for meget. Etiket og bagetiket bliver desværre brugt til studentikost pjat og hjælper ikke vindrikkeren, men iflg. den danske importør er druerne Chardonnay og Pinot Noir, og den alliance er der jo heller ikke noget i vejen med. Resultatet er forbløffende. Herlig, herlig rosé fra Oregon, et fund til lam og andre, der har fortjent det.”

189,00 kr. v/6 fl. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Spier The Yellow Wood Rosé, 2018, WO Stellenbosch

“Meget personlig stil og smag: Frisk, tør og jordbærmættet, med hilsener fra modne ribs og umodne moreller. Jordbærsmagen udfoldes og udvikles i glasset og bliver mere tæt, med lækker moden frugt, der både har kvalitet og længde. Det er en rosé med fylde og indhold. Den er så kødfuld, at den netop kun egner sig til kød, ikke til fisk. Ilt den 10-15 min. og mærk glæden i glasset.”

149,95 kr. Tilbudspris 99,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Spier Farm House Organic Rosé, 2017, WO Stellenbosch

“Spiers top-rosé er lavet på Shiraz og kælet for i alle detaljer. Resultatet er en tæt, fyldig vin, der forener friskhed med fornemhed og modne jordbær med lang, behersket syre. Efter en halv times tid får den en lille, pikant smag af unge bær og udfordringer, men ellers holder den sin sikre, solide smag og struktur. Den er jordbærfrisk og mættende uden mad og statelig som madvin, hvor den skal bruges som rødvin, ikke som hvidvin.”

239,95 kr. 149,00 kr. v/6 fl. www.vincooperativet.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Spier Ideologi Rosé, 2018, WO Stellenbosch

“Ren Merlot med frisk smag af lette bær som boysenbær og modne ribs og med lidt orange i smagen - som i farven. Den er lys, mild, blød og tiltalende og så frugtig, at den trods en pæn syre næppe er til fisk, men så er den til så meget andet, fra hygge til mange kødretter.”

149,95 kr. Tilbudspris 99,00 kr. www.vincooperativet.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Bellingham Berry Bush Rosé, 2019, WO Western Cape

“Den har aroma af oranger, og den har smag af oranger, fra friske clementiner til let parfumerede mandariner. Det er ikke bær, den smager af, men herlige modne og næsten modne oranger, der giver farve, friskhed og karakter. Bagetiketten bliver kun brugt til løftede pegefingre, men jeg er sikker på, at der er Pinotage indblandet. Resultatet er i hvert fald vellykket, ligesom syrebalancen, og det er en rosé til mange formål.”

79,75 kr. 60,00 kr. v/2 fl. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Spier Vintage Selection Merlot Rosé, 2019

“Solid frugt, solid stil. Det er ikke en rosé, der skal pusles og hygges om, den skal med til bords, hvor dens umiddelbare friskhed, den milde jordbærsmag og dens muntre væsen vil gøre lykke. Sæt den på buffet’en, til smørrebrød eller til lam/kalv/kylling, den skal nok klare sig.”

99,95 kr. Tilbudspris 46,50 kr. v/6 fl. Kvickly/SuperBrugsen
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Elqui Wines Rosé 2014, Elqui Valley

”Meget atypisk mix af 42% Pinot Noir, 35% Syrah og 23% Carmenère, lavet af koldklima druer fra Chiles nordligste vindistrikt. Det er abrikos, der bestemmer i glasset, suppleret af nektarin og lidt fersken med bitterstoffer i skindet. Det er noget så sjældent som en kødfuld rosé, med krop og drøjde og med betydelig karakter - ikke druekarakter, for ingen af de tre deltagende druer lader sig genkende, men karakter fra dens personlighed. Den er især til mad, lam, kalv og fjerkræ.”

104,95 kr. v/12 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Regio Petite Sirah Rosé, 2017, Lodi

”Lys, let og tørt prikkende californier, med sart jordbærsmag og med orangeskræller langt ud i eftersmagen. Det er en mild, pæn og rigtig præsentabel rosé, der rækker fra en glimrende, diskret aperitif til lette retter med lyst kød, ja helt ud i frugtsalat og jordbærkage.”

Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Trivento White Malbec Reserve, 2019, Mendoza

”Lys, let og lystig argentiner, endda meget lys og meget let, med smagsnuancer fra modent æble til umoden abrikos. Den holder en stram, tør stil og har en udholdende, forsigtig syre, så den er meget anvendelig som madvin. Uhøjtidelig og ukompliceret og afgjort bedst sammen med mad.”

99,95 kr. Tilbudspris 50,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Lindeman’s Bin 35 Rosé, 2019, South Eastern Australia

Lindeman’s Bin 35 Rosé, 2019, South Eastern Australia
”Et muntert glas australsk sommerhygge med små indskud af jordbær og fingerkys. Den er lys, let og lystig – for let til alt andet end lette retter. Ren frugtig uskyld med let og koket sødme.”

40,00 kr. FØTEX
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Santa Rita Rosé, 2019, Valle Central

“Der star ikke mere Cabernet Sauvignon på etiketten af Santas Ritas rosé, der står heller ikke noget andet, og det kan godt være Cabernet Sauvignon stadigvæk, bare i en revideret udgave. Den er blevet mere frisk og pågående, mindre frugtig og statelig. Nu har mere aggressive bær, som overmodne stikkelsbær og umodne jordbær taget over, men den rækker stadig langt i måltidet, fra appetizer til frugtsalat – og ikke mindst som terrassekøler!”

59,95 kr. www.amka.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Banrock Station Shiraz Rosé, 2017, South Eastern Australia

“Australsk Shiraz forklædt som rødkindet bondepige med ternet forklæde og et sødt og indbydende væsen. Den er ukrukket og ukompliceret og parat til næsten hvad som helst – og mest vellykket til hygge og et lille jordbærkys i ny og næ. Nemmere kan en rosé ikke være. Den vinder ved sin renhed, sin friskhed og sit ubekymrede gemyt.”

60,00 kr. FØTEX
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Trapiche Pure Rosé, 2018, Mendoza

“Lys og let, med aftryk af orange og abrikos - men kun svage aftryk, for den er selv ret svag og flygtig. Den har pæn friskhed, en ukompliceret smag og stor anvendelighed, men den holder sig lidt for diskret og anonym, især hvis den skal med til bords.”

109,00 kr. FØTEX
bottom of page