top of page

AUSTRALSK SHIRAZ

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Stonehorse Shiraz, 2018, Clare Valley

”Kødfuld og svesket Shiraz fra Clare Valley, der ligger knap 150 m nord for vinhovedstaden Adelaide. Den er tør og potent, og foruden de udholdende svesker er det solvarme, sorte bær, der præger smagen. Det er en charmerende, alsidig madvin, der får en lille, koket druesødme i glasset, så den også kan nydes uden mad. Men grill er dens favorit!”

179,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Clonakilla Hilltops Shiraz, 2017, Hilltops

”Den har mokka i næsen og engelsk lakrids og sveskeblommer i smagen, men også her dukker mokka op, eller rettere: ristede kaffebønner. Den ændrer karakter i glasset, bliver mere mineralsk og får efterhånden en udholdende garvesyre. Dens tørre, stramme stil kombineret med garvesyre og mineraler, gør den til en fortrinlig madvin, der bør lites 10-15 min. Vellykket og meget personlig Shiraz.”

179,95 kr. v/6 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Zonte’s Footstep ”Baron von Nemesis Shiraz”, 2019, Barossa

“Indpakningen er pjattet, og navnet er pjattet, men vinen er bestemt ikke pjattet. Det er maskulin, potent Shiraz med solbær og beskeden druesødme. Den har udfordrende nuancer fra mokka til mineraler, den er muskuløs og udholdende i glasset, nok for potent til hygge, men ideel til en australsk grillaften.”

199,95 kr. 179,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Hewitson Ned & Henry’s Shiraz, 2020, Barossa Valley

”Fuldfed Barossa Shiraz med saft, krydderi og struttende muskler. Den har også en pæn syre og er harmonisk og veloplagt i glasset. Det er modne svesker og blommer, der giver smagen, flinkt hjulpet af en lille, delikat druesødme, der holder til langt ud i eftersmagen. Den er dejlig, både til hygge og til mad.”

220,00 kr. 160,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Thorn-Clarke ”Terra Rossa Shiraz”, 2018, Barossa

”Tør og lidt stejl Shiraz, der holder den tørre, robuste stil i glasset, fint ledsaget af solbær og brombær og en druesødme, der dukker op og holder stædigt ud. Den tørre indledning og druesødmen enes pænt, der er harmoni i glasset og kød på bordet.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Calcannia Shiraz, 2018, Clare Valley

”Blød, mild og saftig Shiraz med solens eget krydderi, et koncentrat af modne solbær og en udholdende druesødme. Det er en venlig, munter og veloplagt Shiraz, der charmerer i glasset og skaber venner omkring sig, for den har solskin, charme og koncentreret sødme at byde på. Den vinder både ved første og ved nærmere bekendtskab.”

179,95 kr. 149,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Shaw + Smith, ”Balhannah Vineyard Shiraz”, 2016, Adelaide Hills

“En australsk Shiraz fra et efterhånden klassisk koldklima område med mineralske forudsætninger, men uden ødselt solskin og uden sødme. Sådan smager den. Den er tør, nøgtern, præget af mokka og stramhed i stilen og sorte blommer i smagen. Den er ikke uvenlig, men heller ikke venlig, og den er lang og konsekvent i smagen, så man må indstille sig på mokka og sorte blommer, serveret tørt og mineralsk. Den er af samme grund kun til mad.”

449,00 kr. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Byrne ”Double Pass Shiraz”, 2019, South Australia

“Meget enkel og meget australsk Shiraz med friske røde kinder af sunde sorte bær, foruden en god knivspids druesødme og en lang og velbalanceret syre. Det er en jovial madvin, der sagtens kan nydes uden mad.”

99,95 kr. 79,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Casella ”The Black Stump” Shiraz Reserve, 2020, Clare Valley/McLaren Vale

“Den begynder med en varm hilsen fra solbærmarmelade, men den holder balancen – og pludselig er den væk. Den er mild og venlig, saftig og træfri og kan både bruges med og uden mad. Der er sommer og solskin i det glas.”

129,95 kr. 99,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Milton Park Shiraz, 2019, South Australia

”Mild, let røget og med smag af modne sorte bær. En udholdende druesødme overtager lidt efter lidt magten i glasset, men vinen kæntrer ikke, den holder sig blød, mild og saftig. I denne årgang er den både til hygge og til mad."

100,00 kr. Tilbudspris 75,00 kr. www.skjold-burne.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Brave to be Murray Shiraz, 2021, Murray Darling

“Ret sød, slank og med smag af marmelade og sorte bær. Det er Shiraz til den søde tand og de ukritiske smagsløg. Den klarer nok bedre uforpligtende hygge end mad.”

99,00 kr. Tilbudspris 59,00 kr. www.kogs.dk
bottom of page