top of page

Châteauneuf-du-Pape

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19,5/20

Le Vieux Donjon, 2019, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Det første indtryk er, at der er en usædvanlig fasthed i glasset, og det er ikke alene et spørgsmål om styrke og potens, men også om tæthed i strukturen og om et vellykket samarbejde mellem vinens ungdommelige spræl og dens modne og sindige ro. Den virker på samme tid yngre end sine 2 år - og ældre end sine 2 år. Forklaringen er nok, at den er så kompleks og så komplet. Mindre filosofisk er den sammensat af stødt peber, sveskeblommer, engelsk lakrids, tørret timian og nogle ubestemmelige mineraler. Det er blandingen og håndteringen, der er hemmeligheden, og så selvfølgelig samarbejdet i glasset. Det er en stor vin i stor harmoni, saftig, allerede velsmagende og alligevel værd at gemme på. Nu har den ungdom og potens, senere får den alder og modenhed – vælg selv. Men vælg!”

500,00 kr. 400,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

M.Chapoutier ”La Bernardine”, 2016, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Sort, afvisende, udeltagende, som om den var fornærmet over at være åbnet for tidligt. Den er også tør, tvær, saftig, men små glimt af violparfumeret druesødme pibler frem efter et kvarters tid. Så går et kvarter med at falde til ro i glasset og et kvarter med at samle sig, og så sker der noget: De violdominerede nuancer breder sig fra næsen til smagen, modne brombær, blåbær og engelsk lakrids kommer til, og i koret af saftige muskler og tør potens blander sig nu sensuelle, feminine toner. Den balance holder den de næste mange timer, kisser og misser og charmerer og er svær at løsrive sig fra. Først efter mange timer er den egentlig drikkelig, men slet ikke moden endnu. Den er noget helt for dig selv – og tak for det, Michel Chapoutier.”

349,00 kr. Tilbudspris 309,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Château Beauchêne Hommage, 2017, AOC Châteauneuf-du-Pape

Der er nu 90% Grenache i denne hjerteknuser med sin unge, vedholdende smag af engelsk lakrids og tørrede svesker. Tør og saftig er den, potent - og meget ung. Får den luft, vil den bløde raffineret og udfordrende op i glasset, lakridset smelter på tungen og flyder lystigt hen over smagsløgene. Det er engelsk lakrids, der dominerer smagen, hverken krydderier, mineraler eller egetræ. Den er lumsk drikkelig nu, men gem den alligevel – den bliver endnu bedre og mere forførende om 3-5 år.”

399,00 kr. 319,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Château La Nerthe, 2016, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Koncentreret lakridsnæse og endnu mere koncentreret lakridssmag, Stilen er blød, mild, saftig, føjelig og charmerende, altså helt igennem sympatisk. Den er kun 5 år, men overraskende drikkelig, uden aggressioner og uvilje, den er velbygget og velbalanceret, og den lange lakridssmag suppleres lidt efter lidt med smagen af tørrede sveskeblommer og solbagte krydderurter. Den er bare en knivspids mineralsk, pebret, saftfuld, indsmigrende, og den er udholdende. Fornem, behersket Châteauneuf med små stjerneskud i glasset og glade ansigter omkring sig.”

469,00 kr. Tilbudspris 419,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Gabriel Meffre ”Terres des Pontifes, 2018, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Indtagende, mild lakridsnæse med raffineret Grenache-karakter. Smagen er tør, kontant, saftig, peberkrydret, meget ung og lovende og med en lang, potent smag, der slutter med lakrids, peber, tørrede krydderurter og et godt bid fra den ivrigt medspillende garvesyre. Den udfolder sig delikat i glasset, lakridssmagen bliver fint afrundet, krydderierne giver karakter, og smagen slutter tørt og kontant. Syren er behersket, det er fornøjelsen ikke.”

199,00 kr. KVICKLY.
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Olivier Lafont, 2017, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Sort og dyster, med lukket, potent og pebret næse og lang, tør, lakridset smag, der kun modvilligt lader sig afsløre som en komprimeret masse af engelsk lakrids, tørrede sorte bær, især solbær, skråtobak og tørret timian. I sin ungdommelige stædighed står den nærmest i stampe i glasset, tør og vranten, mens Grenache arbejder på at kunne udfolde sin maskuline potens og charme. Her er muskler, saft og kraft og en overbevisende massiv smag med lang raffineret finish og eftersmag. En ung og meget lovende kødvin, der bør iltes eller gemmes.”

219,95 kr. MENY.
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Cellier des Princes Reserve, 2018, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Den holder med stor sikkerhed og konsekvens sin stil fra tidligere år, det er Grenache’s krydrede ynde, der sætter kursen og de feminine dyder, der kontrollerer den. Den er en balletdanserinde, ikke noget muskelbundt, så potensen måles i stødt peber, blommer og en bid engelsk lakrids. Der er saft, charme og personlighed i denne milde og yndefulde Châteauneuf, der trods sin ungdom er drikkemoden nu.”

300,00 kr. 195,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Cellier des Princes, ”La Chasse des Princes,” 2018, AOC Châteauneuf-du-Pape

“Blød og sympatisk Chàteauneuf, der holder tungen lige i munden og veksler mellem feminine dyder som ynde og følsomhed og maskuline som power og muskler. Stilen er tør og mild, det er netop en følsom stil med raffinerede nuancer af viol og engelsk lakrids, ombundet af silke og trukket ud til allersidste dråbe. I det lange løb hælder den sig mest til den feminine side, kæler og mildner og er smukt udholdende, og den engelske lakrids vinder sidste halvleg i glasset. Herlig og venlig Grenache.”

199,95 kr. MENY.
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Domaine la Fagotière, 2017, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Tæt, blød, lakridsdomineret smag med raffinerede undertoner af brombær og solbagt timian. Den er kompleks, vellykket og velsmagende, saftig fra første sip, mild og charmerende. Den er tør, men får en let, koket druesødme i glasset og fastholder sin milde, kælne, lakridsede stil. Den er modnet fint og har udviklet sig sympatisk, siden jeg smagte den for et par år siden. Det er en charmevin, der er drikkeklar og langt mere harmonisk og tiltalende end dengang.”

Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Pierre Amadieu ”La Paillousse”, 2019, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Vanen tro en stilren og stilsikker Châteauneuf, der følger en fornuftig middelvej – let lakridset og raffineret og samtidig med saft og tørre muskler, der lovet et noget længere liv.
Den milde, dæmpede lakridssmag ledsages af solbagte krydderurter, smagen er lang, mild og sympatisk og bliver let og koket parfumeret i glasset. Yndefuld og indtagende Grenache.”

325,00 kr. 250,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Brotte Domaine Barville, 2016, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Den har udviklet sig spændende og logisk, siden jeg smagte den for et par år siden. Der er stadig en sympatisk duel mellem feminine og maskuline dyder i glasset, og det er stadig Grenache, der med ynde og følsomhed styrer duellen. Jeg synes, feminine egenskaber som sart elegance og sensuelle krydderier har overtaget, men der er muskler i baggrunden og hidsig engelsk lakrids i forgrunden, så der kæmpes stadig. Prægtig madvin, som i potens og frugtig charme er på toppen nu.”

Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

E.Guigal Châteauneuf-du-Pape, 2016, AOC Châteauneuf-du-Pape

“Kongen af nord-Rhône laver også vin i syd-Rhône, rødvin selvfølgelig, med andre forudsætninger, med et andet klima, andre druer og en helt anderledes finesse – for finesse har denne vin, befordret af den kreative, sansefulde drue Grenache. Det er en ung vin, og den skal ha’ luft, for næsen er fimset – men efter 15-20 min. er den afklaret, mild og venlig. Smagen siger ikke alene Grenache, men også lakrids, brombær og ristet timian - og så har den skjulte talenter langt ude i eftersmagen og fantasier om viol og lavendel. Der er dygtigt håndværk i den flaske – men ingen magi.”

379,00 kr. FØTEX.
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Château Beauchene, ”Vignobles de la Serrière», 2018, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Den virker drikkeklar, ungdommelig, lakridset, saftig og veloplagt. Der er solbagte krydderurter og tørrede svesker i begyndelsen af smagen, lutter venlighed og milde bevægelser hen over smagsløgene. Søger man efter en let forståelig, fredsommelig og moden Châteauneuf, så er den her, parat til at tage kampen på bordet op med kød og ikke for kraftige oste. Den skal ikke iltes, bare nydes.”

329,00 kr. 259,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Château Beauchene ”Grande Réserve”, 2019, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Saftig og potent, med markant smag af fadlagring, kokos og røg. Grenache (80%) og Syrah har svært ved at komme til orde i glasset, det er kokossmagen, der dominerer, og kun en spinkel hilsen fra engelsk lakrids når at markere sig. Den smager, som om ambitionerne har vejet tungere end talentet. Ærgerligt. Ilt den 15-20 min.”

349,00 kr. 279,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Cristia Collection ”Cuvée Tradition”, 2019, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Det er en Châteauneuf fra en af de mere ydmyge hylder, spinkel af bygning, med diskret druesmag og en lidt skarp, afsluttende syre, som frugten ikke kan hamle op med. Den retter sig noget i glasset, men den kan ikke skjule, at den savner potens og karakter.”

149,00 kr. REMA 1000.
bottom of page