top of page

Amerikansk CABERNET

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19,5/20

Sojourn CABERNET SAUVIGNON, 2016, Napa Valley

”Et solbærbad af solskin, modne bær og sødme i årets koldeste tid. Kompakt, lækker, klassisk Napa i meget moderne stil, rund, blød, smækker, struttende af sundhed og c-vitaminer. Foruden solbær er det brombær og hyldebær, der bestemmer i bærskuffen, hertil et dryp lakrids og et blidt pres af modne sveskeblommer. Det er én lang, koncentreret nydelse, men der er også spark i solbærsaften, nogle mineraler, lidt timian, men det er og bliver solbærrene, der har magten i glasset – og godt for det. Den er stadig ung, og man kan kun drømme om de finesser, den vil tilegne sig i de kommende år.”

900,00 kr. Tilbudspris 700,00 kr. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Stag’s Leap Artemis CABERNET SAUVIGNON, 2017, Napa Valley

”En vaskeægte californisk klassiker – og også i denne årgang en tæt og saftig Cabernet i overbevisende moderne Napastil, hvor det er den sunde, rene bærfrugt og smagen af modne solbær og brombær, der dominerer i glasset, mens egetræ og garvesyre kun er diskrete medspillere. Den holder stilen, der er suveræn og ukompliceret – hvis man har saft og potens nok – og bliver ved med at være blød, saftig og muskuløs. En flot, moderne Napabasker, der stadig er både ung og lovende. Og smagen holder sig lang, flot, fyldig og mættende.”

559,00 kr. Tilbudspris 459,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Silverado CABERNET SAUVIGNON, 2016, Napa Valley

”Saftig og solbærmættet Cabernet, frugtfrisk og veloplagt, den strutter af vitaminer og godt humør. Der er både lidt Merlot i, og den har lagret på nye fade, men det er Cabernet og solbær, der smager igennem og bliver ved med det. Den er sund og frisk og lige til at forelske sig i, hvis man er til solmodnet Cabernet. Sol, saft, sødme, solbær, så er det Silverado. Det ikke alene rimer, det passer også.”

399,00 kr. Tilbudspris 339,00 kr. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Rodney Strong CABERNET SAUVIGNON, 2014, Sonoma County

“Mørk, saftig og drikkemoden, med sveskeblommer og sorte kirsebær, med stødt peber, engelsk lakrids og med fornemmelsen af egetræ, men heldigvis langt ude i baggrunden. Den er kompleks, men også ukompliceret, og den har oppet sig gevaldigt efter flere år på flaske. Kort og godt er den saftig, svesket, ren og velbalanceret.”

215,00 kr. Tilbudspris 180,00 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Wente Southern Hills CABERNET SAUVIGNON, 2018, Livermore Valley

“Tør, nærmest lidt mut, med blommer, mokka og druesødme. Efterhånden samler den sig i glasset, med udholdende sødme, røg, mokka og blommer. Den har søde og bløde tanniner og opfører sig venligt, blødt og imødekommende trods den tørre indledning. Den har også en pæn længde og en lang, lakridset finish og eftersmag. Nydelig madvin.”

140,00 kr. 110,00 kr. v/2 fl. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

J.Lohr CABERNET SAUVIGNON, 2018, Paso Robles

”Saftig og røget, præget af svesker, blommer og egetræ. Gedigen og autentisk californier i lettere moderniseret, traditionel stil. Egetræet, røg, kokos og sødme er vægtet højt, bærsmagen og friskheden noget mindre. Der sker ikke så meget i glasset, så den ender, som den begyndte, som gammeldags californisk Cabernet, men uden oxidering og overdreven solbrændthed. Pæn, sødmefuld og let forståelig.”

159,00 kr. Tilbudspris 99,00 kr. IRMA
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Château Ste-Michelle CABERNET SAUVIGNON, 2017, Indian Wells

“Tør, stram, svesket og potent Cabernet fra USA’s nordvestligste hjørne, domineret af mineraler, egetræ, sorte bær og svesker. Den bliver mere harmonisk efter 20-30 min. i glasset – det er også et budskab – og holder sig potent og muskuløs, efter en times tid med mokka og lakrids. Den er harmonisk og tørrer sindigt ud. Robust til mad og næppe til hygge alene.”

229,00 kr. Tilbudspris 199,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Brutocao CABERNET SAUVIGNON, 2017, Mendocino

”En gedigen bøfvin til bøffen, intens, saftspændt, tør og fyldig, simpelthen et koncentrat af modne sorte bær, engelsk lakrids, tørrede svesker samt chokolade og kokos fra det gavmilde egetræ, hvor den har tilbragt 18 mdr. Den samler sig pænt i glasset, men kan ikke løbe fra egetræet, det er kokos og fadsødme, der holder ud, ikke solbær og lakrids. Sådan er stilen, og den er tro mod stilen – og bedst til mad.”

270,00 kr. 175,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Black Stallion CABERNET SAUVIGNON, 2017, Napa Valley

”Allerførst tør og røget, men så kommer flere slags sødme og sorte bær, suppleret af lakrids og sveskeblommer. Altså kompleks, mere adstadig end frisk, skønt bare tre år er den drikkemoden og afklaret. Uden at være oxideret eller solbrændt er den nostalgisk Napa, fra dengang egetræ og sødme var vigtigere end frugt og friskhed. Der er ingen vildskab i glasset, men nøgtern konsekvens.”

349,00 kr. Tilbudspris 299,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Ironstone CABERNET SAUVIGNON, 2017, Lodi

”Frisk, frugtig, ukompliceret – langt mere præget af sorte bær, blommer og lakrids end af røg, sødme og egetræ. Den holder sin umiddelbare friskhed i glasset og holder den længe, indtil kokos og fadsødme begynder at lege med. Det er altså et spørgsmål om stil, om man vil drikke den frisk og frugtig (næsten ingen iltning) – eller fadpræget med egetræ og aftryk af blommer/svesker (nogen iltning).”

99,00 kr. BILKA
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Bonterra CABERNET SAUVIGNON, 2018, California

”Solid, tør og sikker i stil og struktur, med sorte bær og svesker. Den bløder pænt op i glasset, bliver mildere og rundere, bærsmagen får en anelse druesødme - og et stænk fadsødme - og det lidt rustikke i den unge smag forsvinder efterhånden. Den holder sig blød og mild, får mere og mere sødme og mister sin frugtfriske uskyld. Den er mest frisk og spændende uden for meget iltning.”

149,95 kr. Tilbudspris 85,00 kr. v/2 fl. IRMA
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Beringer Founders’ Estate CABERNET SAUVIGNON, 2018, California

“Beringer laver Cabernet i mange rangklasser, og denne er hverken fra 1. eller 2. hylde, men et let krydret kompromis mellem moderne, bærsmag og den californiske traditions uundgåelige egetræ med røg, vanille og kokos. Desværre kværner fadsmagen frugten, og det opgør ændrer sig ikke i glasset: det er fadsødme, røg, vanille og kokos, der holder længst og bedst ud. Sådan er virkeligheden bare - og en anden virkelighed er, at den faktisk smager mere vellykket dagen derpå!”

119,00 kr. BILKA
bottom of page