top of page

CABERNET fra CHILE

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Domaines Bournet Lapostolle Clos Apalta ”Le Petit Clos”, 2018, DO Apalta

“Tæt, tør, blød og koncentreret. Det er en saftig, imponerende koldklima vin, der smager både af tørrede blåbær, behersket mokka og prestige. Det er ikke nogen rigtig Cabernet, for over halvdelen er Cermenère, og der er også andre Bordeauxdruer i den - men resultatet smager både af Cabernet og af Bordeaux.
Der er fuld musik i flasken, med bulder og brag. Det er en pompøs rødvin,der gerne vil imponere, og det gør den da også på den måde - og smagen er lang, potent og intens.”

379,95 kr. v/6 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Los Vascos Cabernet Sauvignon, 2018, Valle de Colchagua

”Den ligner heldigvis sig selv, altid mild, blød, karakterfuld, altid pålidelig, altid stilistisk set en mini-Bordeaux , dog mere fra højre bred end fra fra Pauillac, hvor Rothschild’erne hører hjemme. Den har mere finesse og ynde end råkraft, men sandelig: baskerne fra Bordeaux laver fremragende vin i Chile.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

MontGras ”Antu”, 2018, DO Maipo Valley

”Antu betyder sol på det lokale Mapuchesprog, og sol er der også i denne Cabernet Sauvignon fra en enkeltmark i den gavmilde Maipo Valley. Det er en sund, koncentreret, solbærbombe, der smager af det, Maipo Valley blev berømt for i 1980’erne: renhed, mildhed, solbær og solskin. Men den er velbalanceret og uden særlig sødme, den smager bare af c-vitaminer og ambitioner.”

99,00 kr. FØTEX.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

MontGras ”Quatro”, 2020, Valle de Colchagua

“Den hedder Quatro (4 på italiensk), fordi den er lavet af 4 druer, mest Cabernet Sauvignon. men også Carmenère, Syrah og Malbec. Resultatet er en frisk, frugtig mellemvægter, der forståeligt nok ikke har nogen druekarakter, men betoner blandingens ædle formål. Man kan nå langt, når der er gode druer til at støtte hinanden. Den er blød og mild og får snerten af druesødme, og det skader den ikke. Den er mest til mad, men kan også nydes uden.”

89,00 kr. FØTEX.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Cono Sur Cabernet Sauvignon/Carmenère/Syrah, 2019, Chile

“Jovial, saftig chilener med de traditionelle røde kinder og pæn, en bærsmag, men uden sødme. Vinen har ingen oprindelse, men druerne er behandlet organisk. Pæn, ukompliceret ledsager til næsten hvad som helst.”

89,95 kr. MENY.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Tarapacá Cabernet Saugignon Reserva, 2020, DO Valle del Maipo

”Tør, saftig Cabernet i en stil, der er ret stram og præcis efter chilensk målestok. Smagen er ren og lang, præget af solbær og lakrids, syren er velplaceret, og vinen er lige så enkel som vellykket – især sammen med mad.”

Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

MontGras ”De Vine Cabernet Sauvignon Reserva”, 2020, DO Valle Central

“Efter 2018’eren, der var badet i egetræ, kommer nu 2020, der er i bedre balance og nok har fået noget egetræ, men ikke er mishandlet af det. Den er blød, rund og Chile-saftig og gudskelov uden egetræets sædvanlige følgesvende kokos og mokka. Den er også ukompliceret, lige til at drikke.”

85,00 kr. FØTEX.
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

La Playa Cabernet Sauvignon Reserva, 2019, Valle del Maule

”Vanen tro er det en mild, venlig, frugtig og saftig Cabernet med tilløb til chokolade og mokka. Men selv om de sunde, saftge Cabernetdruer har ladet sig lokke med et stykke ud af dessertvejen, er balancen egentlig pæn, og det er en vin, der kan bruges bredt, fra hygge til mad og chokoladedesserter.”

119,00 kr. Tilbudspris 99,00 kr. www.kogs.dk
bottom of page