top of page

Australsk og New Zealandsk

CHARDONNAY

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Te Mata Elston Chardonnay, 2019, Hawke’s Bay

“Bare en anelse småtropisk, ellers stram, kølig og vellavet Chardonnay med frisk druekarakter og lang, diskret syre. Den er let mineralsk, men hverken parfumeret eller koket, derimod nøgtern og konsekvent. Vi vil kalde stilen for Meursaultstil, for new zealænderne er den typisk Hawke’s Bay med sin tørre, stramme struktur. Lige meget hvad vi kalder den, er det en fremragende, ung og statelig Chardonnay med aftryk af frisk ananas, melon og et dryp pomelo. Den er fremragende som hyggevin og fremragende som madvin.”

249,00 kr. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Babich Chardonnay, 2018, Marlborough

“Stram, ren, træfri Chardonnay i klassisk Meursaultstil, bare lidt mere mineralsk og med et frisk dryp citrus, som er sjældent i Meursault. Næsen er en anelse tropisk, det er smagen ikke, den er tør, frisk og konsekvent. Fremragende ledsager til fisk og seafood.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Sherwood Estate ”Stratum” Chardonnay, 2030, Waipara Valley

”Tør og stram new zealænder med friskhed, frugt – og små charmerende smilehuller med sprøde hilsener fra ananas og mango. Stilen er fast og træfri, og et velgørende dryp citrus i afslutningen forstærker fornemmelsen af friskhed. En hyggelig hyggevin og en fortræffelig madvin, der vil opføre sig diskret og korrekt på fiskebordet.”

165,00 kr. Tilbudspris 135,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Sileni Lodge Chardonnay, 2018, Hawke’s Bay

”Den holder sin stil og smag, den er også i denne årgang let tropisk, mest med fersken og abrikos, den er let buttet, og den har en udholdende, fint balancerende syre. En frisk, nydelig og meget anvendelig madvin, der præsenterer Chardonnay uden at afsløre druens hemmeligheder.”

180,00 kr. 140,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Thorne-Clarke Wines ”Milton Park Chardonnay”, 2019, South Australia

“Dæmpet tropisk frugt, ren og klar smag, frisk syre. Det er ananas og mango, der smager igennem, stilen er venlig, balancen er pæn, et dryp citrus forfrisker. Det er en Chardonnay uden nykker og egetræ, enkel og sympatisk, lige til at sætte på bordet.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Sileni “Cellar Selection Chardonnay”, 2020, Hawke’s Bay

“Solid, ganske fyldig, med mere krop end umiddelbar friskhed, med klangfulde toner af melon og ananas og en lang, velfungerende syre. I tro Silenistil er den let buttet og let tropisk, men den holder en nydelig balance og er en alsidig madvin.”

120,00 kr. 90,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

D’Arenberg ”The Stump Jump Chardonnay”, 2019, McLaren Vale

“Frisk, ung og sprød, med sædvanligt spil mellem sin næsten træfri stil og sine små tropiske indspark, mest af ananas og mango, foruden den obligatoriske citrus. Det er en superfrisk, kæk og sympatisk Chardonnay, både med og uden mad.”

100,00 kr. 85,00 kr. V/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Wolf Blass Chardonnay ”Silver Label”, 2018, Eden Valley/Adelaide Hills

“Sprød og frisk Chardonnay, der er træfri, citruspræget og meget oversøisk, lige fra lime I næsen til ananas og mango i smagen. Den er slank og konsekvent, en frisk og vellykket koldklimavin, der bedst udtrykker sine dyder efter 10-15 min. luft.”

119,00 kr. BILKA.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

D’Arenberg ”Lucky Lizard”, 2018, Adelaide Hills

”Den er ikke helt tropisk, kun subtropisk, med frisk smag af ananas og melon og med dryp af behersket pomelo. Solid, træfri, let buttet koldklima Chardonnay, med både friskhed og syre og derfor også en meget anvendelig madvin til meget andet end fisk.”

180,00 kr. 140,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Wolf Blass Chardonnay ”Yellow Label”, 2019, South Australia

“Frisk, sprød, træfri Chardonnay, der smager af citrus fra førte sip til sidste. Det giver friskhed og den markante citrus gør det også ud for syre. Det er en renlivet madvin, der smager mere af citrus end af Chardonnay, den er slank og konsekvent.”

99,00 kr. BILKA.
bottom of page