top of page

BOURGOGNE

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Collin-Bourisset Pouilly-Fuissé, 2019 AOC (Hvidvin)

“Appellationen er toppen af hvid Mâcon, og denne 2019’er er en værdig repræsentant. Næse med pære og vanille, smag med melon, ynde og et dryp pomelo, der sikrer balancen og giver den både friskhed og karakter. I glasset dukker glimt af frisk ananas op og bekræfter den glimrende kombination af frugt og friskhed. Den er tør uden at støre, den har syre, og den har friskhed, så den er bredt anvendelig, fra sushi til visse oste – foruden alt det traditionelle.”

379,00 kr. 279,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Madame Veuve Point Chablis, 2020, AOC (Hvidvin)

“I Chablis produceres Bourgognes mest berømte hvidvin, der traditionelt er mere tør, stram og mineralsk end de hvide vine fra Côte d’Or og Mâcon. Denne udgave er netop stram og tør, med smag af flint og lidt melon, men helt uden sødme. Pæn syre, stor friskhed, nul egetræ, så det er en fremragende madvin, ikke mindst til fisk/seafood.”

199,00 kr. 79,00 kr. v/ 6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Collin-Bourisset Viré-Glessé, 2020, AOC (Hvidvin)

“Frisk næse med ungdom og citrus. Smagen begynder med friskhed, citrus og honningmelon og fortsætter elegant med fint poleret vanille. Det er en raffineret Chardonnay med krop og diskrete mineraler. Tør og frisk, så det er en perfekt madvin.”

269,00 kr. 199,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Château du Cray ”Le Cornevent”, 2019, AOC Montagny 1’er Cru (Hvidvin)

“Frisk og adræt Chardonnay med vanille og friskplukkede mandler i både næse og smag. Den virker træfri og er meget let mineralsk, ikke så lang i smagen, men harmonisk og med både karakter og en velplaceret syre. Den pynter på bordet, og giv den roligt 10-15 min. luft, selv om den er over den første ungdom.”

299,00 kr. 229,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Maison André Goichot ”Premier Cru Les Cloux”, 2020, AOC Rully (Hvidvin)

“Ung, blød og aromatisk Chardonnay med nuancer fra vanille over citrus til let anis. Den er tør, mere slank end buttet, og især frisk. Syren, friskheden, dens karakter og en fin mineralsk påvirkning gør den til fremragende ledsager til fisk/seafood.”

339,00 kr. 249,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Domaine Albert Sounit, Montagny 1’er Cru “Les Coères”, 2018, AOC (Hvidvin)

“Danske dråber fra Côte Chalonnaise, med tryk på friskhed, mineraler og tør stil.
Det er en ikke helt ung Chardonnay uden tegn på alder, med en superfrisk og mineralsk attitude, som om den hellere ville have været mousserende. Den lever på friskheden, letheden og sin ubekymrede natur. Den ungdommelige friskhed og syren gør det svært for Chardonnay at vise sine kvaliteter, men det er ren en, glimrende og meget ligefrem madvin.”

265,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Bouchard Père & Fils Beaune du Château, 1’er Cru, 2019, AOC

“Også i denne årgang en forrygende kombination af ynde og råstyrke. Det er auraen af violer og lavendler, der kommer først i glasset, snart efterfulgt af engelsk lakrids, sveskeblommer og tørrede krydderurter. I glasset holder den fornemt balancen, ikke alene balancen mellem de feminine ynder og florale nuancer og de maskuline udtryk for kraft og potens. Den er ung endnu, og meget kan ske, men med lidt kærlig iltning er den allerede en yndefuld og udfordrende madvin. Hvorfor ikke til en skive af den lokale limousine for finessernes skyld – eller en skive af den lige så lokale Charolais for potensens?”

525,00 kr. 350,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Domaine Réyane & Pascal Bouley, Clos du Bas des Teurons, 2017, AOC Beaune 1’er Cru

“Det er ren poesi i glasset, kælne violer i intim omfavnelse med lavendler og andre florale nuancer - og en lang, silkeblød smag, der lidt efter lidt bliver mere tør og udfordrende. Det er en vin med flere lag og mange drømme, der udfoldes og fortolkes i glasset. Så kompliceret og så ligetil kan en stor Beaunevin være. Den beholder det poetiske tilløb og den nøgterne, prosaiske afslutning, der også gør den til en mindeværdig madvin, der har krop, garvesyre og andre kvaliteter til at klare det fineste oksekød.”

600,00 kr. 400,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Camille Giroud Santenay, 2019, AOC

”Den begynder gådefuldt, med silkeblødhed, parfumeret bærsmag og lidt syre i baggrunden. Det er en Pinot Noir med noget på hjerte, druen er håndteret kyndigt og poleret kærligt, så der er karakter og glød i glasset, og vinen er poleret, så den er blank og poetisk. Der er ynde og charme, bløde former og tiltrækkende krop. Den er robust nok til et godt stykke kød, men kan også nydes helt for sig selv. Herlig vin – og nogle af gåderne afslører den ikke!”

400,00 kr. 300,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Domaine Tawse ”Beaune 1’er Cru Tuvilains”, 2018, AOC

“Mørk, potent og lakridset, med hilsener fra tørrede solbær, engelsk lakrids og koncentrerede svesker, helt uden sødme. Det er en kraftkarl, der spiller med musklerne – og virkelig har noget at spille med. Den udfolder sig ikke I glasset, den indkapsler sig, spænder bæltet og bliver endnu mere potent og imponerende. Det er sjældent at møde en stor Beaunevin, der – i hvert fald endnu – spiller så markant på potensen og slet ikke viser ynde eller elegance. Men kombinationen af saft, frugt og potens gør den til en fremragende kødvin.”

500,00 kr. 350,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Bouchard Père & Fils, Beaune les Marconnets, 1’er Cru, 2019, AOC

“Det er klassisk Beaune fra en af de høje hylder, fast, sikker frugt og en overbevisende balance mellem feminin elegance og maskulin råkraft. Det er først modne brombær, tørret timian og engelsk lakrids, der dominerer, senere kommer fligen af mørk chokolade til, suppleret af sveskeblommer, og næsen får kokette nuancer af viol og lavendel, og smagen hæver sig fra nydelig Bourgogne til elegant Bourgogne. Efter en time eller to er det de feminine dyder, der overtager i glasset – det gør ikke oplevelsen dårligere!”

575,00 kr. 355,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Maison Roche de Bellene, Volnay ”Vielles Vignes”, 2019, AOC

”Tør, ren og konsekvent Pinot Noir, der er uden Volnays hyppige svagheder i struktur og smag. Den er fast og sikker, præget af tørre, sorte bær, lakrids og stødt peber. Det er sjældent at møde en Volnay, der er så stram og sammenbidt, det giver den personlighed og gør den til en fortrinlig madvin.”

319,95 kr. v/6 fl. www.theis-vine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Madame Veuve Point Gevrey-Chambertin, 2017, AOC

“Finere adresse får en kommunevin næppe I Bourgogne. Der er også noget fornemt over den, noget forfinet – og samtidig skrøbeligt. Den spiller forsigtigt ud, med tørrede krydderurter, spinkel engelsk lakrids og modne, tørre solbær. Den bevæger sig langsomt i glasset, som om den leder efter sin identitet. Efter en times tid bevæger den sin sarte smag hen i retning af brombær uden sødme og tørret timian og udfolder sig mildt, blødt og kærligt med røg og charme. Det er en vin, der smager både af fornemhed og af drømme.”

499,00 kr. 449,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Maison André Goichot Givry, 2019, AOC

“Tør og stadig ung og lukket, med forsigtig lakridssmag og i nydelig, robust stil. Den er let mineralsk, velbalanceret og pålidelig, som de røde vine fra Chalonnaise ofte er. Den udfolder sig sympatisk i glasset og er en fortræffelig, solid madvin.”

279,00 kr. 199,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Château du Cray, 2020, AOC Mercurey

”Ung, blød, tør og tiltalende Pinot Noir, der åbner med tørrede svesker og solbær uden sødme og slutter med nelliker og tørrede krydderurter. Den holder sig blød, rund og tør i glasset og er en glimrende madvin med både syre og druekarakter.”

359,00 kr. 269,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Maison André Goichot Beaune, 2018, AOC

“Ærlig Beaunevin, der nok er ydmyg, men også frugtig, peberkrydret og i godt humør. Den er tør og venlig og har små, fine træk af klassisk Beaune Pino Noir. Den har godt af 5-10 min. luft og er både til hygge og til lettere retter.”

279,00 kr. 199,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Domaine Albert Sounit Rully, 2019, AOC

“Den har aftryk af ristede kaffebønner, både i næsen og i smagen, og det tager noget af pynten af Pinot Noir. Den er ungdommelig, frisk, frejdig, med flere hilsener fra sorte bær end fra røde, uanset hvad bagetiketten fortæller. Kaffen mildnes lidt i glasset, men ikke nok til, at Pinot Noir kan få sit gennembrud. Den holder sig tør, saftig og kaffet og kan med fordel iltes 10-15 min.”

325,00 kr. www.kogs.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Maison André Goichot Savigny-les-Beaune, 1’er Cru “Aux Guettes”, 2018, AOC

“Tør, slank og med pæn fylde, der giver smagen personlighed og efter 10-15 min. i glasset også fremhæver smagen af Pinot Noir. Det er ingen sværvægter, men den forvalter sine medfødte talenter pænt og opfører sig ærligt og artigt i glasset.”

379,00 kr. 299,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
bottom of page