top of page

AUSTRALSK CABERNET

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

D’Arenberg ”The Coppermine Road” Cabernet Sauvignon, 2016, McLaren Vale

“Også i denne nye årgang er den et kødfuldt koncentrat af solbær, saft, solskin, egetræ og terroir i McLaren Vale, men stram og knastør og med en lang, kontant garvesyre, der med tørre talenter trækker de små anlæg til druesødme ud af eftersmagen. Den er et orgie af saftig potens og c-vitaminer, men konsekvent tør og derfor kun til mad. Selv i Australien er den enestående.”

425,00 kr. 279,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Vasse Felix ”Filius” Cabernet Sauvignon, 2019, Margaret River

“Den er tør, barsk og bidsk i starten - hvilket ikke er usædvanligt for en Cabernet fra Western Australia – så begynd med at ilte den godt i 15-20 min. Den viser hurtigt sine evner med en koncentreret smag af solbær, muld og mineraler, helt uden sødme og anden venlighed. Den er kun andenvin fra Vasse Felix, men opfører sig myndigt, tørt og saftigt, og den får en spændende kropslig glød og varme. Den er kun til mad, hvilket nok vil sige kød.”

180,00 kr. 125,00 kr. v/6 fl. www.bichel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Kingston Estate Cabernet Sauvignon, 2017, Coonawarra

”Solbær, jord/mineraler, egetræ - et tørt gemyt og en robust stil. Det er en 100% madvin, eller mere nøjagtigt kødvin, den vil pynte ved en grillaften. Den får en anelse venlig druesødme efter 15-20 min. i glasset, men holder sig rank, trods alt tør og meget Connawarra’sk. Den har krop, den har muskler, og den har personlighed.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Château Tanunda ”Grand Barossa Cabernet Sauvignon, 2018. Barossa Valley

“Forbilledet er Médoc, men resultatet er (heldigvis) Barossa Valley. Der er lidt solskin i glasset, ikke sødme, men mildhed I den ellers ret tørre smag, der er solbær og blåbær og lidt egetræ i baggrunden, alt sammen indpakket i mildhed og moden frugt. Det er en gennemført ukompliceret, venlig og behagelig Cabernet, blød, tør og lige til at sætte på bordet.”

109,00 kr. BILKA.
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Thorn-Clarke Terra Barossa Cabernet Sauvignon, 2017, Barossa Valley

”Ung og bare en anelse børstet, tør og svesket og med markant smag af muld – ikke mineraler, men jord. Lidt efter lidt overtager solbær og brombær i glasset, stilen bliver rundere og mildere, og mere rødmosset – og pludselig er det hele forbi.”

Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Château Tanunda Cabenet/Shiraz, 2020, South Australia

“Blød, pæn, enkel Cabernet, tilsat lidt Shiraz, så Cabernet kan bidrage med frugt og karakter, og Shiraz kan give lidt krydderi og druesødme. I glasset får den lidt kokos, og det kan frugten næsten ikke bære. Den slutter, som den begyndte: enkelt og udeltagende.”

79,00 kr. BILKA.
bottom of page