top of page

ALSACE RIESLING

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19,5/20

Domaine Zind-Humbrecht ”Riesling Brand”, 2019, AOC Alsace Grand Cru

“Det er et af de største visitkort, man kan finde i Alsace: En Riesling fra Grand Cru marken Brand og signeret Zind-Humbrecht. Så bliver det næppe finere. Den begynder også forrygende, med en næse med æbleblomster og modne abrikoser og en frisk, tør smag med bidrag fra abrikoser og nektariner og lidt senere syltet ingefær. Dens krop er nærmest pompøs, bred og favnende, som om den vil sørge for, at alverdens fineste vinglæder kommer ned i netop dette forkælede glas. Smagen er tør, lang og lækker, balancen sikker trods tyngden, syren fint ledsagende og medspillende. Det er et brag af en Riesling, der fortjener de fineste fisk/skaldyr og en kok med frisk fantasi og følsomme smagsløg.”

800,00 kr. 575,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Domaine Zind-Humbrecht ”Heimbourg Riesling”, 2019, AOC Alsace

“Da jeg for et par år siden smagte på 2017’eren, efterlyste jeg lidt mere syre. Det har 2019’eren, en velplaceret syre med pæn længde og raffineret afslutning, så den fremragende Riesling er blevet endnu mere fremragende. Den er stadig klassisk ren i stil og smag, med blomst i næsen og abrikos i munden og med fremtrædende mineraler, men sødmen er dæmpet, og den er ikke koket og kælen som 2017’eren, men endnu mere perfekt som madvin, og nu til fisk/seafood, fra søtunge og pighvar til rejer og østers og videre til hummer og krabber. Den fortjener det. Det er en fremragende Riesling.”

400,00 kr. 300,00 kr. v/3 fl www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Albert Boxler Riesling, 2019, AOC Alsace

”Også i denne nye årgang er Boxlers Riesling et lille orgie af dufte og aromaer, fra parfumerede indslag til frodige gule roser. Smagen er meget let perlende, frisk og raffineret, med bidrag fra vanillebolcher og abrikoser, ja endda et dryp pomelo får man oveni. En charmerende og kompleks Riesling, vil man forstå, og også med gåder, der først langsomt løses i glasset. Modsat 2018’eren er den mere til hygge og følsom nydelse end til mad – med mindre kokken har gehør og særlige talenter.”

285,00 kr. 235,00 kr. v/2 fl. www.bichel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Arthur Metz Riesling Steinklotz, 2019, AOC Alsace Grand Cru

“Den har en rig, spændende smag, der rækker fra vanille til tørrede abrikoser, den er frisk, spændstig og med en udholdende og fint ledsagende syre. Steinklotz er Alsace’s nordligste Grand Cru, kendt for sin kalkjord og sin kontante mineralske smag, og det smages også i dette glas. Kombineret med den fine druekarakter giver det en tør og fremragende madvin, der sagtens kan nydes uden mad, men især kommer til sin ret med noget modspil fra fisk/seafood. En hummer er ikke for fin.”

119,00 kr. Tilbudspris 89,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen.
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Cave de Beblenheim ”Heimberger Riesling Sonnenglanz”, 2019, AOC Alsace Grand Cru

“Tør, stram, mineralsk Riesling med frisk aroma, pæn, kontant druekarakter og fint, ledsagende syre. Det er en madvin, men en madvin med mange kvaliteter, så den rækker fra fisk/seafood over fjerkræ til kalv, ja måske også til okse for dem, der foretrækker en tør, streng hvidvin uden kæleri og helt uden sødme.”

149,95 kr. 129,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Muré Riesling ”Calcaire Jaunes”, 2019, AOC Alsace

”Herlig klassisk Alsace Riesling med petroleum i næsen og stram, tør druesmag med abrikoser for og bag. Den er tør, helt uden sødme, så den er kun til mad, men konsekvens i stil og smag, medspillende, pirrende mineraler og en fint ledsagende syre giver den mange muligheder på middagsbordet, lige fra fisk og seafood til kalv og kylling.”

Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Le Capitaine ”Les Katz Riesling”, 2019, AOC Alsace

”Smagen er lige så fiffig og diffus som titlen, for den begynder med ynde og tør bærsmag og bevæger sig via forsigtige sydfrugter som ferskener og abrikoser frem mod en festlig finale, hvor druesmag, sydfrugterne og en lang, mild syre forenes i en raffineret afslutning. Den er tør, men den støver bestemt ikke – der følger en knivspids fin druesødme med sydfrugterne - men den holder balancen og holder sig udholdende og elegant. Den er lidt sart og meget lækker og fortrinlig til et glas hygge og til seafood som f.eks. sushi og sashimi.”

160,00 kr. 130,00 kr. v/6 fl. www.bichel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Hugel ”Classic Riesling”. 2020, AOC Alsace

”Det er dobbelt logisk, at den hedder Classic, for den smager af klassisk Alsace Riesling, og den smager af klassisk Hugel Riesling, for den er tør, stram, aromatisk, med udsøgt druekarakter. Klare mineralske bidrag og lang og elegant ledsagende syre. Den er kontant og konsekvent i stil og smag, en stilren og genkendelig klassiker, lige til at sætte på fiskebordet.”

179,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Domaine Zind-Humbrecht Riesling ”Roche Roulée”, 2018, AOC Alsace

“Den er et vidunder af renhed og sarthed – og af omskiftelige udfordringer i glasset. Smagen begynder stilrent med lidt petroleum og noget mineralsk, men skifter så over til modne ferskner og friskplukkede abrikoser. Der er gåder i glasset, som der ofte er det hos Zind-Humbrecht, og jagten på gåder er den halve fornøjelse. Dens kamæleon karakter gør den også alsidig. Den gør sig fra hygge til kødretter, måske allerbedst til et broget frokostbord, for det er den robust nok til.”

300,00 kr. 200,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Arthur Metz “Riesling Altenberg de Wolxheim”, 2019, AOC Alsace Grand Cru

“Bred, solid og fyldig smag, der begynder med tørret ingefær og slutter med tørret abrikos. Der er små mineralske nuancer, men ingen overdøvende, der er ingen sødme, og syren er spag. Den ligger altså lidt tungt i glasset, og den får ingen points for sin charme, men den er en bundsolid, tør og alsidig madvin.”

119,00 kr. Tilbudspris 89,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

E. Traber ”Riesling Brand”, 2019, AOC Alsace Grand Cru

E. Traber ”Riesling Brand”, 2019, AOC Alsace Grand Cru
“Tør, raffineret og let parfumeret og med spor af petroleum både i næse og smag. Altså pæn Riesling druekarakter, små mineralske tilløb og en overbevisende renhed i den lange, friske smag. Syren er diskret og udholdende, og efter 10-15 min. i glasset kommer en lille, koket druesødme til, og den skader ikke, men den vokser og gør vinen mest egnet til hygge og lette retter, ikke mindst krydrede. Den vil tiltale mange til sushi og sashimi.”

149,00 kr. BILKA.
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Domaine Barmès-Buecher ”Rosenberg” Riesling, 2019, AOC Alsace

”Det er sjældent at møde en Alsace Riesling, der er så domineret af abrikoser, først i næsen, derefter i smagen og langt ud i eftersmagen, hvor lidt frisk pomelo slår følge. Stilen er solid, bred og en anelse oxideret, altså ikke så frisk, men sindig og robust. Den har sin egen, godmodige charme, og med sin konsekvente hang til abrikoser og en meget diskret syre stiller den nogle krav til kokken, hvis den skal med til bords.”

199,00 kr. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Henry Fuchs Ribeauvillé Riesling, 2018, AOC Alsace

”Den er lidt kantet, formodentlig på grund af de biodynamiske druer – men den er også frisk, solid og kompleks. Der er abrikoser i smagen, og en voksende druesødme får den til at svinge fra halvtør til halvsød. Den ender altså ikke på det traditionelle fiskebord, men den vil gøre sig med sushi og sashimi. Smagen er lang og nydelig, syren diskret.”

220,00 kr. 175,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Marc Kreydenweiss ”Riesling Kastelberg”, 2018, AOC Alsace Grand Cru

“Fyldig og ufrisk, med meget personlig smag af vanillebolcher, melon og abrikos. Stilen er robust, lidt kantet, bred og bundsolid, og smagen får efterhånden mere mineralsk indhold. Syren er diskret, og vinen smager efter 20-30 min. i glasset mere af Kreydenweiss og biodynamiske druer end af Riesling fra Alsace. Den robuste, kantede stil gør den også mere besværlig til mad end traditionel Riesling fra Alsace.”

626,00 kr. 425,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Cave de Beblenheim Heimberger Riesling, 2019, AOC Alsace

”Ren, aromatisk og ukrukket Riesling med stram, tør druesmag og velplaceret, udholdende syre. Den er lige så enkel, som den er konsekvent og vellykket, lige til at sætte på bordet, hvad enten der står fisk, seafood eller lyst kød.”

79,95 kr. 65,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Cave de Beblenheim ”Heimberger Riesling Vieilles Vignes”, 2018, AOC Alsace

”Den har mere krop og finesse end umiddelbar friskhed, derfor også mere tyngde end lethed. Smagen er ren og druesikker, kort og kontant, syren diskret, og da vinen hverken har mærkbar eller skjult sødme, holder den en nydelig balance. Både stil og smag er ret personlige, og det er en alsidig Riesling, fra hygge til hovedret, især hvis maden er krydret.”

99,95 kr. 89,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Charles Sparr Riesling Tradition, 2020, AOC Alsace

”Den er ret floral, med flere blomstrende nuancer, nydelig druesmag, og uanset hvad bagetiketten fortæller, er den ikke tør, men halvtør, med en lille, fin druesødme i finish og eftersmag og en meget spag syre som modspil. Derfor er den også mest til hygge og lette retter – ren, pæn og artig.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Clos Saint-Jacques Riesling, 2020, AOC Alsace

”Tør, dæmpet og konsekvent, med blomst i næsen og blandede bolcher i smagen, malt og vanille. Syren er påfaldende diskret og friskheden lidt reserveret, så stilen kommer til at virke meget solid og afklaret, og der sker ikke meget i glasset. Det er en robust Riesling, der især er til mad, der hverken forlanger sødme eller syre.”

149,00 kr. Tilbudspris 95,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Henry Fuchs Riesling, 2019, AOC Alsace

”Frisk, tør, let buttet, med hilsener fra tørrede ferskner og melede abrikoser. Den har en pikant krydret aroma og en spagfærdig afsluttede syre, og midterstykket er robust og mildt charmerende. Den vil egne sig til den lokale alsaciske choucroute og til andre rustikke retter med beherskede krydderier”

170,00 kr. 140,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Marc Kreydenweiss ”Andlau Riesling”, 2019, AOC Alsace

”Den er lidt biodynamisk kantet, med smagsnuancer fra honning til abrikos, men den holder sig nogenlunde tør og er stædig og robust. Den er ikke raffineret, men meget personlig og temmelig rustik. Det er en udpræget tilvænningsvin og lige så udpræget madvin. Uden at være særligt krydret har den struktur og karakter som en god Gewurztraminer. Og den er kun til mad.”

225,00 kr. 140,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Marc Kreydenweiss Riesling ”Duttenberg”, 2018, AOC Alsace Grand Cru

“Der er lidt gæragtigt liv i glasset, og det smages som en mut begyndelse, der afløses af næsten modne ferskner og abrikos. Stilen er altså akavet og robust, men det er også en Riesling, der har sin egen kantede personlighed, som nogle vil kalde charme. Den er i hvert fald noget for sig selv, ufrisk, men solid, tør og udholdende. En utraditionel Alsace Riesling og en udfordring for kokken.”

325,00 kr. 250,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Pfaff Riesling ”Tradition” ,2019, AOC Alsace

”Tør, ren, pæn og enkel Riesling med frisk blomst og lang, velplaceret syre. Det er Alsace Riesling taget lige ud af grundbogens kapitel 1, ingen fine fornemmelser, ingen sødme, ingen dikkedarer, bare ærlig snak. Nydelig og alsidig madvin, lige til at skrue op og sætte på bordet.”

89,95 kr. Tilbudspris 65,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen.
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Pfaff Riesling ”Cuvée Jupiter”, 2020 AOC Alsace

”Den har frisk druesmag, blomst og aroma og en forsigtig syre, der hurtigt overmandes af en kontant druesødme, der holder til sidste dråbe. Den er altså mere halvsød end halvtør og bedst egnet til hygge. Til mad er den mere besværlig, men krydrede retter og sushi/sashimi kunne være en mulighed.”

99,95 kr. Tilbudspris 69,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen.
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Théo Cattin Riesling, 2020, AOC Alsace

”Tør og jovial, med enkel og solid smag og diskret syre. Det er en ukompliceret og alsidig Riesling til frokostbordet eller til ikke for krydrede retter som choucroute.”

109,95 kr. Tilbudspris 69,00 kr. IRMA / www.vincoperativet.dk
bottom of page