top of page

CHABLIS

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19,5/20

Domaine William Fèvre Chablis Grand Cru Bougros, 2016, AOC

“Det er Chablis fra øverste hylde, helt deroppe, hvor der skal en trappestige til for at nå op. Den er også 5 år gammel og drikkemoden – men bestemt ikke fuldmoden – med en mild poetisk smag af moden melon, friske mandler og poleret vanille. Den har store Chablis’ers talent for at flirte med de store hvide Beaunevine, så kontant stramhed i stilen og mineraler i smagen er formildet i raffineret, ynde med bløde former og sensuelle parfumerede nuancer. Den holder sin imponerende stil og smag i glasset, sødmefri og konsekvent, dyb og kompleks, med en lille, sen syre og en lang harmonisk eftersmag. Her skal selv de fineste fisk stå tidligt op for at komme med til bords. Måske er udsøgt seafood den mest ideellle ledsager: hummer, krabbe, østers.”

750,00 kr. 525,00 kr. v/2 fl. www.ersiksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Domaine William Fèvre Chablis 1’er Cru Montmains, 2018, AOC

“Friskhed, fylde, blomst og overbevisende Chardonnay-karakter. Den rækker vidt i næsen, fra friske mandler til jasmin, og i smagen fra fersken og melon til moden abrikos. De beskedne mineralske nuancer anes, men giver kun balance, intet andet. Det er heller ikke nødvendigt: den urokkelige karakter, den velplacerede, diskrete syre og den konsekvente velsmag sætter kursen – en sikker, fristende kurs. Den fineste seafood står i kø for at møde den.”

475,00 kr. 350,00 kr. v/2 fl. www.ersiksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Simonnet-Febvre Chablis 1’er Cru Montmains, 2018, AOC

“Poleret, finpudset Chardonnay med raffineret smag af mandler og vanille og små, forsigtige pift af anis, der pirrer og giver karakter. Den er gennemført blød, som om glasset var silkeforet, og det er lutter velsmag, der strømmer ud - mild, aromatisk og kælen velsmag. Den er helt uden sødme, men det er en Chablis for sanserne mere end for udfordringer. Det er også vigtigt at vide for kokken: den er raffineret og sensuel og en drøm som fiskevin, men den tåler ikke barske og bidske fisk!”

255,00 kr. Tilbudspris 219,00 kr. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Domaine William Fèvre Chablis, 2018, AOC

”Blomst og ynde, mandel, fersken og pære, rundet af med et dryp frisk citrus. Bred og kompleks Chardonnay, der med sine tørre, elegante kvaliteter, sin kontante stil og sine mineralske nuancer rummer alle Chablis’ klassiske egenskaber. Lang, sympatisk smag, der både forfines og udfoldes i glasset. Fremragende ledsager til fisk/seafood.”

275,00 kr. 195,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Domaine Servin Chablis 1’er Cru Montée de Tonnerre, 2018, AOC

“Tør og kontant i klassisk, kølig Chablisstil. Den har lidt umoden pære og mandler i smagen, den er også let mineralsk, og så er den især frisk og afmålt. Efter et kvarter i glasset fornemmer man et raffineret samarbejde mellem noget tydeligt mineralsk (flint, granit?) og vanille. Den holder sig stejl og stilsikker, men får også glimt af mildhed og charme. Prægtig vin til de bedste fisk og skaldyr.”

280,00 kr. 200,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Château de Maligny ”Carré e César”, 2018, AOC Chablis

”Ret let og raffineret stil, med en smag, der rækker fra friske mandler og vanillebolcher til mild citrus. Den får lidt ananas og en lang, kontant syre, der ledsager glimrende. Spinkel, elegant madvin, der smager mere af Chardonnay end af Chablis.”

180,00 kr. Tilbudspris 140,00 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Servin Chablis, 2018, ”Vieilles Vignes”, DOC

“Der er noget afvæbnende forfinet ved både næse og smag, Der er ingen kantede mineraler eller kontant syre, bare blød, dæmpet mildhed, domineret af vanillebolcher og umoden mango. Det er en statelig Chablis, der på tros af sin mildhed har både krop, syre og andre kvaliteter til at begå sig på det fineste fiskebord – ja, den kan sågar bruges som aperitif og til kvalificeret hygge.”

230,00 kr. 170,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Louis Jadot Chablis, 2019, AOC

”Mild og venlig Chardonnay, let parfumeret, yndefuld og en anelse mineralsk, med lidt hyld i næsen og mandel på tungen. Det er en charme-Chablis med stor friskhed og beskeden syre, lige til at sætte på fiskebordet - men også et kompetent glas hygge uden mad.”

239,00 kr. Tilbudspris 199,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Château de Maligny Chablis 1’er Cru Fourchaume, 2018, AOC

”Gådefuld, raffineret smag, der spænder fra mild ananas over vanillebolcher til flygtige mineraler og blid pomerans. Men den er tør, som den bør være, tør og præcis, med udholdende, behersket syre, der sikrer en god balance, og en lang, nydelig smag. Det er en udsøgt Chablis i en ret mild, venlig og sikker stil, lidt sart til skrappe retter, men en gevinst til lige så udsøgte fisk og skaldyr.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Albert Bichot Chablis, 2018, AOC

”Traditionel Chablis fra en af Beaunes traditionelle négociant’er: tør, let mineralsk, forsigtig mellemstil, der begynder med moden pære og slutter med diskret syre. Den finder en ren og klar stil i glasset, nu præget af frisk vanille og spontan velsmag. Glimrende fiskevin.”

125,00 kr. JOHS. M. KLEIN
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Calvet Chablis, 2019, AOC

”Frisk og småfed, med aftryk af sydfrugter fra fersken til mango. Den lille fedme giver den karakter og struktur, og syren er samtidig kort og diskret. Den er frisk og adræt nok til at være glimrende som madvin, også til andet end fisk/seafood.”

109,50 kr. v/6 fl. FØTEX
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Cyril et Virginie Chablis, 2019, AOC

”Det er mineraler, der spiller første violin i glasset, ledsaget af friskhed, små tropiske tilløb fra ananas og umoden pære og en lang, forfriskende syre. Det er en fuldblods madvin, og ikke kun til fisk. Den holder stædigt sin kontante stil, sine mineraler og sin syre – og dens stædighed er ikke uden charme, især hvis den får 10-15 min. luft.”

149,95 kr. 129,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

La Chablisienne Chablis ”La Pierrelée”, 2017, AOC

“Tør, frisk, let mineralsk Chardonnay i kontant, stram stil. Smagen strækker sig fra umoden pære til små dryp citrus, stilen er kontant og konsekvent, druekarakteren beskeden. Med 10-15 min. luft udfolder den en spæd og nydelig aroma og smag af vanille, men holder sig i øvrigt tør, stram og frisk. Meget anvendelig og meget diskret madvin.”

179,95 kr. PHILIPSON WINE
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Servin Chablis ”Les Pargues”, 2018, AOC

”Smagen rækker fra grafit over nødder til pomelo, den er frisk, syren udholdende, og druesmagen udfolder sig pænt i glasset, så pænt at den smager markant mere af friskhed og Chardonnay end af Chablis. Den vinder ved lidt iltning og bliver en alsidig madvin, tør og træfri.”

200,00 kr. 140,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

William Fèvre Petit Chablis, 2018, AOC

”Den har navnet mod sig, men der er ikke noget petit ved smagen, den er ung og frisk og hverken tynd eller splejset. Der er fersken og lidt bittermandel, en mineralsk nuance og især en ungdommelig friskhed og en lang, ren syre. Alsidig og glimrende madvin.”

220,00 kr. 150,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Marguerite Carillon Chablis, 2020, AOC

”Meget ung, meget frisk, meget medgørlig – det er aldeles ukompliceret Chardonnay, præget af smagen af vanille og umoden pære og dryppet med citrus. Friskheden, syren og små mineralsk indslag gør den til en alsidig og diskret madvin.”

149,95 kr. Tilbudspris 79,00 kr. IRMA
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Collin-Bourisset Chablis, 2019, AOC

”Citrusfrisk og let mineralsk, slank og præcis. Den er frisk på grænsen til overfrisk og behøver luft, så citrus og overfriskheden kan reduceres. Den er kun til mad.”

199,00 kr. 149,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
bottom of page