top of page

USA (undtagen Californien)

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

HVID

18/20

Dobbes Family Estate “Wine by Joe Chardonnay”, 2016, Willamette Valley, Oregon

“Skønt 5 år gammel virker den ung og utålmodig, med ungdommelig, frisk frugt og tilløb til fyrighed i glasset. Den åbner sig sindigt og ødselt, med forsigtige tropiske anslag med fersken og moden abrikos og præsenterer en lang, veloplagt, poleret smag af vanille tilsat et meget lille dryp citrus. Fornem druekarakter, det er Chardonnay i kølig stil med charme og ynde, velbalanceret, tør og træfri. Prægtig madvin i det, vi i den gamle verden kalder Meursaultstil. Det er ikke så ringe.”

134,95 kr. v/6 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

HVID

17,5/20

Columbia Winery Chardonnay, 2016, Columbia Valley, Washington

“Kompleks Chardonnay, der kombinerer tør, stram stil med let buttet krop og fadsmag. Lokaliteten i USA’s nordvestligste hjørne kunne godt give en køligere vin end den, der er i glasset, men den har til gengæld krop, fylde og mild venlighed. Smagen er domineret af moden fersken og melon og slutter med en diskret syre. Med 10-15 min. luft udfolder den sig mildt, fyldigt og raffineret. Den er egentlig nemmere at bruge som hyggevin end som madvin.”

139,00 kr. Tilbudspris 109,00 kr. www.hansjust.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

HVID

17/20

Willamette Valley Vineyards Riesling, 2018, Willamette Valley, Oregon

“Ren og nydelig Riesling fra koldklima-dalen Willamette Valley, men det er ingen koldklimavin, og den er ikke tør, men markant sødlig, i retning af tysk Spätlese og Auslese. Den skal altså ikke på fiskebordet, men måske serveres til krydrede retter eller desserter – eller bare som et hyggeligt glas hygge.”

170,00 kr. Tilbudspris 150,00 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

18,5/20

Resonance Pinot Noir, 2017, Willamette Valley, Oregon

“Næse med fint ristede kaffebønner, smag med solbagte krydderurter og struktur som silke – det er vellykket Pinot Noir fra lykkestaten Oregon. Den er blød, blank, sensuel, halvtør til heltør, helt uden sødme, velbalanceret og velavet. Den er snarere til forførelse end til fordybelse, men den rækker langt på bordet, fra det spædeste fjerkræ til de mildeste oste, og den let parfumerede, saftige fylde er udholdende og tiltalende.”

359,00 kr. Tilbudspris 299,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

18/20

Willamette Vineards Pinot Noir, 2017, Willamette Valley, Oregon

“Nydelig, middeltung Pinot Noir med blank facade, pikant smag af modne kirsebær og lang saftig finish og eftersmag. Den minder om silke og solbagte krydderurter i glasset, og smagen holder sig udholdende og fint poleret. Den har både fylde og charme og kan nydes både med og uden mad.”

Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17,5/20

Columbia Winery Merlot, 2016, Columbia Valley, Washington

“Washington State – og især Columbia Valley - har i flere år kastet kærligheden på Merlot, og her er et godt eksempel. Det er en blød, velbalanceret Merlot, som man godt kan mærke, der er kælet for. Den er uden druens tendens til grøn hårdhed, tværtimod er den blød, mild og saftig, med tydelige aftryk af sveskeblomme og lakrids og uden mineralske aftryk. Glimrende madvin.”

139,00 kr. Tilbudspris 109,00 kr. www.hansjust.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17,5/20

Château Ste-Michelle Merlot, 2017, Columbia Valley, Washington

”En Merlot fra et ægte château - det eneste i hele Washington State – så ikke så underligt, at stil og smag peger mod Bordeaux, lige fra næsen og egetræet til den afsluttende garvesyre. Sorte bær og engelsk lakrids præger den saftige smag, men druekarakteren er fjernt fra Pomerol og Saint-Émilion, den amerikanske Merlot har ingen mineralske hentydninger, og den har igen anden charme end den, der skyldes muskler, mokka og mørk potens. Den er bedst som nyåbnet, inden egetræet tager magten og truer med en tiltagende kokoskvalme.”

239,00 kr. Tilbudspris 199,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

RØD

17/20

Château Ste-Michelle Cabernet Sauvignon, 2017, Columbia Valley, Washington

“Solbær og kokos – modne bær og anmassende egetræ slås i glasset, men heldigvis holder solbærrene ud og tæmmer kokos og vanille og andre unoder. Stilen er tør og kontant, og smagen samler sig nydeligt efter 15-20 min. i glasset, hvor mineeraler og engelsk lakrids kommer til og støtter den potente solbærsmag. Den skal altså ha’ luft, så kvitterer den i glasset – og ved bordet.”

175,00 kr. Tilbudspris 129,00 kr. www.kogs.dk
bottom of page