top of page

Chianti

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Ruffino ”Riserva Ducale Oro”, 2016, DOCG Chianti Classico

“Rig næse, der spænder fra viol og kamfer til pebermynte. Smagen siger engelsk lakrids, mere viol og pebermynte og sidst og udholdende en mur af massive svesker, tør sveskesaft og tæt garvesyre. Den holder sig stoisk i glasset med fylde, frugt og potens. Den er purung, endnu lidt hvalpet og usikker, men der er store løfter i det glas. Gem den roligt min. 3-5 år.”

160,20 kr. INCO/Hans Just.
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Ruffino ”Riserva Ducale Oro”, 2015, DOCG Chianti Classico

“Klasse og karakter fornægter sig ikke i Ruffinos top-top Chianti fra en vellykket årgang som 2015. Selv efter lang iltning er den tør og tilknappet, men man fornemmer små smilehuller med saftig peberkrydring, vild timian, frisk røg og en raffineret næse og smag af viol i eftersmagen. Den tørrer sindigt ud og erindrer om, at her er noget, der er værd at vente på – 3-5-10 år, den skal nok give valuta for pengene.”

160,20 kr. INCO/Hans Just
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Il Grigio da San Felice Riserva, 2018, DOCG Chianti Classico

”Den har stambogen i orden, inklusive sin mondæne adresse og sort hane på etiketten – og der er også karakter og kvalitet i glasset. Den er håbløst ung, sort og afvisende, tør og lukket, med få glimt af lakrids og tørrede sorte bær. Den er tæt og robust i struktur, den mangler bare fred og ro i mindst 5-6 år, og det er svært på en hylde i Bilka. Den åbner sig modvilligt i glasset og iver lovende indtryk af modne blommer og tørrede krydderurter. Det er en Chianti med potens og store løfter, bare giv tid…”

209,00 kr. BILKA.
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Zingarelli ”Rocca delle Macíe”, 2016, DOCG Chianti Classico Riserva

“Som 2015’eren er det en stor, tidligt drikkemoden og harmonisk Classico, med samme mildhed i mælet, engelsk lakrids og karakter fra første dråbe til sidste. Dens kælne mildhed er imponerende, det samme er den lange, tætte lakridssmag. Det er en Chianti med ynde og charme, og den slutter følsomt med lidt røg og en let, fin druesødme.”

209,75 kr. Tilbudspris 149,75 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Proprietá Gatteschi, ”Podere Ciona” Chianti Classico Riserva, 2015, DOCG

“Den er drikkelig nu, men egentlig ikke drikkemoden og slet ikke fuldmoden. Det er Sangiovese fra en af de øvre hylder, potent og saftig og med 24 mdr. på franske fade, der har givet den karakter men ikke skadet smagen. Næsen siger lakrids og skråtobak, smagen er til mere engelsk lakrids, stødt peber, lidt røg og soltørret timian. Efter 20-25 min. i glasset forenes lakrids, røg og krydderi med lidt fin druesødme og gør smagen endnu mere moden og charmerende.”

229,00 kr. 199,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Il Grigio da San Felice, 2015, DOCG Chianti Classico

“Mørk, saftig, potent og peberkrydret. Den er overraskende ung og viril af en 6-årig, stadig tæt og stadig adræt. Foruden stødt peber er der tørrede svesker og engelsk lakrids i den lange, bløde smag. Det er en rigtig dejlig, vellavet og velsmagende Sangiovese, hvor druens mandighed og ynde forenes forbilledligt. Den signalerer kød og bløde oste, men kan i øvrigt klare næsten alt. Og den er drikkemoden nu.”

149,00 kr. BILKA.
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Sassocupo ”Buccia Nera”, 2018, DOCG Chianti Superiore

“Prisen er for en helflaske, men vinen blev, af praktiske grunde, smagt på en halvflaske. Den præsenterer sig nydeligt, med ren, solid saft, stødt peber og engelsk lakrids. Den er velbalanceret, syren er fint placeret og udholdende, og vinen virker allerede drikkemoden. Den er et rigtigt sympatisk bekendtskab, lige til at sætte på bordet foran en bistecca, for eksempel. Den kan klare meget, og den mister ikke pusten.”

169,00 kr. Tilbudspris 149,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Castello di Farnetella Riserva, 2018, DOCG Chianti Colli Senesi

“Riserva signalerer fadlagring, og det signalerer næsen også – men smagen er mere tør og nøgtern, her er det engelsk lakrids og tørrede svesker, der dominerer, uden sødme, men med bærsaft og tør potens. Den udfolder en sympatisk Sangiovesekarakter i glasset og holder sig saftig, pebret og spændstig, går også lidt røg og mere engelsk lakrids – og så er den gudskelov ikke ødelagt af egetræ. Den er vel ikke fuldmoden, men i hvert fald drikkemoden nu og en kompetent partner til et stykke godt oksekød.”

199,00 kr. Tilbudspris 119,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Castello del Trebbio ”Lastricato”, 2015, DOCG Chianti Rúfina Riserva

”Klassisk, drikkemoden, vellykket Chianti med potent, maskulin charme og Rúfinas tørre, pågende karakter. Der er røg og viol i næsen og tørrede svesker og solbagte krydderurter i smagen, nænsomt kombineret med lakrids og egetræ. Robust og personlig madvin.”

229,00 kr. 199,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Ruffino Chianti Riserva, 2016, DOCG

”Tør, let peberkrydret, tæmmet og drikkemoden. Det er tydeligvis en Chianti fra sikre hænder, bærsmagen er rund og fast, lang, ren og krydret og syrebalancen perfekt. Det er Ruffinos mellemdistanceløber, og den løber godt. Det er en rigtig dejlig Sangiovese, med saft og tør potens. Den er over hvalpealderen og lige til at sætte på bordet.”

129,00 kr. Tilbudspris 99,00 kr. www.hansjust.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Villa Travignoli Riserva ”Tegoleia”, 2017, DOCG Chianti Rúfina

”Mild og moden, med blød og sensuel smag af svesker, der er koket parfumeret og nænsomt drysset med stødt peber. Det er en raffineret og gavmild Chianti, uden udfordringer og skarpe kanter, til gengæld med ynde og charme. Den er fuldmoden nu og lige til at sætte på bordet.”

160,00 kr. 115,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Ruffino Chianti, 2018, DOCG

”Frisk og solidt frugtig, med sorte bær og potent Sangiovese, uden fadsmag og andre unoder og med velbalanceret syre. Druerne er dyrket biodynamisk, men det har ikke skadet smagen og tværtimod gavnet strukturen. Den udfolder sig lakridset, tørt og potent, den spiller med sine tørre muskler, ikke med raffinerede nuancer. En tør, potent og glimrende kødvin.”

89,00 kr. Tilbudspris 69,00 kr. www.hansjust.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Castello del Trebbio, 2018, DOCG Chianti Rúfina

”Frisk, pågående Sangiovese med ren druesmag og lang, peberkrydret finish.
Uimponeret charme-Chianti med frisk frugt, ingen fadsmag, velbalanceret syre.
Let og lystig, frisk og ærlig. Vi spiste Porchetta med tre Chuanti’er, og denne var den mest vellykkede med friskhed, frugt og en fin syrebalance.”

99,00 kr. 90,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Castellani, ”Poggio al Casone”, 2017, DOCG Chianti Superiore

“Tør, kontant, peberkrydret, med en fint lakridset smag, der forfines i glasset og udfolder sig med karakter og charme. Stilen er både blød og robust, og vinen er mere moden, end de 4 år skulle tyde på, faktisk er den på toppen nu og lige til at sætte på bordet til et godt stykke kød eller milde oste. Smagen er lidt kort, men nydelig, så længe den varer.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Villa Travignoli Chianti Rúfina, 2018, DOCG

“Der er bestemt ingen tid til kærtegn i det glas, det er en Rúfina ned knastør frugt og friskhed og i kontant stil. Smagen siger stødt peber og soltørrede krydderurter, efter nogen tid også blommer og hængt kød, men ingen smag af egetræ. Den er kun til mad, men rækker langt i sin uhøjtidelige enkelhed, også fordi den er robust og bundsolid. Tag den roligt med til bords, også udendørs. Den overgiver sig ikke.”

110,00 kr. 85,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Castello di Farnetella, 2018, DOCG Chianti Colli Senesi

“Tør og robust Chianti med smag af engelsk lakrids og tørrede krydderurter og helt uden sødme. Karakterfuld Sangiovese, der glimrende præsenterer druens tørt krydrede dna og medfødte råkraft. Den udfolder sig sympatisk i glasset, får violaroma, blødere smag og lang, velplaceret syre. Robust og alsidig madvin.”

129,00 kr. Tilbudspris 85,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Le Chiantigiane ”Loggia del Sole”, 2019, DOCG Chianti

“Ung, tør og let børstet Chianti uden andre ambitioner end at være ung, tør og let børstet. Smagen har lidt tørret timian og mild lakrids, syren er velplaceret og udholdende. Pæn, enkel og meget brugbar Chianti.”

59,95 kr. v/2 fl. MENY.
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Fattoria Pogni, ”Terre del Bruno”, 2019, DOCG Chianti

”Frisk og tør, mere blød og venlig end traditionel Chianti. Her er lidt modenhed, lidt druesødme, lidt fadsødme, krydderurter og lakrids. Mild, venlig og drikkemoden.”

85,00 kr. 75,00 kr. v/3 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Terre del Bruno, ”Poggio ai Falchi”, Riserva, 2018, DOCG

”Ung - og alligevel på vej til at modnes, med peberkrydret Sangiovesesmag og en påtrængende fadsødme, der distraherer og hæmmer den friske bærsmag. Den får lidt røg i glasset, men frugten og friskheden er nedkæmpet. Den minder mig om en cykelrytter, der må se sig sat af feltet og kommer sent og udmattet over målstregen på de sidste kræfter. Den har ikke mere i sig.”

139,00 kr. 125,00 kr. v/6 fl. www.ruderdalvin.dk
bottom of page