top of page

CHAMPAGNE (Non Vintage)

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Laurent-Perrier ”Cuvée Rosé Brut”

”Den er uden årgang, men år efter år en af markedets fornemste roseer, inspireret af friske røde bær og veloplagt Pinot Noir. Den har friskhed, den har krop, og den har især finesse. Farven er sart pink, bruset berusende og nydelsen lang og tør. Den er til fest og farver og til det meste af måltidet.”

599,00 kr. MENY (Hans Just)
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Henriot “Blanc de Blancs”

“Det er elegantier’en på Champagnehylden, ren Chardonnay, ynde og charme, raffinerede indskud med vanille og friske hasselnødder, langt fornemt brus, så fornemt at det kan tillade sig at hedde mousse. Det er helt igennem et glas elegant nydelse, der svæver gennem munden og laver de dristige ballettrin, de blå druer ikke ville kunne klare. En inspirerende ledsager til small-talk og snacks og en guddommelig støtte til østers naturel – men krydderier og andre udfordringer er den for sart til.”

600,00 kr. Tilbudspris 495,00 kr. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Champagne Piollot ”Cuvée de Réserve” Brut

”Et kongeligt mix af Chardonnay og Pinot Noir, og derfor en poetisk kombination af Chardonnays ynde og elegance og Pinot Noirs robuste frugt og rygrad. Smagen er spæd, ren og enkel, den har friskhed og fornemhed, og syren er så præcis og udholdende, at det både er en vin, der vil gøre sig som stilfuld aperitif og som en frisk og kompetent ledsager til fisk og seafood. Den vil elske udfordringer, men ikke hidsige krydderier.”

250,00 kr. v/2 fl. www.bichel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Laurent-Perrier ”La Cuvée” Brut

”Ren og skær i glasset – og ren og skær fornøjelse at drikke. Den er let på tå og bevæger sig elegant på Champagnens cat-walk på den praktiske middelvej mellem let tørhed og intens tørhed – derfor er den også som skabt til fest og farver, som aperitif eller som kyndig ledsager til fisk/seafood. Den raffinerede lethed må skyldes et højt indhold af Chardonnay, men der medvirker også blå druer. Samarbejdet er berusende, bruset og syren holder balancegangen. Herlig Champagne.”

299,00 kr. MENY (Hans Just)
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Henriot ”Brut Souverain”

”Den er især påfaldende fyldig, bruset er bredt og udholdende, og den har en raffineret smag af ristet malt og marcipan. Det er en Champagne, der virkelig smager af noget, den smager godt, og den smager længe. Det er også en alsidig type, men nok mere nyttig til mad end uden. Jeg drømmer om seafood, fra østers til hummer og krabber.”

370,00 kr. Tilbudspris 275,00 kr. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Saint Réol Grand Cru, Brut Blanc de Noirs

“Det er en Blanc de Noirs, altså en hvid vin lavet på blå druer, og man smager det solide mix og den sikre krop. Mest markant er en lang, raffineret smag af ristet malt, stor friskhed, langt, bredt brus og en artistisk balance. Det er en flot og robust madvin – og den er især til mad - men den kan så meget, fra seafood til dyreryg. Den giver modstand – og den giver sig ikke!”

379,95 kr. Tilbudspris 299-349 kr. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Beurton & Fils ”Les Vaches”
Degorgeret i oktober 2020

”Lækker ristet næse. Smagen er tæt, fyldig, lang og raffineret, med aftryk af ristet malt og friske hasselnødder. Bruset er let og fint, med nydelig dybde og endnu nydeligere længde. Det er en fornem Champagne, der er en drøm som aperitif og ledsager til lette retter, men den er også lidt sart, så undgå tung mad og formel 1 løb.”

449,00 kr. 399,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Beurton & Fils Reserve ”424” Brut
Degorgeret i maj 2021

”Mild og raffineret Champagne af 80% blå druer. Liflig maltsmag, blidt skum, lang, rensende smag. Den er blid og venlig, syresvag og charmerende, og underligt nok med mere aftryk af de 20% frisk Chardonnay end af de 80% blå druer. Den er lidt sart og mere egnet som aperitif og til lette retter end til hele måltidet. Den rene, elegante smag fortjener også at blive værdsat alene.”

319,00 kr. 249-289,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Beurton & Fils ROSÉ Brut
Degorgeret i maj 2021

”Festlig, frisk og frejdig, med ren og indbydende smag af hindbær, suppleret med modne skovjordbær. Stilen er tør uden at støve, bærsmagen er frisk, bruset er nydeligt og udholdende, syren lang og velplaceret. Vellykket, ukompliceret Rosé Champagne, der rækker fra fest og farver til lagt ind i måltidet.”

329,00 kr. 299,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Henri Giraud ”Esprit Nature”

”En Champagne efter Reinheitsgebot, uden tilsætninger og uden rustfrit stål. Den er også ren og skær, frisk og nærmest neutral i smagen, med fint, langt brus og velplaceret syre. En festklædt mellemvægter, der savner krop til at klare andre retter end seafood.”

439,00 kr. Tilbudspris 399,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Charpentier ”Terre d’Émotion Brut Vérité”

”Det er en omnibus-Champagne i glosens mest sympatiske betydning, for den har alt: malt i næsen, umiddelbar friskhed, mere malt i smagen, fylde, krop, et pust fra friske nødder, sikker balance, velplaceret syre. Den søger det store, brusende kompromis, og det lykkes. Derfor er den også egnet til næsten alt, fra hygge og festlig stemning uden mad, over fisk/seafood til ikke for krydrede retter. Det er en Champagne for alle – det betyder omnibus også.”

450,00 kr. Tilbudspris 325,00 kr. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Jacquesson ”Cuvée 744” Extra Brut

”Spændende, aktivt mousse med smag af malt og nødder. Det er netop snarere mousse end bobler, det gør smagen længere og mere ensartet. Den er dæmpet i sine udtryk, ikke tam, men forsagt og reserveret, den sprudler ikke, den resignerer i glasset. Derfor er den også, med sin lange, ædle og fint maltede smag, bedst egnet til lette retter og uden mad.”

600,00 kr. Tilbudspris 475,00 kr. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Philippe de Nantheuil Brut

”Mild og venlig, med fint brus og lang, veloplagt smag med små udfordringer til smagsløgene. Den smager positivt af modne, friske æbler, og holder stædigt en dæmpet, mild og fornem stil. Den er lidt sart, så jeg ville foretrække den uden mad.”

269,00 kr. Tilbudspris 179,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Charles Mignon ”Premium Reserve” Brut

”Nydelig omnibus-Champagne, tør, solid og diskret, med langt, dæmpet brus og venlig syre. Mild maltsmag, stor venlighed og egnet til næsten alt, fra aperitif og hygge til langt ind i måltidet.”

bottom of page