top of page

GRÜNER VELTLINER

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19,5/20

Schloss Gobelsburg ”Ried Lamm 1 Grüner Veltliner”, 2020, Kamptal

”Bedøvende dejlig næse med bidrag fra honning til abrikos. Smagen er lige så dejlig og kompleks, med raffinerede nuancer fra vanillebolcher, honning og modne abrikoser over kælne mineraler til fredelig pomelo i finish og eftersmag. Det er Grüner Veltliner fra allerøverste hylde, overbevisende, udfordrende og harmonisk til sidste dråbe. Smagen er prægtig, eftersmagen er mindeværdig. Det er en drømmevin – men kokken skal tænke sig godt om!”

350,00 kr. www.bichel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Domäne Krems Grüner Veltliner, 2021, Niederösterreich

”Den er tør og først lidt afvisende, men den har små poetiske åndehuller, hvor man aner mango og abrikos, der udfoldes charmerende i glasset. Poesi eller ej, den er forholdsvis stram i stil, med friskhed og en syre, der gør den alsidig på middagsbordet. Den er klar til fisk/seafood af fineste slags.”

180,00 kr. 140,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Pfaffl Grüner Veltliner Reserve ”Hund”, 2020, Weinviertel

”Floral næse, med fine detaljer fra gule roser til modne abrikoser. Smagen kører videre med abrikoserne, tørt og let parfumeret, og et rosenflor mere breder sig såmænd også i glasset. Det er altså en kompleks og indholdsrig Veltliner, der er udfordrende og harmonisk – også lige til at sætte på bordet, for dér hører den hjemme.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Sohm & Kracher ”Lion” Grüner Veltliner, 2020, Burgenland

"Som den mindeværdige 2016’er er den et fortryllende mix af honning, nektariner og friske abrikoser. Vinifikationen har tilføjet nogle små, ramme bitterstoffer, og syren er stadig medspillende og velplaceret. Også denne årgang er en glimrende madvin, men kadancen er sat et skridt tilbage siden 2016’eren, så måske har den godt af at modne et års tid mere. Der vil altid være plads på bordet til sådan en Grüner Veltliner.”

139,00 kr. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Schloss Gobelsburg ”Ried Steinsetz Grüner Veltliner”, 2020, Kamptal

”Tæt, solid og kompeks, med nuancer i smagen fra nødder til pomelo, tilsat et spagfærdigt dryp honning og pirrende mineralsk tilbehør. Den holder dog sin stramme, tørre stil, og er en fremragende og udfordrende madvin, fra fisk til fjerkræ, måske endda længere.”

150,00 kr. www.bichel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Hirtl Grüner Veltliner, Ried Kirchberg, 2020, Weinviertel

”Fristende blomsternæse. Smagen er mindre poetisk, tør og med markant syre, præget af nødder og en ret reserveret holdning. Det er en udpræget madvin, der gerne må iltes let.”

95,00 kr. v/6 fl. www.cavalcade.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Weingut Stadt Krems Grüner Veltliner, Ried Weinzierlberg, 2020, Kremstal

”Ung, spændstig vanillenæse. Smagen har mere vanille, foruden nødder og ananas, og så er den tør og ledsaget af en udholdende syre. Præsentabel madvin med rygrad og fasthed og helt uden kæleri og sødme.”

120,00 kr. 90,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Pfaffl Grüner Veltliner vom Haus, 2021, Niederösterreich

”Ung, lukket næse. Smagen er også ung, ung og frisk, med vanillebolcher og mild melon og med en dæmpet og fint ledsagende syre. Lidt druesødme melder sig i glasset, men det forhindrer ikke, at det er en glimrende og meget anvendelig madvin.”

120,00 kr. 90,00 kr. v/6 fl. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Weingut Stadt Krems Grüner Veltliner, 2021, Kremstal

”Ret venlig, aromatisk og mildt krydret. Den har pæn fylde – atypisk for en Veltliner – og smagen har nuancer mod næsten moden pomelo. Den er ung og har godt af lidt ilt, inden den sættes på bordet. Dér kan den klare meget, fra fisk/seafood til lyst kød som kylling og kalv. Syren er pæn, men ikke anmassende.”

160,00 kr. 120,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Hirtl Grüner Veltliner Classic, 2021, Niederösterreich

”Meget ung, lidt levende i glasset, knastør og med en lang, nydelig smag af nødder. Stilen og den velplacerede syre gør den til en alsidig og ukompliceret madvin.”

82,00 kr. v/6 fl. www.cavalcade.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Domäne Wachau Grüner Veltliner Prestige, 2021, Wachau

”Frisk, blomstrende næse. Der er mere ungdom og friskhed i smagen, der er endda meget ung, lidt hvalpet og knastør. Stilen er kontant, uden finesser og kæleri, så den er lige til at sætte bordet – selv om den nok bliver morsommere efter lidt modning.”

139,00 kr. Tilbudspris 79,00 kr. www.kogs.dk
bottom of page