top of page

Kommunevine fra Bourgogne

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Vincent Bouzereau Puligny-Montrachet, 2017, AOC

”Som adressen fortæller, er det hvid Bourgogne fra en af de højeste hylder – og selv om den virker lidt ubeslutsom i starten, er den bestemt værd at vente på, med sin milde, let parfumerede næse med hyldeblomst og sin elegante smag af friske mandler, tilsat et frisk pift af citrus. Fylden kommer i glasset, hvor vinen får klassisk Chardonnaykarakter og harmoni, og hvor smagen udvides med malt og mineraler, bliver blødere, længere og næsten også dybere. Efter en time i glasset viser den en flødeagtig velvære, som om nogle strammende seler er sprængt og den endelig kan være sig selv. Så sker der noget i glasset! Giv den tålmodighed og forståelse – og drik den endelig ikke for kold!”

449,00 kr. 399,00 kr. v/6 kr. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Cave de Lugny Chardonnay, 2018, AOC Mâcon-Villages

”Enkel, nydelig Chardonnay med pæn druekarakter og lang, velplaceret syre. Smagen er frisk, domineret af mandler og vanillebolcher. Stilen er ret robust, så det er en alsidig og ukompliceret madvin.”

89,95 kr. MENY
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Domaine de Bellene Santenay Les Charmes Dessus, 2016, AOC Santenay

”Frisk Chardonnay med fine karaktertræk og en afsluttende citrus-syre, der gør den meget madegnet, men desværre også kvæler druesmagen. Der er små mineralske tilløb, men druesmagen og vanillesmagen overrumples i glasset af citrus og pågående friskhed, og den virker udeltagende og passiv. Ilt den 10-15 min. og sæt mad på bordet. Den er ikke hyggelig nok uden.”

218,95 kr. v/2 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Albert Sounit Rully 1’er Cru La Pucelle, 2017, AOC

“Ren, vanillefrisk smag af Chardonnay og lidt fadfedme. Den smager af mildhed og smeltet smør, syren er diskret, længden begrænset, mulighederne mange. Den får små tropiske træk af mango og moden nektarin i glasset, senere også lidt citrus, der giver balanceproblemer. Ilt den 10-15 min.”

369,00 kr. Tilbudspris 299,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Bouchard Père & Fils Beaune Les Teurons, Premier Cru, 2016, AOC

”Den er lutter raffineret nydelse, med Beaunes ynde og milde, parfumerede smag af viol, vild timian og tørrede, sorte bær - tilsat en knivspids diskret røg og lidt engelsk lakrids i eftersmagen. Som hos en ballerina er målene beherskede, men perfekte. Den kæler sig fra den ene finesse til den anden, den er silkeblød, sensuel, yndefuld og drikkemoden. Så forstår man Bourgognes lyksaligheder…”

500,00 kr. 385,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Bouchard Père & Fils Beaune du Château, 2016, AOC

”Næsen har både dybde og karakter og signalerer prestige. Det samme gør smagen og tilføjer længde og modenhed. Der er mildhed i glasset, blød violsmag, nænsomhed og kokette nuancer, modne mørke blommer og lidt engelsk lakrids. Smagen udfolder sig yndefuldt og blødt i glasset, den får et tilskud af tørrede krydderurter, og der er både dybde og længde langt ud i eftersmagen. Raffineret og lækker Beaunevin, der også har både saft og muskler til et godt stykke kød – eller til god hyggestund. En følsom og fornem nydelse.”

400,00 kr. 300,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Bouchard Père & Fils Beaune, 2018, AOC

”Den holder stilen, smagen og charmen fra tidligere årgange, domineret af kirsebær og blommer og med en lille, tør og let lakridset afslutning. Den er feminin i sine balletagtige bevægelser, i sin lange, fint violparfumerede smag og i sin kokette, raffinerede afslutning. Den er også meget Beaune med stort B og Bouchard med et lige så stort B. Jeg tilføjer gerne b for blød og for besættelse, og på trods af sine feminine træk er den lige til at sætte på bordet med et godt stykke kød – eller med en venlig ost.”

300,00 kr. 225,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Domaine Machard de Gramont Pinot Noir, 2019, AOC Bourgogne

”Ung, tør og kontant, med pæn, frisk Pinotsmag, stødt peber og sympatisk karakter. En rigtig god repræsentant for ukompliceret, vellykket Bourgogne med bærsmag og krydderier, solid struktur og pæne dimensioner. Den udfolder sig venligt og villigt i glasset, holder sig tør og stilsikker og er trods sin ungdom lige til at sætte på bordet efter 5-10 min. luft.”

130,00 kr. v/6 fl. www.bichel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Château de la Charrière, 2018, AOC Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune

”Blød og kontant Pinot Noir med raffineret smag af stødt peber, ristede krydderurter og parfumerede blommer. I glasset får den en tern kogechokolade, der ikke generer balancen, og et behersket syrepift, der netop kun er behersket. Den er ung, men allerede drikkemoden, og for en gangs skyld vil jeg anbefale at drikke den uden iltning, bare skænk op og nyd, og send en nostalgisk tanke til Bourgogne.”

179,75 kr. Tilbudspris 139,75 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Louis Jadot Volnay, 2014, AOC

”Ung, blank charmevin med små prik af stødt peber og bagte krydderurter. Den opfører sig koket og er kælen i glasset, men også følsom og kostbar. Smagen holder sig silkeblød, får lidt røg og et forsigtigt pift syre. Det er en yndefuld, men også skrøbelig Pinot Noir, og dermed også typisk for Volnay.”

379,00 kr. Tilbudspris 259,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Château de Mercey, 2018, AOC Hautes-Côtes de Beaune

”Selv om Bourgogne er verdens mest besungne og berømmede vindistrikt, har de største danske importører påfaldende lidt at byde på fra hjertedelen Côte d’Or. For Salling Group (Dansk Supermarked) er denne ydmyge Beaunevin omtrent eneste bud. Den har en tør og kontant smag af tørrede svesker og knuste peberkorn. For en Beaunevin er den påfaldende charmeløs, men heller ikke sart og skrøbelig. Pinotsmagen udfoldes sympatisk i glasset, vinen bliver blødere og rigere, den får mere bærsmag og nerve – og så kommer en sen syre og slukker kontant for den oplevelse.”

119,00 kr. FØTEX
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Albert Sounit Mercurey 2017, Vieilles Vignes, AOC

“Solid stil, markant smag af ristede kaffebønner, lang syre. Den har nogle balanceproblemer og svært ved at finde ligevægten, men det går bedre efter nogen tid i glasset, hvor også syren dæmpes. Rigtig venlig bliver den dog ikke. Det er, som om evnerne ikke lever op til dens store forventninger. Men der er fine momenter af klassisk Pinot Noir.”

339,00 kr. Tilbudspris 279,00 kr. www.kogs.dk
bottom of page