top of page

Hvidvine fra CHILE

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Viña Tarapacá Chardonnay Gran Reserva, 2019, DO Valle de Leyda

“Leyda ligger I den nordligste del af vinlandet Chile, altså den varmeste, men vinmarkerne ligger tæt ved havet, så der er både kølighed fra havet og mineraler fra jorden. Ikke så underligt, at det er en meget kompleks og udfordrende Chardonnay, med signaler fra tropefrugter som fersken og ananas, små mineralske indslag og en mild, velgørende syre. Den er lidt hvalpet og buttet efter at have mødt noget egetræ, men hverken røg eller kokos forstyrrer den tropiske frugtsmag, der slutter med et dryp citrus. Det gør den også til en solid og alsidig madvin.”

129,75 kr. 100,00 kr. v/2 fl. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Matetic Vineyards EQ Coastal Sauvignon Blanc, 2019, DO Valle de Casablanca

”Forfinet, krystalklar Sauvignon Blanc fra Chiles første og mest berømte koldklimadal. Smagen er diskret, venlig, den hælder mest til modne rabarber og er helt uden aggressioner. Fine, forfriskende mineralske nuancer dukker op i glasset og skader bestemt ikke. Syren er diskret, men velplaceret, så det er en spændende ledsager til spændende, sarte fisk som tunger og laks/ørred.”

150,00 kr. 110,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Luis Felipe Edwards Marea Chardonnay, 2019, Valle de Leyda

“Ung, frisk og sprød Chardonnay fra den kølige Leydadal, hvor druerne kan modnes i perfekt balance, og det er de i denne 2019’er, der selv er I fornem balance. Den har tropiske tilløb til melon, ananas og mango, men den har især en friskhed og indre harmoni, der giver charme og karakter. De små buttede tilbøjeligheder kan den takke de franske fade for, den smager slet ikke af mineraler eller jordbund, bare af frugt og friskhed. Den diskrete, udholdende syre gør den til en spændende og alsidig madvin.”

159,95 kr. Tilbudspris 89,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Viu Manent Chardonnay Gran Reserva, 2019, Colchagua Costa

“Frisk, tilsyneladende træfri Chardonnay med små tropiske tilløb (lime og nektarin), ellers bare ubekymret friskhed. Let buttet, ukompliceret og velbalanceret koldklimavin, der er lige til at skrue op og sætte på bordet.”

119,95 kr. v/12 fl. PHILIPSON WINE.
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Matetic Vineyards EQ Quartz Chardonnay, 2016, DO Valle de San Antonio

“Moden og velovervejet Chardonnay med nydelig druekarakter og flere småtropiske nuancer, fra ananas og mango til pomelo. 11 mdr. på bundfaldet i nyere fade har gjort den let buttet og givet den fylde og karakter, og en frisk, markant og udholdende syre sørger for en hæderlig balance. Kompleks og alsidig madvin, også til meget andet end fisk.”

200,00 kr. 150,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Viu Manent Sauvignon Blanc Reserva, 2020, Valle de Colchagua

”Yngre kan den ikke være – og friskere og mere sprød kan den heller ikke være. Træfri og ukompliceret, med aftryk af modne stikkelsbær i smagen og hyldebær i næsen. Frisk, frisk, frisk og derfor også let at drikke og let at bruge.”

64,95 kr. v/12 fl. PHILIPSON WINE
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Matetic Vineyards Corralillo Sauvignon Blanc, 2019, DO Valle de San Antonio

“Smagen flakker lidt, men er mest til stikkelsbær. Stilen er ungdommeligt frisk og sprød, bare en anelse mineralsk, men både stil og smag minder om klassisk Loire, med friskhed, pondus og druekarakter. Derfor er den også en alsidig madvin, og ikke kun til fisk.”

110,00 kr. 80,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Los Vascos Chardonnay, 2018, Valle de Colchagua

“Den er let tropisk, både i næse og i smag, ananas og fersken, foruden pomelo, der tilfører små prik af syre. Det er ikke en koldklimavin, men den er heller ikke solbrændt, men i pæn balance, træfri og frisk. Glimrende og alsidig madvin.”

119,75 kr. 80,00 kr. v/2 fl. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Viu Manent Chardonnay Reserva, 2019, Valle de Colchagua

“Frisk, slank Chardonnay med nuancer fra ananas til lime. Den er enkel i stil, sprød og anvendelig fra hygge til fjerkræ.”

64,95 kr. v/12 fl. PHILIPSON WINE
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Undurraga Chardonnay Reserva, 2019, Central Valley

“Ung, lidt hvalpet Chardonnay med hilsen fra pære og ananas. Den er middel, både hvad angår friskhed og krop, syren er diskret, men tilstrækkelig til at gøre den til en habil madvin. Den får lidt fylde og lidt karakter i glasset, så ilt den 10-15 min.”

85,00 kr. FØTEX
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

La Playa Chardonnay Reserve, 2020, Valle de Limarí

”Frisk, tropisk, sprød, træfri. Det er ananas, melon og mango, der dominerer i glasset, stilen er forsigtig medium, syren beskeden. Det gør den til hyggevin - og madvin med forsigtighed. Enkel, ren og ærlig.”

105,00 kr. Tilbudspris 90,00 kr. www.kogs.dk
bottom of page