top of page

Australsk hvidvin

(uden Chardonnay)

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Jasper Hill Riesling, 2019, Georgia’s Paddock, Heathcote

“Karakterfuld Riesling, der både har spændende, autentisk druesmag, blomst og aroma, og en kælen fylde, der holder langt ud i eftersmagen. Den er nemlig også en anelse buttet, men velbalanceret, og syren er diskret og udholdende. Som Riesling er den fornem, som australsk Riesling er den ekstremt fornem, med vellykket Alsace Rieslings evne til at lade en prik druesødme forelske sig i tørstofferne i glasset. Flot, lang og udfordrende smag og med store evner på middagsbordet, fra fisk over fjerkræ til blåskimmeloste.”

279,00 kr. 239,00 kr. v/6 fl. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Wolf Blass Gold Label Riesling, 2017, Eden Valley

”Wolf Blass’ top-Riesling er lavet af druer fra Eden Valley, der er en del af koldklima området Adelaide Hills. Den er frisk og fremragende, med tydelig Rieslingnæse, sprød smag, mineraler og aktiv syre. Den har ikke samme dybde og længde som de fineste tyske, men den er med i toppen af Riesling’er lavet uden for Tyskland (og Alsace). Den skal have lidt tid for at udfolde sig i glasset, så er den lige til at sætte på fiskebordet – eller til andre lettere retter.”

149,00 kr. FØTEX
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

D’Arenberg The Money Spider Roussanne, 2018, McLaren Vale

“Udfordrende og meget kompleks smag, der svinger fra vanille og honning til pomelo og abrikos. Frisk, træfri stil, spændende fortolkning af Roussanne, og resultatet er en aromatisk, alsidig énspænder, der er både til hygge og til mad. Hurra for Roussanne – og hurra for d’Arenberg!”

150,00 kr. 110,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Clonakilla Riesling, 2016, Canberra District

”Fremragende australsk Riesling, frisk, ren, sprød og krystalklar, både i stil og i smag. Overbevisende druekarakter, kompleks smag af friske mandler, et pust af mineraler og en lang, rensende syre. Eminent madvin – friskere og sprødere Riesling fås næppe.”

179,96 kr. v/12 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

D’Arenberg The Stump Jump Sauvignon Blanc, 2018, Adelaide Hills/McLaren Vale

“Sprød og aromatisk Sauvignon Blanc, der er blandet med lidt Riesling, Marsanne og Roussanne. Den overrasker ved sit milde væsen og fraværet af aggressive tendenser som bidskhed og syre. I stedet er det overmodne, bløde og medgørlige stikkelsbær, der dominerer - man kan næsten mærke dem blive til marmelade i glasset – men tro nu ikke noget slemt: den er velbalanceret, mere tør end halvtør, så atypisk at den kan drikkes og nydes uden mad, men bestemt også med.”

100,00 kr. 85,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

D’Arenberg The Hermit Crab Viognier/Marsanne, 2017, McLaren Vale

”Vanillebolcher, overmodne ferskner og mango og et dryp pomelo. Den har hermed både friskhed, fylde og citrus, serveret med et jovialt glimt i øjet. Det er ikke en fiskevin, men den kan bruges til så meget andet, også til blå oste og desserter – og den er måske allerbedst helt for sig selv, uden mad.”

125,00 kr. 90,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Vandenberg Sauvignon Blanc, 2019, Limestone Coast

“Mineralsk og meget personlig smag, frisk, tør, kontant og træfri. Det er stikkelsbær og rabarber, der dominerer, friske og næsten modne, men også med en markant og udholdende syre. Den er adræt og smidig, helt uden krop og buttede tilløb, og den er absolut kun til mad.”

119,00 kr. www.juuls.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Kingston Estate Sauvignon Blanc, 2018, Mount Benson

“Frisk, sprød, ren og træfri Sauvignon Blanc med tydelig aroma og smag af stikkelsbær og rabarber. Vellykket Loirestil, ikke slank, slet ikke buttet, men lige tilpas, så friskheden og stikkelsbærrene får både første og sidste ord. Trods markant syre er den ikke kun til mad.”

125,00 kr. Tilbudspris 100,00 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Flavabom Field White, 2017, South Australia

”Iflg. bagetiketten er den lavet af et ”hemmeligt mix” af druer, men mon ikke forklaringen er som for andre field blends, at druerne har vokset hulter til bulter, så ingen ved, hvad der er hvad. Den er i hvert fald mild og blød, med små tropiske træk og en udholdende syre. I sagens natur er der ingen druekarakter, men masser af friskhed og pæn fylde, og den udfolder sig bredt og hyggeligt i glasset efter en halv times tid. På trods af syren kan den også bruges uden mad.”

134,95 kr. Tilbudspris 79,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen/ www.vincooperativet.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Rymill Sauvignon Blanc, 2019, Coonawarra

”Frisk, sprød, enkel med bare en anelse modne stikkelsbær – resten er friskhed på flaske, en let syre og en renhed, der holder langt ud i eftersmagen. Den er træfri og let forståelig, også let at bruge, fra læskedrik til fiskebord.”

139,00 kr. www.juuls.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

D’Arenberg The Dry Dam Riesling, 2019, McLaren Vale/Adelaide Hills

“Slank og sympatisk koldklima Riesling, der charmerer sig med blomst, druekarakter og ynde gennem glasset – indtil en kontant syre sætter punktum for venligheden. At den falder i to dele gør den også besværlig at bruge. Først er den mild og venlig og bedst som et glas afslappet hygge – men så kommer syren og forlanger mad på bordet, og selv efter 20-25 min. iltning er syren ikke villig til at overgive sig. Det må altså blive enten eller.”

140,00 kr. 100,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Lindeman’s Bin 85 Pinot Grigio, 2019, South Eastern Australia

“Stram, vellykket koldklimavin med blomst, sympatisk aroma og velplaceret syre. Den er helt uden fedme eller sødme, men har pæn fylde og er en glimrende madvin. Hvad den smager af? Friskhed og en knivspids vanille, ikke andet.”

69,00 kr. BILKA
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Sidney Wilcox Riesling Reserve, 2018, South Australia

“Halvtør Riesling med en lille hilsen til den søde tand – ellers frisk smag, lidt fylde, pæn druesmag, behersket syre. Frisk og personlig australsk Riesling, der pga. sin lille fylde og sin halvtørre stil kan bruges til meget andet end fisk.”

109,95 kr. Tilbudspris 89,00 kr. IRMA/ www.vincooperativet.dk
bottom of page