top of page

POUILLY-FUMÉ / SANCERRE

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

20/20

Hubert Brochard “Côte des Monts Damnés”, 2017, AOC Sancerre

“Det mest imponerende ved denne pragtvin er koncentrationen og stofligheden i glasset – den smager så ambitiøst og ædelt, at man næsten ikke kan få den af munden igen. Næsen svæver fra vanille til pomelos lille fine bitterhed, smagen begynder med friske mandler og mango over melon til mineraler og mere fint dæmpet pomelo, der raffineret pirrer, men netop kun antyder. Det er en Sauvignon Blanc med meget sjælden klasse og karakter, harmonisk, herlig. Ville man tro, det var Sauvignon Blanc, hvis man ikke vidste det? Næppe, for den er så eksklusiv og suveræn. En enestående Sancerre fra en af distriktets allerfineste adresser.”

400,00 kr. 300,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Hubert Brochard Sancerre ”Non Filtré”, 2019, AOC

”Den er ufiltreret, fortæller etiketten, og den har også en markant stoflighed, der giver den en suveræn karakter. Smagen svinger fra tørrede abrikoser til frisk pomelo, men er uden sødme eller aggressive tendenser, bare harmonisk, udfordrende og overbevisende. Det er en fornem Sancerre, en aristokratisk Sauvignon Blanc, og sådan en ser man ikke så ofte. Den er mere stilren og præcis, end jeg husker tidligere årgange. Den vil glæde en god fisk og en lige så god fiskekok.”

250,00 kr. 180,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Hubert Brochard Sancerre ”Vieilles Vignes”, 2017, AOC

“Druerne har nydt godt af de gamle vinstokke og af jordens mineraler. Det er en aristokratisk vin, ikke mindst er den aristokratisk for en Sauvignon Blanc. Smagen svinger fra mild honning til overmodne stikkelsbær og venlig citrus. Det lyder måske blødt og behageligt, men det er en udpræget madvin, ikke kun til fisk/seafood, men også til lyst kød. Det er en Sancerre med stor karakter og meget små aggressioner.”

300,00 kr. 225,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Domaine Sautereau Sancerre, 2019, AOC

”Frisk, mineralsk næse. Sprød tør smag med flere mineralske bidrag, et næsten poetisk mellemspil med vanillebolcher og meget modne stikkelsbær og en diskret, velplaceret syre, der fortsætter langt ud i eftersmagen. À propos det poetiske mellemspil er det en vellykket og poetisk Sauvignon Blanc, der hæver druen fra det bidske til det elegante, så traditionel druekarakter har den ikke, men noget mere ophøjet, forfinet, raffineret – samtidig med at den holder sin rene, rolige, overlegne stil. De fineste fisk står i kø for at møde den.”

175,00 kr. 135,00 kr. v/6 fl. www.bichel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Hubert Brochard Sancerre, 2019, AOC

”Min første tanke er: Kom så med fisken – for det er en prægtig fiskevin med flere sympatiske facetter, og den har både krop, bredde, charme, druesmag og syre til selv den fineste fisk. Det er klassisk Sancerre med stål i rygraden og mineraler i sidekødet. Den ranke stil og de mineralske nuancer er lige så vigtige som de modne stikkelsbær og rabarber, og tilsammen giver de ikke alene en prægtig fiskevin, men en fremragende fiskevin.”

225,00 kr. 150,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Bouchié-Chatellier Pouilly-Fumé, 2019, AOC

”Raffineret vanillenæse – og lige så raffineret vanillesmag, der begynder mildt og dæmpet og let parfumeret og fortsætter bredt og yndefuldt, inden en diskret, velplaceret syre lukker og slukket et stykke ude i eftersmagen. Det er altså en elegant og raffineret Sauvignon Blanc, ret meget mere elegant kan druen ikke præstere. Det er ren og næsten balsamisk nydelse i glasset, hvor et dryp fin honning supplerer, men uden at den tørre smag anfægtes. Fremragende fiskevin, der virkelig udfordrer kokken. I de rette hænder kan den skabe topresultater.”

239,00 kr. Tilbudspris 159,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Domaine Vacheron Sancerre, 2019, AOC

”Mild og raffineret Sauvignon Blanc, der begynder med blomst og let vanille og fortsætter med overmodne, småfede stikkelsbær og blødgjorte rabarber. Der er ikke én aggressiv tanke i det glas, det er velsmag og finesser – indtil en nærmest koket syre lukker og slukker. Det er en Sancerre med følsomme, poetiske fortrin, og en spændende udfordring både til fisk/seafood og fjerkræ.”

239,00 kr. Tilbudspris 199,00 kr. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Hubert Brochard Pouilly-Fumé, 2018, AOC

”Mild, pikant næse – og lige så mild og pikant smag med bløde former, modne nektariner og mango. Atypisk blid og venlig Sauvignon Blanc, det er virkelig den stejle drue fra dens mest udglattende og fredsommelige side, helt uden skarpe kanter og andre krigeriske tendenser. Den er oven i købet raffineret og har en følsom, udholdende syre, så den er både en elegant og alsidig madvin.”

250,00 kr. 180,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Domaine des Brosses, 2018, AOC Sancerre

”Tør, sprød, frisk, præcis – det er en klassisk Sancerre lige efter drejebogen, venligere end gennemsnittet, men med en udholdende og velplaceret syre. Næsen siger pomelo, smagen siger meget modne stikkelsbær og ribs, nænsomt suppleret med et dryp anis. Nok er den enkel i sine udtryk, men den er også kompleks og derfor både en udfordring og en drøm for en fiskekok. Herlig, aristokratisk Sancerre.”

259,00 kr. www.juuls.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Daniel Crochet Sancerre, 2019, AOC

”Frisk, sprød, kontant og meget præcis Sauvignon Blanc med ung frugt, blomst, aroma og lang, velplaceret syre. Den er egentlig ukompliceret, så ukompliceret som en tør, stilren, konsekvent Sancerre kan være. Den er kun til mad, men et pletskud på fiskebordet.”

179,95 kr. v/6 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Fournier “Les Bois Charmants”, 2019, AOC Pouilly-Fumé

“Listig næse, der byder på en delikat vifte fra vanillebolcher til honning. Smagen er blød og raffineret, fra modne rabarber til endnu mere modne stikkelsbær, lidt vanille med fløjlsbetræk og en lang, diskret syre. Den finder hurtigt sin sikre stil – og holder den. Mild og spændende Sauvignon Blanc, der kan få det bedste frem i de fleste fisk - men faktisk også kan bruges til så meget andet.”

189,00 kr. BILKA
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Fournier ”Les Vignes au Moulin”, 2019, AOC Sancerre

“En blid og venlig Sancerre, der overhovedet ikke spiller med musklerne og ikke har nogen særlig syre, men en lang, venlig, glidende smag af modne stikkelsbær og rabarber, garneret med et forfriskende dryp mild citrus. I glasset afslører den, at den har nogle kvaliteter i sig, som efterhånden bliver udfoldet, især lidt frisk anis, der giver ynde og uventet krydderi.”

199,00 kr. BILKA
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Hubert Brochard ”Terroir de Silex Sancerre”, 2020, AOC

“Meget ung tankprøve, der fortæller om en frisk, harmonisk Sauvignon Blanc, der med sine let parfumerede tilløb og sin raffinerede smag peger mere i retning af Pouilly Fumé, men den er født som Sancerre. De mineralske nuancer er fint integreret, stilen er blød og poleret, syren pæn og venlig. Allerede nu er det en prægtig fiskevin – og når den modner lidt, bliver den sikkert endnu bedre.”

250,00 kr. 180,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Francis Blanchet ”Calcite Pouilly Fumé”, 2019, AOC

“Næsen har blomst og vanillearoma, smagen har frisk, sprød frugt, lidt mere vanille, og især mineraler. Den har nogle af Poullys små, raffinerede og let parfumerede nuancer, men er ellers enkel, slank, kort og adræt. Tør, ren, alsidig madvin, især til fisk/seafood.”

150,00 kr. 105,00 kr. v/6 fl. www.bichel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Domaine des Rabichattes, 2019, AOC Pouilly-Fumé

”Ung, blød, let parfumeret, let mineralsk – let i det hele taget, let og ubekymret, med frisk druesmag og lang, diskret syre. Den er nydelig, mild, kort og ren.”

150,00 kr. 129,00 kr. v/6 fl. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Benoit Chauveau Pouilly-Fumé, 2019, AOC

”Ung, frisk, sprød, krystalklar i stil og smag og derfor både umiddelbar og ukompliceret. Det er modne stikkelsbær og pacificerede rabarber, der dominerer - bortset fra en lang, venlig syre er der lutter mildhed i glasset. Diskret og alsidig madvin, fra fisk til fjerkræ.”

160,00 kr. Tilbudspris 130,00 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Reverdy & Fils ”La Villaudière Sancerre”, 2019, AOC

“Den er bare en halv meter tropisk, med ananas, melon og fersken, men en anden halv meter klassisk Loire, med stram druesmag, modne rabarber og velplaceret syre. Den har krop og er ret solid for en Sancerre, den har pæn fylde og er bredt anvendelig som madvin.”

190,00 kr. Tilbudspris 160,00 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Alain Girard & Fils Sancerre, 2019, AOC

“Frisk, tør, solid Sancerre, sprød og let mineralsk, så meget uden store udsving, at den kunne være prototype for Sancerre. Druesmagen er ren og pæn, mest af umoden mango og citrus, friskhed er dens umiddelbare visitkort. Det er en diskret, forfriskende og fremragende vin til fisk/seafood.”

199,00 kr. www.juuls.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Domaine Girault Sancerre, 2018, AOC Girault

”Den har citrus i næsen og mere citrus i sagen, det er en Sauvignon Blanc til den angrebslystne side, ikke til den raffinerede. Den står på stikkelsbær, ikke helt modne rabarber og pomelo. Smagen er ledsaget af en frisk, udholdende syre, der gør vinen til en meget anvendelig madvin – hygge duer den ikke til.”

139,95 kr. Tilbudspris 129,00 kr. IRMA
bottom of page