top of page

BRUNELLO DI MONTALCINO
VINO DI MONTEPULCIANO

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Celestino Pecci ”Poggio al Carro”, 2016, DOCG Brunello di Montalcino

”Allerede næsen viser en imponerende dybde og skiftende finesser, og smagen imponerer videre, med en massiv saft, der er præget af så forskellige bidrag som mokka, timian, blåbær, engelsk lakrids og sveskeblommer. Det er de to sidstnævnte, der trækker i smagen, udholdende og lidenskabeligt. Stor, flot, perfektionistisk Brunello, der holder sig lang, blød, yndefuld, rig og fyldig.”

700,00 kr. 475,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Podere Casisano, 2015, DOCG Brunello di Montalcino

”Tør, blød og udfordrende. Den begynder med skråtobak i næsen og meget modne brombær i smagen, senere kommer røg og engelsk lakrids til, endnu senere solbagt merian og tørrede sveskeblommer – og ingredienserne samles pænt i glasset, balancen er sikker. Mens den samler sig, får den lidt fin druesødme og optræder efterhånden med klassisk Sangiovesekarakter. Den er ikke bidsk, med udfordrende, også mere udfordrende og med mere mærkbar garvesyre end den venlige 2013’er og er nok mere besværlig uden mad, men sæt et godt stykke Bistecca på bordet, så bimler de toscanske klokker.”

349,00 kr. Tilbudspris 269,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Eredi Fuligni, 2014, DOCG Brunello di Montalcino

”For en Sangiovese af høj kvalitet har den en usædvanlig og meget sympatisk kombination af mildhed og bløde former – og en tør, kontant smag med saft, muskler, tæthed og krop. Engelsk lakrids og tørrede brombær fører an, men der er hurtigt harmoni i glasset og tobak og krydderurter kommer til. Det er en drikkemoden, afklaret, veldrejet og velsmagende Brunello med et prik af druesødme for og en tør, men ikke bidende garvesyre bag. Herlig madvin, ikke mindst herlig kødvin, der holder sig mild, blød og lakridset.”

459,95 kr. 409,95 kr. v/6 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Celestino Pecci, 2016, DOCG Brunello di Montalcino

”Blød, mild og lækker fortolkning af Sangiosese – og en sjælden Brunello helt uden modhager og modstand, bare mild og rund nydelse. Det er timian, engelsk lakrids og brombær, der sætter kursen i glasset, senere kommer en aroma af tobak og en smag af lakridsrod til og deltager i orgiet af velsmag. Jeg kan ikke huske, jeg har smagt en drikkemoden Brunello så mild, blød og sensuel. Den er perfekt poleret og behøver ingen iltning.”

475,00 kr. 350,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Verbena Riserva, 2015, DOCG Brunello di Montalcino

”Blød, mild, moden og raffineret Sangiovese, en sympatisk og velsmagende profil fra druens mest imødekommende side. Det er lakrids, nelliker og tørrede svesker, der fører an i en symfoni af velsmag og ynde. Syren er behersket, men smagen er blød, lang og lækker. En Sangiovese med charme, varme og glød. Den er på toppen nu.”

499,00 kr. Tilbudspris 399,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Frescobaldi ”Campone”, 2015, DOCG Brunello di Montalcino

”Blød, med lidt god vilje drikkemoden - og i hvert fald præsentabel, med frisk, tør druesmag, soltørrede krydderurter og velfungerende, afsluttende syre. Det er en Sangiovese til søndagsbrug, den er fornem, reserveret i glasset og med lang, ædel druesmag. Den tørrer mildt og blidt ud, og både næse og smag har mindelser om fint modnet tobak. Stilfuld Brunello, ingen kraftkarl, men en yndefuld og ganske potent charmevin.”

250,00 kr. FØTEX.
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Contucci ”Pietra Rossa”, 2015, DOCG Vino Nobile di Montepulciano

“Tør, peberkrydret og nobelt og pikant røget. Det stødte peber, røg og engelsk lakrids overtager i glasset, hvor potensen bygges gradvis og overbevisende op. Den udfolder sin tørre, charmerende Sangiovesekarakter i glasset, breder sig – og skriger vedholdende på MAD. Den får endda en lille, fin druesødme, knejser med nakken og holder sig pænt i glasset. Den behøver ikke iltning.”

299,00 kr. 239,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Contucci ”Mulinvecchio”, 2015, DOCG Vino Nobile di Montepulciano

“Robust, tørt saftig og lakridset. Der kommer lidt røg til i glasset, men det er lakrids og efterhånden også tørrede sorte bær, der sætter kursen. Den er potent og saftig, den har en overbevisende struktur og en dejlig druekarakter. Den er så mild og venlig, at den også kan nydes uden mad, men den vil elske et bord med rødt kød og bløde oste. Skønt ung er den drikkemoden.”

299,00 kr. 239,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Contucci Riserva, 2016, DOCG Vino Nobile di Montepulciano

”Contuccis prestigevin smager også af prestige: den er finere, ædlere, blødere og længere i smagen. Den begynder mildt og venligt og udfolder sig støt og sindigt i glasset, med gennemsmag af stødt peber og tørrede, sorte bær. Den får en lille, udholdende druesødme og en lang, delikat eftersmag. Fremragende til mad, men kan også nydes uden, så mildt og venligt er dens væsen.”

399,00 kr. 319,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Rocca delle Macìe ”Esperienza numero 8”, 2015, DOCG Brunello di Montalcino

”Der er en hel del knastør stramhed i det glas. Den er ikke bidsk, men netop stram og afmålt, og den slags kan blødgøres med tiden. Sådan går det også her. Efter 25-30 min. i glasset mildnes og blødgøres den, uden at den overgiver sig. Bærsmagen af brombær og blåbær bliver rundere, engelsk lakrids kommer til og giver karakter og struktur, og
tobak og en lille, spirende garvesyre slutter sig diskret til. Den får end ikke en flig af sødme, og rigtig venlig bliver den ikke, lige meget hvor længe man venter, men den imponerer ved sin stoute Sangiovesekarakter og sine vedholdende krav om mad!”

Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Collosorbo, 2015, DOCG Brunello di Montalcino

”Trods 6 år virker den først ung, frugtig og lidt bidsk. Den falder dog til ro i glasset efter 10-15 min. og viser både begyndende mildhed og sympatiske aftryk af engelsk lakrids og blåbær. Den er endnu mere sikker og kompleks efter 25-30 min. – så længe kan den altså med fordel iltes – lakrids og bær samler sig, det bidske erstattes af moden venlighed og peberkrydret finesse, og lidt druesødme blødgør den pæne finish og eftersmag. Nydelig og egentlig også ukompliceret Sangiovese.”

199,95 kr. MENY.
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Ruffino ”Tenuta Greppone Mazzi”, 2014, DOCG Brunello di Montalcino

”Chiantimatadoren Ruffinos udspil fra Montalcino er en ren, præcis og konsekvent Sangiovese. Smagen koncentrerer sig om lakrids, sveskeblomme og timian, der er poleret milghed i glasset, det er en vellavet og logisk Sangiovese, artig og uden sidespring og særlige udfordringer. Venligheden er stor, syren behersket, det er et glas ukompliceret nydelse, både med og uden mad.”

259,00 kr. MENY (Hans Just)
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Argiano, 2013, DOCG Brunello di Montalcino

“Drikkemoden og velbalanceret, med røget bærsmag og en lang syre, der holder i hele eftersmagen. Det er altså en udpræget madvin, hvor bærsmagen efterhånden er dæmpet, men Sangioveses klassiske egenskaber træder til gengæld tydeligere frem. Det er en moden, nydelig, lidt nostalgisk Brunello, der ikke bliver bedre.”

375,00 kr. INCO (Philipson Wine)
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Contucci, 2015, DOCG Vino Nobile di Montepulciano

”Tør, let lakridset og robust. Solid Sangiovese med behersket træsmag, tør frugt og lang, krydret smag, domineret af tørrede svesker og krydderurter. Den er enkel, ærlig og konsekvent med pæn udvikling i glasset – og den tørrer pænt og klassisk ud.”

229,00 kr. 185,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Castellani ”Filicheto”, 2015, DOCG Vino Nobile di Montepulciano

”Tør, solid Sangiovese med røg og tobak. Dens stil er netop rustik, upoleret, lidt grov, men bærsmagen er blød og venlig, kort og med fligen af lidt druesødme. Enkel og meget brugbar Vino Nobile, der opfører sig mildt, pænt og artigt - slet ikke udfordrende som 2014’eren.”

Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Selva del Cavaliere, 2015, DOCG Brunello di Montalcino

”Rustrød og solid, med kort, røget smag af lakrids og sveskeblommer. Den er tør, men får en spæd druesødme i glasset. Den vil gøre sig bedst som kødvin, selv om den ikke selv har så meget kød på kroppen. Den er ydmyg af natur, enkel og ydmyg, med pæn, lille Sangiovesekarakter.”

199,00 kr. BILKA.
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Tenuta di Sesta, 2016, DOCG Brunello di Montalcino

”Tør og sammenbidt, med pågående smag af engelsk lakrids og tørrede brombær.
Røg og lakrids gør den robust, men den virker lidt diffus i smagen, også ret rustik, mere rustik og landlig, end man end man forventer af en Brunello. Den retter sig noget i glasset, bliver mere tør og mere fast i strukturen, røgen træder mere og mere frem. Den er kun til mad.”

212,00 kr. INCO.
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Poggiarellino, 2014, DOCG Brunello di Montalcino

”Den begynder tørt, lidt støvet og let røget – og den slipper ikke uden videre af med de grumsede indtryk. Først efter 15-10 min. i glasset mildnes og renses den, smagen af sorte og blå bær markerer sig, men breder sig ikke og mister ret hurtigt pusten. Tilbage bliver kun spredte minder om frugt og bær – og en tilspidsende syre, der holder i den korte eftersmag. Det er en kort og ret tam Brunello, der ikke skal gemmes.”

349,00 kr. KVICKLY.
bottom of page