top of page

RØDE RHÔNEVINE

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Pierre Amadieu, “Le Pas de l’Aigle”, 2017, AOC Gigondas

”Druerne kommer fra en af de højest beliggende vinmarker i Gigondas, fremhæver producenten, og vinen har da også en frisk og kølig attitude, men især har den en forrygende blød og lang smag af saften af modne sveskeblommer, tilsat udblødt engelsk lakrids og solbrændt timian. Det er nærliggende at sammenligne den med samme producents anden fremragende Gigondas (fra Domaine Grand Romane), der er mere kontant og mere mineralsk, mens Pas de l’Aigle er den mest raffinerede og polerede. Det er herlige vine begge to, og også vine, der beviser det lykkelige samarbdejder mellem Grenache og Syrah.”

350,00 kr. 250,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

M.Chapoutier ”La Bernardine”, 2018, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Et pejlemærke i Châteauneuf for sin elegante fortolkning af Grenache. 2018’eren begynder potent og afventende og åbner sig så i glasset med kaskader af lavendler og viol, mild engelsk lakrids, stødt hvidt peber og udholdende og modne blå blommer. Som den snu løber forstår den at se tiden an i starten – og så spurte fra alle til sidst. Især i sin finish og eftersmag er den eventyrlig, raffineret og selvsikker. Den har så mange nuancer og får for hver slurk flere facetter, og flere og flere af dem med feminine attributter. Måske er den så forfinet og porcelænsagtig, at den kommer mest til sin ret uden mad. Hvis man kan nænne det…”

359,00 kr. Tilbudspris 329,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

La Ferme du Mont ”Jugunda», 2020, AOC Gigondas

”Man kan godt være både elegant og muskuløs, det oplever man i dette glas. De 80% Grenache skaffer elegancen, de 20% Syrah kommer med musklerne. Det er et lykkeligt og forrygende samarbejde, til stor glæde for den, der sidder med glasset i hånd. Smagen svinger fra hård engelsk lakrids over muld og mineraler til solstegt timian. Lutter velkrydret velbehag. Vinen er endnu ung, så ilt den godt eller gem den. Og så skal der kød på bordet, det er bestemt ikke en vegetarvin.”

209,95 kr. v/6 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Pierre Amadieu ”Romane Machotte”, 2019, AOC Gigondas

”Man kan diskutere, om det er Grenache og Syrah i ømt favntag - eller i en dramatisk styrkeprøve. De både kæler og kradser, Syrah er eden stærkeste, men Grenache den listigste, der vinder charmeprisen, mens Syrah spiller med de tørre muskler. Tilsammen er de et glas utæmmet og meget elegant power, med stødt peber, engelsk lakrids og tør sveskesaft til langt ud i eftersmagen. En prægtig kødvin, som ingen løber om hjørner med.”

225,00 kr. 175,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Pierre Amadieu ”Domaine Grand Romane 2019, AOC Gigondas

“Lakridset råkraft med smag af sveskeblommer og timian. Den rokker sig ikke i glasset, men holder den tørre, lakridsede smag, får kun et spinkelt glimt af sødme og en meget diskret syre. Kombinationen af meget overbevisende frugtig pg let parfumeret charme og struttende muskler giver en præsentabel og udfordrende madvin.”

275,00 kr. 200,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Romain Duvernay Gigondas, 2018, AOC

”Det er en rigtig vel-vel-vel vin: vellavet, velstruktureret, velsmagende. Klassisk Grenache med røg, saft, krydderurter, udblødt engelsk lakrids, længde og bredde. Den er lidt muskuløs, men den spiller ikke med musklerne, den er fredsommelig i glasset, blød og føjelig, både med og uden mad.”

199,95 kr. 179,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Clos de Caveau, ”Fruit Sauvage”, 2019, AOC Vacqeyras

“Tørt, potent, lykkelidt samarbejde mellem 60% Grenache og 40% Syrah. Som navnet siger, er den skabt efter vildskabens filosofi, altså naturnær, og druerne er behandlet biodynamisk. Men den er ren i smagen og har ingen skavanker efter den naturlige tilgang, der er derimod særdeles ægte snak i glasset: tørrede sveskeblommer, engelsk lakrids og timian. Den opfører sig absolut nydeligt i glasset, er venlig og omgængelig, og hermed også en fortrinlig madvin.”

249,00 kr. Tilbudspris 209,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Domaine de Mourchon Seguret, Grande Reserve, 2019, AOC Côtes-du-Rhône Villages

“Tæt og lidt børstet, med ungdommelig og ret tør smag af blommer og engelsk lakrids. Den falder hurtigt til ro i glasset, og selv om den bliver ved med at vise sin tørre potens, udfolder den også lidt efter lidt en raffineret smag af krydderurter og mere modne sveskeblommer. Den er til mad, hvilket nok vil sige til kød – eller ost måske.”

250,00 kr. 175,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Château Beauchene, Châteauneuf-du-Pape, 2018, AOC

“Det er en venlig Châteauneuf, blød, mild, rund og dejlig, men den overgiver sig ikke uden videre. Den bæres oppe af en raffineret Grenache med timian og følsomhed, der er ynde og krydderi i glasset, foruden lakrids, milde sorte bær og altså timian. Det er en vin, der spreder glæde omkring sig. Der er noget frøkenagtigt over den, den er yndig og forførende, koket og forsigtigt kælen, men også sart og skrøbelig, og så følsom at man ikke skal udsætte den for alt for krydrede retter og ufølsomme smagsløg. Den skal behandles, som den frøken, den er!”

329,00 kr. 259,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Château du Mourre du Tendre, 2018, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Blød, mild og venlig, men der er også spark i glasset, fra en hidsig stødt peber til en fast engelsk lakrids. Det er Grenache, der både viser sine kælne sider og sine hårdtslående, så vinen også må opføre sig som en kamæleon i glasset. Den sammensatte natur betyder også, at den både er en hyggelig, udfordrende hyggevin og en potent og udfordrende madvin.”

349,95 kr. v/6 fl. Kampagnepris 249,00 kr. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Domaine de Mourchon, 2019, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Der er muskler i glasset, saft, kraft og muskler, der leveres af Mourvèdre og Syrah, for der er forholdsvis beskedne 70% Grenache, og de har svært ved at trænge igennem med nuancer med finesse og mildt krydderi. De tre umage druer smelter dog pænt sammen i glasset efter 10-15 min. og Grenaches bløde charme begynder at give profil. Efter en halv time har lakridsen overtaget i glasset, og den holder sig krydret, robust og muskuløs.”

425,00 kr. 300,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Domaine la Rocalière, 2017, AOC Lirac

”Lirac i bunden af Rhônedalen er speciel ved at være demarkeret for både hvidvin, rødvin og rosé. De hvide vine passer sig selv, roseerne sigter mod naboen Tavel, og de røde sigter mpd en anden nabo: Chäteauneuf-du-Pape. Det gør denne spændende 2017’er måske også, men den er samtidig så frisk og frugtig som en cru-vin fra Beaujolais, og bortset herfra er det Grenache, der dominerer i glasset, så den spiller ikke med musklerne, men holder sig til det elegante, let og fint krydrede, og den er hertil både potent og robust. De, der ikke kender Lirac, kan begynde her. Festligt og velsmagende.”

125,00 kr. v/3 fl. www.cavalcade.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Brotte ”Creation Grosset”, 2018, AOC Cairanne

”Pebernæse og pebersmag. Man har hurtigt en fornemmelse af, at Grenache har fået et ordentligt gok i nøden og sejler omtåget rundt i glasset – men så går der 10-15 min. og så viser Grenache, hvem der bestemmer og spreder munter lakrids og vilde krydderurter omkring sig. Enden er altså god, hvis man har lidt tålmodighed. God, tør, saftig og krydret Rhônevin.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Domaine Fond Croze Romanaise, 2020, Vaison la Romaine, AOC Côtes-du-Rhône Villages

“Domainet har sans for ,mørke, tykke, tætte rødvine med saft, potens og krydderier, og denne glimrende Villagesvin er et godt eksempel. Den strutter, men den er ikke uvenlig og aggressiv, der er raffineret Grenache I dens rygrad og mild charme bag stødt peber og solbagt timian. Herlig kødvin.”

150,00 kr. 110,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Château de Montmirail ”Cuvée de Beauchamp”, 2019, AOC Gigondas

”Den delikate næse med engelsk lakrids og solbagte krydderurter fortsætter raffineret ud i den lange, tørre eftersmag. Vinen er et vellykket og velsmagende mix af Grenache, Syrah og Mourvèdre, med en veloplgt Grenache på første violin. Den frugtige charme, gløden, krydderierne og lakridsen gør det overbevisende i glasset, syren føjer sig – nu skal der bare mad på bordet!”

179,00 kr. 160,00 kr. v/6 fl. www.holtevinlager.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Domaine Fond Croze, Rasteau, 2019, AOC Côtes-du-Rhône

“Den er tæt på at være kulsort, dyster og massiv. Det er virkelig en kampklar Rhônevin, beredt til hvad som helst og uden tanke om at overgive sig. Den strutter af svesker, engelsk lakrids og stødt peber, den er knastør og udholdende i glasset, syren er pakket godt ind - det er en vin, der holder sig fra alle elegante fristelser og viser det, den kan: power, power, power! Den er bestemt kun til mad, bedst efter 10-15 min. iltning.”

180,00 kr. 130,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Château Beauchene, ”Grande Réserve” ,2019, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Mild og venlig, domineret af de 80% Grenache, der kommer med krydret charme og udblødt lakrids, men også fint suppleret af Syrah og Mourvèdre, der sætter en solid, frugtig og især tør stopper for den lange, kælne indledning. Det er afgjort en Châteauneuf til den venlige side, og den er drikkemoden nu – ikke mindst hvis der er kød på bordet. Den behøver ikke iltes."

349,00 kr. 279,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Château Beauchene, ”Hommage á Odette”, 2017, AOC Châteauneuf-du-Pape

”Der er 90% Grenache i glasset, og de spiller med stor charme og for fuld udblæsning. Det er dæmpet engelsk lakrids, milde svesker og bagte krydderurter, yndefuldt komponeret og følsomt serveret. Det er en elegantier af en Châteauneuf, ingen bulderbasse, den er styret af krydret venlighed og mildhed og er derfor også lidt sart.”

399,00 kr. 319,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Le Serre Côtes du Rhône Prestige, 2019, AOC

”Ung, djærv oo velkrydret Rhônevin, et vellykket kompromis mellem Grenache (75%) og Syrah (25%). Grenache leverer elegancen og den krydrede mildhed, Syrah spiller med musklerne og giver saft og frugt. Den holder sig blød, krydret og konsekvent og er derfor også en fortræffelig madvin.”

85,00 kr. 65,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Camille Cayran ”L’Élégante”, 2019, AOC Cairanne

”Ung, tør, lakridset og robust. Den udfolder sig saftigt og veloplagt i glasset, holder den tørre stil og tillader, at de mere slagkraftige druer med Syrah i spidsen sætter sig på Grenache, der kun i glimt får mulighed for at vlse sine finesser. Til gengæld for elegancen giver det en bundsolid, robust madvin med både pondus, længde og syre. Der er dømt kød på bordet!”

96,00 kr. v/6 fl. www.cavalcade.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Romain Duvernay Visan, 2017, AOC Côtes-du-Rhône Villages

”Tør og potent, også lidt bondsk i starten, men det meste bløder op i glasset, så ilt den rundhåndet. I glasset er det Syrah, der svinger taktstokken og giver den tørre, kontante profil, mens Grenache lidt skrænt bidrager med raffinerede nuancer med viol og lakrids. Den udfolder sig frodigt i glasset og falder meget til ro, så den bliver mere saftig, robust og lakridset. Herlig, urokkelig kødvin, hvis den får luft nok.”

99,95 kr. 79,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Domaine Fond Croze “Confidence”, 2020, AOC Côtes-du-Rhône

“Tæt, mørk og lidt bister – men det bistre forsvinder efter 10-15 min. i glasset, og tilbage er en meget potent, ren og udfordrende Rhônevin, der stoler på sine stenhårde, tørre muskler og lader andre om at lave elegante ting i glasset. Det er engelsk lakrids, sveske og tørrede blåbær, der bestemmer. Ikke et lille kærtegn, ikke en dråbe sødme, det er tørt og potent fuld kraft fremad!”

120,00 kr. 90,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Romain Duvernay Vacqueyras, 2017, AOC

”Den er robust og har en tanke af noget blækagtigt, der gør smagen endnu mere robust. Først efter 10-15 min. i glasset smager man sorte bær og krydderurter, og det blækagtige ændres lempeligt til våd muld og fugtige svampe, og det hjælper på smagen. Den er urokkelig og holder sig robust og saftig og er kun til mad.”

149,95 kr. 129,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Château Beauchene, ”Le Terroir”, 2018, AOC Côtes-du-Rhône

”En ung, blød Rhônevin, der er mere venlig og mildt krydret end pågående og udfordrende. Den smager blidt og behageligt af stødt peber og sorte blommer, den er saftig, den er tiltalende, syren er diskret, og humøret er højt. De 60% Grenache slår let parfumeret og krydret igennem, den er så venlig, at den kan bruges både med og uden mad.”

169,00 kr. 129,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Camille Cayran ”Le Chêne Noir”, 2019, AOC Côtes-du-Rhône Villages

”Ung, tør, peberkrydret, ukompliceret og nydelig, lige til at drikke nu. Foruden peber er det krydderurter, der slår igennem, humøret er højt, saften er veloplagt, syren beskeden.”

79,00 kr. v/6 fl. www.cavalcade.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Jean Louis ”Grande Réserve”, 2019, AOC Côtes-du-Rhône

”Mild og venlig blanding af 50% Syrah, 40% Grenache og 10% Mourvèdre. De samarbejder nydeligt og giver en tør, veloplagt og frugtig vin med både syre og smilehuller. Den holder sig blød, mild og venlig – indtil den pludselig er væk. Det er en let drikkelig Rhônevin, alle vil kunne værdsætte.”

100,00 kr. 79,00 kr. v/6 fl. www.holtevinlager.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Collin-Bourisset Côtes-du-Rhône, 2018, AOC

“Pæn, slank og ydmyg Rhônevin med sammensat smag, der ikke går til yderligheder, men er lutter fred og fordragelighed i glasset. Man aner et drys stødt peber og nogle forsigtige krydderurter og mildhed og blødhed, men hverken egetræ eller syre. Pæn og artig lille madvin.”

109,00 kr. 89,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.com
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Philippe de Vessière, 2017, AOC Costières de Nîmes

”Blød, lakridset og svesket, en nydelig og let avanceret udgave af en afslappet, kropsikker landvin. Den har ingen svagheder, bare bærsmag og saft og en venlig og velplaceret syre. Den er lige til at knappe og nyde, bedst til mad.”

109,00 kr. v/6 fl. www.cavalcade.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Domaine MUR MUR IUM, ”Cuvée Niels Oscar”, 2019, AOC Ventoux

"Mild og venlig, med stødt peber og sorte bær, men skønt det er Syrah, der leder slaget i glasset, er resultatet fredeligt, også selv om det vrimler med bier på etiketten. Det er en mild, ren og meget artig sydlig Rhônevin.”

109,00 kr. 89,00 kr. v/6 fl. www.holte-vinlager.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Brotte ”Esprit”, 2019, AOC Côtes-du-Rhône

”Solid, tør og krydret, enkel i både struktur og smag, blød, velbalanceret og alsidig som madvin. Det er sveske, lakrids og timian, der styrer livet i glasset, de samarbejder pænt, så resultatet bliver også pænt. Nydelig og venlig Rhônevin, der ikke gør det sværere, end det behøver være.”

Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

La Petite Bellane, 2019, AOC Côtes-du-Rhône Villages

”Tør, lakridset og saftig, med aftryk af bagte krydderurter og tørrede, sorte bær. Den holder sin sikre, robuste og saftige kurs og er slet ikke så indviklet. Ilt den 5-10 min. og skænk op – og så skal der mad på bordet, hvilket nok vil sige kød.”

115,00 kr. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Romain Duvernay Sécuret, 2017, AOC Côtes-du-Rhône Villages

”Tør, frugtig, præsentabel lille Rhônevin, der slet ikke er så lille mere. Den er saftig, peberkrydret, domineret af mild Grenache, enkel og let forståelig, lige til at sætte på bordet.”

119,95 kr. 99,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
bottom of page