top of page

NZ Sauvignon Blanc

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Cloudy Bay Sauvignon Blanc, 2021, Marlborough

”New Zealands hvide nationalvin ligner til forveksling sig selv, besat af modne og næsten modne stikkelsbær og prangende med sin overvældende friskhed, sine mineraler, sin personlighed. Det er renere og mere aromatisk Sauvignon Blanc, end man får fra Loire – og alle andre steder. Den holder stilen og den overlegne lethed i stilen fra Kevin Judds første årgange, og den har mere at frygte fra nogle af sine landsmænd end fra verden udenfor. Fremragende og lidt nostalgisk.”

250,00 kr. INCO
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

“The Hour-Teller” Sauvignon Blanc, 2020, Easr Coast Wine of NZ

“Ung, sprød og frisk, med modne rabarber og en håndfuld stikkelsbær. Den er både glimrende og ret enkel, trods rabarberne også ret mild og venlig, og da syren akkompagnerer fint, er det en meget anvendelig madvin. Delikat friskhed er dens fineste visitkort.”

149,95 kr. 129,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Babich Black Label Sauvignon Blanc, 2021, Marlborough

“Også i denne årgang er den sig selv og unik. Det er en forfinet og poleret Sauvignon Blanc, hvor alle tilløb til skarphed og modstand i glasset er afværget og indpakket i frisk mildhed. Og smagen: Man aner et møde mellem meget modne stikkelsbær og blødkogte rabarber, et møde i venskabelig blidhed og lutter idyl, akkompagneret af en næsten usynlig syre. Det er en sart og lidt dekadent Sauvignon Blanc, så lækker, at den måske er for lækker for eventyrerne. Men den smager herligt og meget personligt – både med og uden mad.”

Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Clos Henri “Petit Clos Sauvignon Blanc”, 2020, Marlborough

”Følsom og sprød, med tiltalende næse og velbalanceret smag af modne stikkelsbær og endnu mere modne rabarber. Frisk, slank og ren, med lang, forfriskende syre. Fremragende madvin, især til fisk/seafood, med også til lyst kød. En karakterfuld Sauvignon Blanc med finesse og uden skarpe kanter.”

175,00 kr. Tilbudspris 145,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Sileni ”Straits Sauvignon Blanc”, 2020, Marlborough

“Silenis topvin er også i denne årgang en statelig og velkomponeret Sauvignon Blanc, der kombinerer Marlboroughs kølige klima med mineralske nuancer og den friske smag af afkølede, modne stikkelsbær. Op skriften er enkel, resultatet er overbevisende. Herlig, harmonisk madvin.”

175,00 kr. 125,00 KR. V/6 FL. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Fincher & Co. Sauvignon Blanc, 2021, Awatere Valley

”Slank og raffineret Sauvignon Blanc med ren, krystalklar smag, der rækker fra vanille til meget modne stikkelsbær. En venlig, udholdende syre ledsager og gør den til en mere end glimrende madvin. Aromatisk, frisk og sprød, meget let mineralsk og meget new zealandsk.”

109,95 kr. v /6 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Sileni ”Cellar Selection Sauvignon Blanc”, 2021, Marlborough

“Frisk og sprød, med halvspidse hilsener fra stikkelsbær og rabarber, men egentlig i pæn balance og med en frisk og udholdende syre. Den er træfri og mineralsk og udfolder sig mildt og venligt i glasset og er en glimrende og alsidig madvin.

125,00 kr. 90,00 KR. V/6 FL. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Babich Family Estates Organic Sauvignon Blanc, 2021, Marlborough

”Frisk næse med raffinerede nuancer fra stikkelsbær til tørrede abrikoser. Også smagen er frisk, mild og syresvag. Det er en venlig og raffineret Sauvignon Blanc, der hverken er stejl eller bidsk. Derfor er den også både en glimrende madvin og en kvalificeret hyggevin.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Split Rock Sauvignon Blanc, 2020, Nelson Bay

”Syrefrisk og sprød, med både lidenskab og stikkelsbær i glasset. Den er ikke alene meget oversøisk, men også meget new zealandsk, en frisk, tør og præsentabel madvin, der renser og fornøjer.”

119,95 kr. 99,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Ata Rangi Sauvignon Blanc, 2017, Martinborough

”Den er markant pågående, på grænsen af aggressiv, med umodne stikkelsbær, rabarber og grønt græs. Det sikrer den også masser af friskhed, personlighed og kvaliteter på spisebordet. Det er ikke en hyggespreder, den er afgjort ikke til kæleri, og med sine meget florale egenskaber er den også besværlig til fisk. Men den kan så meget andet, når smagsløgene har brug for en lige venstre i væskeform.”

125,00 kr. INCO.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Sherwood Estate ”Stoney Range” Sauvignon Blanc, 2020 , Waipara

“Blød og mild, med forsigtig rabarbersmag og en lang, udholdende syre. Syren har små mineralske nuancer og er ret dominerende, så druesmagen er pacificeret, til gengæld er friskheden markant. Den er kun til mad.”

169,00 kr. 89,00 kr. v/6 fl. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Yealands Sauvignon Blanc, 2020, Awatere Valley

”Frisk og sprød, med hilsen fra modne rabarber og med en lang, insisterende syre. Nydelig og meget anvendelig madvin, og syren gør den kun drikkelig sammen med mad.
Enkel, frisk og frejdig.”

179,00 kr. 160,00 kr. v/6 fl. www.holte-vinlager.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Palliser Estate, ”The Luminary” Sauvignon Blanc, 2020, Martinborough

“Den er ret diskret, både i næsen og i smagen. Der anes svage spor af meget modne rabarber, men den opfører sig usædvanligt artigt, og syren er svag. Det er altså en overvenlig new zealandsk Sauvignon Blanc og en meget anvendelig madvin.”

99,00 kr. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Nelson Bay Sauvignon Blanc 2020, Nelson Bay

“Frisk og sprød, med et lille, frækt syrebid og en lang smag af umodne stikkelsbær. Den er lige ud ad landevejen, som man siger på de kanter – og den er lige til at sætte på bordet.”

99,95 kr. 79,00 kr.v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Babydoll Wines ”Babydoll” Sauvignon Blanc, 2020, Marlborough

”Enkel, mild og venlig Sauvignon Blanc ned næse af græs og smag af modne stikkelsbær. Ukompliceret let-mellemvægter, der holder sin kølige, friske stikkelsbærsmag og er både til hygge og til mad.”

109,00 kr. 89,00 kr. v/6 fl. www.holte-vinlager.dk
bottom of page