top of page

Hvidvin fra SYDAFRIKA

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Oak Valley “Fountain of Youth Sauvignon Blanc”, 2020, WO Elgin

“En Sauvignon Blanc med markant smag af modne stikkelsbær. Den har friskhed, den har personlighed, den har druekarakter. Den er også stram i både stil og smag, tør, træfri og velbalanceret. Det er friskheden og stikkelsbærrene, der bestemmer, også når den skal med til bords, så det er ikke alle fiskeretter, den vil forelske sig i.”

150,00 kr. 110,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

De Wetshof Estate ”Limestone Hill Chardonnay”, 2019, WO Robertson

“Den holder nok stilen med fadfedme og smørsmag, men er blevet mere menneskelig i de seneste årgange, den er ikke mere overfed, smørsmagen er dæmpet, og den udholdende syre kommer mere til sin ret med den nye balance i glasset. De tropiske indslag af ananas og fersken dominerer stadig, men de giver pæn, frugtig karakter. Den er både til hygge og til mad.”

170,00 kr. Tilbudspris 149,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Beneath the Clouds Chardonnay, 2019, Oak Valley, WO Cape South Coast

“Appellationen er ændret siden 2018’eren, men stilen er den samme: Også 2019’eren er en ambitiøs og vellykket koldklimavin uden egetræ og nykker, let buttet og med vanille og et dryp frisk ananas. Den udholdende syre gør den til en fortræffelig madvin, og den holder sin sikre kurs i glasset og smager – ligesom 2018’eren – mere af Meursault end af Sydafrika.”

200,00 kr. 140,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Kumala Chenin Blanc Reserve, 2020, WO Swartland

“Sydafrikas nationaldrue Steen, her under sit europæiske navn Chenin Blanc, er en nøgtern drue, og vinen i flasken er en nøgtern vin: tør, sprød, træfri, sødmefri. Det er en enkel vin i enkel balance, også syren er velbalanceret, tør og kontant. Det er ingen charmevin, men den gør, hvad den skal, og den gør det godt. Der skal mad på bordet, så vil den opføre sig tørt, nøgternt og diskret:”

45,00 kr. BILKA.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

J G Family Wines, Chenin Blanc, 2019, WO Robertson

“Spændende, kompleks Steen, der her lyder det franske navn Chenin Blanc. Den forener druens tørre, mutte stil med vanillepræget mildhed og finesse. Smagen siger modne abrikoser og et dryp pomelo, ingen særlig syre, ingen egetræ, bare friskhed og umiddelbar charme. Hyggelig som hyggevin, udfordrende som madvin.”

85,00 kr. 75,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Goedverwacht “Great Expectations Colombar”, 2020, WO Robertson

“Lidet kendt drue i pæn udgave, med sprød, tør indledning og list muskatagtig sødme i afslutningen. Den er frisk og frejdig, ren og konsekvent, og kunne godt blive et hit til krydrede retter.”

85,00 kr. 75,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

De Wetshof Estate ”Lesca” Chardonnay, 2019, WO Robertson

"Rig, fyldig, tropisk Chardonnay, hvor især ananas og melon trænger igennem. Stilen er halvfed, der er egetræ på spil, men fadet mærkes mere i strukturen end i smagen. Kroppen er solid, syren præcis og udholdende, men trods dens tendenser til fedme, er den ikke klodset. Med omtanke er den en meget brugbar madvin, men måske mest vellykket til hygge uden mad.”

199,00 kr. Tilbudspris 159,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Nederburg “The Winemasters Chardonnay, 2019, WO Western Cape

“Halvtør, kølig, let mineralsk Chardonnay, der virker træfri og er frisk og let tropisk, præget af ananas, melon og pomelo. Den er lidt for buttet til at kunne opføre sig elegant og bedst til hygge og andet afslappet selskab, også på spisebordet.”

79,00 kr. BILKA.
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Farmer’s Block Chenin-Viognier, 2019, WO Western Cape

“Et usædvanligt samarbejde mellem Chenin Banc og Viognier, et uhøjtideligt, træfrit favntag, der er helt domineret af sprød smag og udholdende syre. Den bliver mere føjelig i glasset efter 10-15 min. og får fine nuancer af vanille og moden rabarber. Glimrende, diskret madvin, ikke mindst til fisk/seafood.”

Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Goedverwacht “Great Expectations Chardonnay”, 2020, WO Robertson

“Ung, frisk, træfri Chardonnay med små tropiske aftryk af ananas og mango, tilsat en forsigtig prik af forfriskende syre. Enkel stil, enkel smag, men slank og frisk og lige til at sætte på bordet.”

85,00 kr. 75,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Copper Lane Chardonnay Reserve, 2020, WO Coastal Region

“Småtropisk, tør, frisk og træfri, med ananas, mango og en forsigtig dråbe clementiner, friskhed for resten. Velbalanceret og ukompliceret madvin, der også kan nydes uden mad.”

Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Oak Valley “Groenlandberg Chardonnay”, 2019, Fountain of Youth Sauvignon Blanc”, 2020, WO Elgin

“Småbuttet Chardonnay med overdøvende smag af citrus. Det sikrer den umiddelbare friskhed, men dækker for de underliggende lag af tropefrugt. Selv dagen derpå smager den, som om velvoksne næver har presset en god portion friske citroner ned i en uskyldig Chardonnay. Den er blevet mere drikkelig, men er stadig uharmonisk og smager stadig af citrus, citrus og mere citrus.”

300,00 kr. 220,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
bottom of page