top of page

NEW ZEALANDSK

SAUVIGNON BLANC

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Dog Point Vineyard Section 94 Sauvignon Blanc, 2017, Marlborough

“Dog Points top-Sauvignon Blanc laves af druer fra en særlig parcel. De behandles nænsomt og økologisk, det er konsekvent håndværk, og resultatet kommer på håndplukkede fade til hvile og fordybelse, så der er lagt op til et brag i glasset – og det kommer også, ikke med stor lydstyrke, men med stor elegance og effekt. Næsen siger hyldeblomster, smagen strækker sig fra overmodne, håndsorterede stikkelsbær til fersken og pomelo. Man griber sig selv i at mene, at så rigt og raffineret kan en Sauvignon Blanc ikke smage, men det kan det altså. Den inviterer til styrkeprøve – også med kokken. På mit indre menukort står der søtunge eller pighvar – men den har mange muligheder.”

199,00 kr. v/6 fl. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Dog Point Vineyard Sauvignon Blanc, 2019, Marlborough

”Meget ung, lige så meget frisk og endnu mere raffineret, med udtræk af meget modne stikkelsbær og blødgjorte rabarber, med gavnlige vrinsk af modstand i glasset, men uden skarphed. Det er en kultiveret og dannet Sauvignon Blanc, lidt mineralsk og med tendens til småbuttede former, men stilen og kroppen er tilpasset perfekt, det er en poetisk Sauvignon Blanc, der er fjernt fra Loires og andres hidsige drengestreger. Med sin blomst, sin charme og sin fine syrebalance er den også et fund til fiskebordet.”

149,00 kr. v/6 fl. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Babich Family Estates Organic Sauvignon Blanc, 2018, Marlborough

“Næsen er et helt orgie af hyldeblomster og modne stikkelsbær. I smagen er det modne rabarber, der tager over, idyllen bevares, den pirrende aroma bliver til lang og intens velsmag. Det er pacificeret og raffineret Sauvignon Blanc, med suveræn blomst og en lang, velfungerende syre, der bærer smagen sikkert frem til fiskebordet eller til så meget andet. En perfekt oplevelse for den, der søger Sauvignon Blanc med fred og harmoni i glasset.”

149,75 kr. Tilbudspris 119,75 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Babich Black Label Sauvignon Blanc, 2018, Marlborough

“Topvinen fra Babich er et år mere moden, betydeligt fornemmere og ædlere i smagen – som en baron mod en bondekarl. Noget af det umiddelbare og friske er poleret væk, og stikkelsbær og rabarber er overmodnede helt hen til grænsen af lidt dekadent sødme. Det er virkelig kultiveret og forfinet Sauvignon Blanc, mere ædel kan druen næppe blive, den er sikkert endda for ædel for kritiske smagsløg. Men en flot og markant madvin er den, selv om den både er ædel og uskarp.”

150,00 kr. Tilbudspris 120,00 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Sileni Straits Grand Reserve Sauvignon Blanc, 2019, Marlborough

“Silenis top-Sauvignon Straits har de samme pågående egenskaber som den almindelige Sauvignon herunder, men de er mere modne og især mere raffinerede. Den er stram, ren og sikker, med en overvægt af modne stikkelsbær som ouverture, som midterstykke og som finale. Det er lutter friskhed, og den er velbalanceret trods syrlige bær og anden syre. Den er dejligt autentisk Marlborough med friskhed, koldklima, mineraler og karakter. Det må være svært at sidde ved Loire og smage, hvor fremragende vine der laves i Marlborough…”

160,00 kr. 120,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Neudorf Sauvignon Blanc, 2018, Nelson

”Foruden aftryk af modne stikkelsbær og lige så modne rabarber er det mineralske momenter, der bestemmer smagen. Smagen er lang, ren og ledsaget af en venlig syre, stilen er lige så venlig, helt uden aggressioner, og balancen er artistisk vellykket. Denne 2018’er bekræfter Neudorfs evne til at kombinere friskhed, mineraler og bær med mildhed og karakter. Derfor er det også en fortrinlig madvin, lige til at sætte på bordet.”

119,00 kr. v/6 fl. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc, 2019, Marlborough

”Ung, frisk Sauvignon Blanc med små grønne toner og mange håndfulde næsten modne stikkelsbær. Det gør friskheden endnu friskere, og en stram, træfri og konsekvent smag får glæde af den smag. Der blander sig et lille kor af mineraler og spidsen af en rabarber, så der både kommer karakter og bredde i glasset. Frisk, smågrøn og udfordrende Sauvignon Blanc.”

120,00 kr. 75,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Kim Crawford Sauvignon Blanc, 2018, Marlborough

”Raffineret og kompleks Sauvignon Blanc, der har bløde former og mildhed i sine udtryk. Den er ikke ude på ballade i glasset, den smyger sig kærligt og fredsommeligt over smagsløgene med aromatiske hilsener fra overmodne rabarber og bittesmå dryp af frisk pomelo. Det er Marlborough og Sauvignon Blanc fra den kælne, elegante ende, med dæmpet friskhed, anelsen af noget mineralsk og bred overtalelse for resten. Den er meget personlig og viser, hvor anderledes og overbevisende Sauvignon Blanc også kan fortolkes.”

129,00 kr. BILKA
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Fincher & Co The Dividing Line Sauvignon Blanc, 2017, Marlborough

“Mere gul end hvid, mere abrikos end stikkelsbær. Stilen er ret venlig, mild og lidt kælen, ret fyldig for en Sauvignon Blanc, med tilløb til endnu mere fyldig og endda fedme. Den er nærmest lidt buttet, meget atypisk for en Sauvignon Blanc, og friskhed og syre bekymrer den sig ikke om. Det er en meget personlig fortolkning af den alsidige drue, en joker i en blindsmagning og på fiskebordet. Hvordan det går, afhænger helt af kokken”

159,95 kr. v/6 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Fincher & Co Sauvignon Blanc, 2018, Marlborough

”Lys, let og adræt. Fornemmelsen af meget modne stikkelsbær danser hen over smagsløgene med kælen smag og længde, og syren ledsager pænt og artigt. Frisk og stilren madvin, der nok er enkel, men også raffineret og en nydelig og diskret partner til en god fisk – og måske allermest vellykket til seafood.”

99,95 kr. v/6 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Babich Sauvignon Blanc, 2019, Marlborough

”Frisk og sprød, med modne stikkelsbær og endnu mere modne rabarber, så det bidske i syren er væk, kun nerven og det pirrende er tilbage. Det er i det hele taget en Sauvignon Blanc, hvor skarpheden og hidsigheden er tæmmet, kultiveret kan man sige, så flasken kan komme med på det fineste bord. Og det kan den, smagen er ren og karakterfuld, balancen nydelig.”

120,00 kr. Tilbudspris 100,00 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Elephant Hill Sauvignon Blanc, 2018, Hawke’s Bay

”For en gangs skyld ikke en Marlborough, men dog også en koldklimavin, i frisk stil, med tydelige mineralske bidrag og lang smag af næsten modne stikkelsbær. Den kunne være prototypen på new zealandsk Sauvignon Blanc: frisk, aromatisk, lidt mineralsk, en anelse grøn, stort set artig i glasset - og lige til at sætte på bordet.”

139,00 kr. www.juuls.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Marisco The Ned Sauvignon Blanc, 2017, Marlborough

“Frisk, floral og meget direkte Sauvignon Blanc, med pågående stikkelsbær og rabarber – velmodnede og i velbalanceret samarbejde. Der er både aroma og harmoni i glasset, fine mineralske nuancer og diskret syre. Glimrende frisk madvin i vellykket mellemstil og med småbuttede Venusmål.”

149,95 kr. 99,95 kr. v/12 fl. www.skovgaardvine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Sherwood Stoney Range Sauvignon Blanc, 2019, Waipara Valley

“Ung, frisk og overbevisende, med smag af glade, modne stikkelsbær og en stump meget dæmpet rabarber. Den er altså mild og venlig, aromatisk, en anelse mineralsk og med en lang, artig syre med. Den er helt uden aggressioner og lige til at sætte på bordet.”

159,00 kr. Tilbudspris 79,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Yealands Estate Single Block S1 Sauvignon Blanc, 2018, Marlborough

“Den begynder blidt og venligt, men den slutter med brus af syre og rabarber. Næsen er til hyldeblomst, mild, spæd og aromatisk, mens smagen har mere drøn på og virker lidt vild – men mildheden og vildskaben slutter heldigvis fred i glasset og enes om en udholdende mildhed med mange små syreprik. Det er ikke en vin til hygge, men en glimrende madvin, der efterhånden smager mere og mere af stikkelsbær – herligt modne!”

159,95 kr. Tilbudspris 119,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Clos Henri Petit Clos Sauvignon Blanc, 2018, Marlborough

”Den er lidt tropisk i næsen – og såmænd også i smagen, hvor ananas og moden mango fylder mere end de traditionelle stikkelsbær og rabarber. Det er andenvinen fra Clos Henri og var, i hvert fald i årgang 2014, den seneste jeg har smagt, langt mere autentisk Marlborough, mere udfordrende og mere mineralsk. 2018’eren er venligheden selv, ikke ufrisk, men mere bekvemmelig og artig. Det er tæmmet Sauvignon Blanc, stadig udmærket, bare anderledes, og mere anvendelig på spisebordet.”

165,00 kr. Tilbudspris 135,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Selaks Sauvignon Blanc, 2019, Marlborough

”Frisk, aromatisk mellemstil med forsigtige prik af næsten modne stikkelsbær og milde rabarber. Den har bløde former og lang, venlig syre, så den kan bruges fra hygge til lyst kød. Det er en artig og velfriseret Sauvignon Blanc, det er også en charme.”

65,00 kr. FØTEX
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Stony Creek Winemakers Selection Sauvignon Blanc, 2016, Marlborough

“Det er en klassisk Marlborough Sauvignon Blanc, fortæller bagetiketten, og det er rigtigt nok, men det er en behersket udgave med de rigtige egenskaber i mindre format. Modne stikkelsbær og en let syre sætter kursen, og resten er en lang, pæn og nydelig, velbalanceret smag, både med og uden mad.”

79,75 kr. Tilbudspris 55,00 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Flaxbourne Sauvignon Blanc, 2018, Marlborough

”Flaxbourne var engang New Zealands største fårestation, men der er heldigvis ikke noget uldent ved smagen. Tværtimod er den frisk, sprød og domineret af næsten modne stikkelsbær, så der er modstand i glasset, og syren er udholdende. Derfor er det også en madvin, der er frisk, ubekymret og helt ligetil.”

79,95 kr. Tilbudspris 50,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Yealands Sauvignon Blanc, 2019, Marlborough

”Der er godt med stikkelsbær i glasset, både modne og mindre modne. Det giver friskhed, syre og udfordringer. Ellers holder den en pæn, fornuftig, kølig mellemstil, den er træfri og aktiv i munden og lige til at sætte på bordet. Og på grund af stikkelsbærrene er den kun til mad.”

99,95 kr. Tilbudspris 79,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Mud House Sauvignon Blanc, 2018, Marlborough

”Den har en skarphed, der går direkte i nervesystemet, eller hvor den slags nu går hen. Det giver ekstrem friskhed og syre, så den er kun til mad. Smagen siger umodne stikkelsbær, syren er udholdende og markant. Det er en Sauvignon Blanc for hårdhudede smagsløg, meget personlig og meget konsekvent.”

74,95 kr. Tilbudspris 59,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen
bottom of page