top of page

ITALIEN (syd for Rom)

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

HVID

17,5/20

Nifo Sarrapochiella, Falanghina del Sannio Taburno, 2019, DOC

”Gul, fyldig og med meget personlig smag, hvor vanillebolcher og honning forenes spændende med moden abrikos. Klassisk drue i tilsyneladende træfri udgave, solid af bygning, halvtør, fuld af charme og sydens solskin. Der er både karakter og hygge i det glas, hvad enten der er mad på bordet eller ej.”

119,00 kr. 100,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

HVID

17,5/20

Paololeo Numen Chardonnay, 2019, IGP Salento

“Frisk og let buttet Chardonnay med små tropiske aftryk af ananas og fersken, velplaceret syre og lang forfriskende finish og eftersmag. Bortset fra de småbuttede træk virker den træfri, den får små dryp af pomelo efter 15-20 min. i glasset, og den bevarer friskheden til sidste dråbe. Glimrende madvin, der slet ikke behøver mad.”

155,00 kr. 119,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

HVID

16,5/20

Menhir Novementi Bianco, 2019, IGT Puglia

”En tør, kort og lidt mut blanding af Verdeca og Malvasia, alsidig som madvin - og den holder sig tør og nøgtern, uden nogen sødme, uden egetræ, uden syre og egentlig også uden ambitioner. En nyttig, diskret ledsager til mad.”

95,00 kr. 85,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

ROSÉ

17/20

Paololeo Grècìa Negroamaro Rosé, 2020, IGP Salento

”Negroamaro kan give robuste, børstede rødvine, men også en rosé som denne, med ødsel jordbærnæse og en underfundig smag, der begynder venligt og mildt og kører hele jordbærturen, inden den ender halvtørt og udfordrende, endda med en lille prik af syre. Meget speciel stil og smag, som man skal vænne sig til – men jeg tror godt, man kunne blive lidt sommervild med den.”

115,00 kr. 89,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

ROSÉ

17/20

Menhir ”Numero 0”, Negroamaro/Susumaniello, 2020, IGT Salento

“Her er både frisk jordbærsmag, tør finish og syre. Den er netop bærfrisk, robust og ret kort i smagen, men meget anvendelig som madvin. Både smagen og kroppen har godt af 10-15 min. luft, og det går ikke ud over friskheden.”

119,00 kr. 100,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

18/20

Quota Primitivo, 2018, DOC Terra d’Otranto

”Ung, mørk, peberkrydret og tørt potent. Det er Primitivo i robust, blød og saftig stil, med smag af sveskeblommer og engelsk lakrids. Syren er behersket og domineret af den friske bærsmag, og egetræ fornemmes ikke - det er saft, kraft og friskhed, der tæller. Den kan sikkert gemmes, men den bliver ikke mere frisk, frugtig, muskuløs og uimodståelig, end den er nu.”

149,00 kr. 125,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

18/20

Paololeo ”Giunonico” Riserva, 2015, DOC Primitivo di Manduria

“Det er noget så sjældent som en Primitivo, der virkelig har noget på hjerte - og et stort hjerte at have det i. Den er tæt og saftig, tør, fyldig, muskuløs, med smag af engelsk lakrids, sveskesovs og overmodne brombær uden sødme. I glasset udfolder den nuancer som tørret timian og oregano, tjæret tovværk og stødte nelliker. Syren er diskret, men det er dens power og charme ikke. Herlig Primitivo, der viser druens alsidighed og producentens opfindsomhed.”

249,00 kr. 199,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17,5/20

Nifo Sarrapochiella Aglianico del Taburno, 2016, DOCG

”Spændende og meget personligt eksempel på den sprælske drue Aglianicos gådefulde spænding mellem flint og skifer i begyndelsen af smagen og en formildende, kælen druesødme i slutningen. Bag sødmen aner man engelsk lakrids og sorte blommer, men 2016’eren er ikke bidsk som tidligere årgange, den er lige til at bruge – og nyde, og så er den så velsignet syditaliensk.”

129,00 kr. 110,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17,5/20

Benanti Etna Rosso, 2017, DOC

”Det er fristende at mene, at Etnavinen opfører sig fyrigt i glasset, men den er i hvert fald atypisk i forhold til de fleste syditalienske rødvine ved ikke at være en kælen omfavner, den kræver modstand, den er ret slank og har en stædig syre, den vil ikke behage, den vil udfordre. Stilen er meget personlig, og det er smagen også – i retning af modne ribs og rabarber. Det er ikke en vin for nybegyndere, men en værdsat udfordring for de øvede.”

139,95 kr. v/6 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17,5/20

Corterosso Supremo Riserva, 2017, DOC Primitivo di Manduria

”Saftig, svesket og venlig fortolkning af Primitivo, og uden de alt for hyppige kvælningsforsøg fra anmassende egetræ. Den er kødfuld og veloplagt, med solbær i begyndelsen af smagen og engelsk lakrids i slutningen. Druesødmen er markant, men vinen er højst kærlig, ikke bamset. Den holder balancen og er en tiltalende madvin, der også kan drikkes uden mad.”

139,95 kr. KVICKLY
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17,5/20

Paololeo ”Passo del Cardinale”, 2017, DOC Primitivo di Manduria

“En Primitivo med bade muskler og rygrad, foruden solid frugt, bærsmag og garvesyre, men uden mærkbar påvirkning af egetræ – den har haft godt af at hvile et par år. Det er sveskeblommer, engelsk lakrids og soltørret timian, der giver smagen, og de gør det overbevisende og enes fint. Den får en anelse, dulmende druesødme i glasset, men holder ellers den tørre, robuste smag. Glimrende madvin.”

155,00 kr. 119,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17,5/20

Paololeo ”Fiore di Vigna”, 2016, IGP Primitivo Salento

”Mørk, saftig, potent, med tørre hilsener fra svesker, engelsk lakrids og tørrede sorte bær og med et forsigtigt aftryk af 12 mdr. på fad. Det er en muskuløs vin, den spiller ikke på charmen, for den har ingen traditionel charme, men råstyrke og power, og det kan jo også være en slags charme. I glasset mildnes den uden at tabe pusten, den får en venlig druesødme og en lang karakterfuld finish.”

155,00 kr. 119,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17,5/20

Coppi Senatore Primitivo, 2015, DOC Gioia del Colle

“Mild solbærnæse – og lige så mild solbærsmag, mild og venlig, saftig og ren, med beherskede udfoldelser, den er for fornem til at være jovial. Den er også aristokratisk for en Primitivo, med nøgtern sødme og fine nuancer af modne ribs i smagen efter kort tid i glasset. Den holder en fin balance mellem at være lidt venlig og lidt uvenlig. ”

229,00 kr. 185,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17,5/20

Taccorosso Negroamaro, 2014, IGP Puglia

”Drikkemoden, statelig, saftig, muskuløs – mørk som natten og sødmefuld som pigen. Det er en charmeudgave af Negroamaro, tung som flasken og rig som et frugtmarked dernede i Italiens hæl, med særlige aftryk af overmodne sveskeblommer og endnu mere overmodne brombær. Den smider noget af det bamsede i glasset og får en raffineret smag af solbagte krydderurter. Den beholder sødmen, men man forliges efterhånden med den, såmænd også når der kommer mad på bordet. Den er meget personlig, meget hjertelig og meget syditaliensk.”

249,00 kr. 199,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17/20

Paololeo Triade, 2017, IGP Puglia

”Navnet hentyder til, at den er lavet af tre lokale druer: Negroamaro, Primitivo og Nero di Troia. Den er mild, blød, solid og uhøjtidelig, præget af saft, svesker og lakrids, og den frugtige charme er langt mere markant end syren, så den er allerbedst til mild og blød hygge, men kan også bruges til mad.”

105,00 kr. 85,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17/20

Passo Pendlum, 2019, Vino Passito, IGT Salento

”Blød, frisk og kæk, lidt levende, som en passito gerne må være, men den er egentlig ikke sød. Smagen er et vellykket samarbejde mellem ribs, solbær og blomme, den lever af sin umiddelbare friskhed, og den forstår at gøre sig potent – uden brug af muskler. Dejlig og dejligt anderledes, både med og uden mad.”

119,00 kr. 89,00 kr. v/6 dl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17/20

Milianti, 2018, IGT Negroamaro Salento

“Giv den allerførst 10-15 min. luft, så dæmpes Negroamaros medfødte medicinske aroma. Smagen sigter kontant, mod modne rabarber og slåen. I glasset får den lidt efter lidt en let druesødme, der breder sig og sliber alle rå kanter af. Den er meget personlig og har en smag, der kræver, at man kender og genkender den.”

120,00 kr. Tilbudspris 75,00 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17/20

Paololeo Salice Salentino Riserva, 2012, DOC

”Man smager fra første dråbe, at den er italiensk, og at druerne er født sydligere end Chianti og Brunello. Der er solskin i glasset og vildskab, den er utæmmet, robust og tør, men også med en blød sjæl og mild sødme. Druerne er de traditionelle: Negroamaro og Malvasia Nera, og resultatet er en moden, personlig, omgængelig og behagelig rødvin, der både er til hygge og til mad.”

125,00 kr. 99,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17/20

Pietra Pura ”Mandus”, 2019, DOC Primitivo di Manduria

”Mild, blød, tør og svesket Primitivo, der smager mest af sveskeblommer og venlig, engelsk lakrids. For en Primitivo har den en sjælden, mild og saftig charme, helt uden vulgære træk, næsten uden sødme, og den lille sødme, den har, er druesødme, ikke fadsødme. Smagen er ikke så lang, men nydelig og følsom, og den kan bruges både med og uden mad.”

130,00 kr. Tilbudspris 100,00 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17/20

Paololeo Orfeo Negroamaro, 2018, IGP Puglia

”Blød, barsk og kontant, med fyldig lakridssaft og rundhåndet stødt peber. Den er ikke sød, men heller ikke tør, den er fyldig, personlig og saftig med en lang, intens smag af svesker, svesker og flere svesker – og i glasset holder den sig blød, saftig og svesket.”

155,00 kr. 119,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

16,5/20

Paololeo Primitivo, 2019, IGP Salento

”Ung og uhøjtidelig, med frisk bærfrugt, robust muldsmag og diskret syre. En muskuløs og djærv bondevin uden sans for finesser og tingeltangel. Det er bare op i glasset og glasset for munden. Den er både konsekvent og nyttig.”

89,00 kr. 69,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

16,5/20

San Pezia Appassimento, 2020, IGT Puglia

“Ung, frisk, let fyrig og især ret sød - som appassimento ofte er. Derfor er den også mest til uforpligtende hygge, men har man en sød tand, vil man med glæde drikke den til kød. Smagen af blommer og sødme er udholdende, og udfordringer og syre mærkes ikke.”

99,00 kr. Tilbudspris 59,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

16,5/20

Menhir ”Numero 0”, Negroamaro, 2019, IGT Salento

”Robust og saftig Negroamaro med intens sveskesmag, lille druesødme og diskret syre. Den holder sin smag og stil i glasset, druesødmen møver sig på, smagen bliver mere og mere ukompliceret og medgørlig. Jovial og meget syditaliensk hyggevin.”

99,00 kr. 90,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

16,5/20

Mammoth Zinfandel, 2019, IGP Puglia

”Hvorfor den skal opkaldes efter en mammut, oplyses ikke, men den er hverken stor, langhåret eller frygtindgydende – tværtimod er den så tam og artig, at den lægger sig fladt ned i glasset og overgiver sig til druesødmen. Så trods saft, svesker og lakrids er den forvist fra spisebordet til hyggekrogen, hvor dens kælne, sødmefulde smag vil gøre stor lykke.”

99,95 kr. 68,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

16,5/20

Paololeo Primitivo di Manduria, 2018, DOC

”Hyggelig, lille charmevin med mildhed og frisk bærfrugt. Den er halvtør, ukompliceret og meget syditaliensk , domineret af modne svesker og venlige brombær, solskin og godt humør. Den er både til hygge og til mad, måske mest det første.”

125,00 kr. 99,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

16/20

Epicuro Susumaniello, 2020, IGP

”Mokka og chokolade pakket om tæt druesødme, der måske også er lidt fadsødme. Smagen er i hvert fald oversød, overkælen, ubalanceret – og den lidet kendte drue Susumaniello efterlader ikke noget andet udtryk. Besværlig madvin, sødmefuld hyggevin.”

129,95 kr. Tilbudspris 70,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen
bottom of page