top of page

MERLOT

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Silverado ”St George Vineyard Merlot”, 2017, Napa Valley.

”Syren er blevet mere markant i denne, nye årgang, men den har stadig den overbevisende kombination af noget fyrigt og mineralsk i smagen – og den lange smag af sorte bær, især hyldebær. Den er stadig profileret af mynte, pebermynte først og kryddermynte sidst. Af en rød Napavin er den påfaldende – og prisværdigt – stram og velbalanceret, den lider ikke af fedme og har ikke engang buttede pletter på kroppen. Derfor skriger den også på mad (kød) og på tålmodighed. Ilt den gerne 15-20 min. eller gem den.”

379,00 kr. www.laudrup.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Starmont Merlot, 2014, Carneros

”Fuldfed og moden californier, endda fra Napa Valley, blød, strunk og saftig. Smagen siger tørrede svesker, solbær og brombær - egetræ anes, men overdøver ikke, smagen er lang og harmonisk, vinen muskuløs, men også artig. Der er krop, der er muskler, der er lidt charme, og der er modenhed i glasset, men slet ikke overmodenhed. Glimrende kødvin.”

225,00 kr. INCO/Otto Suenson.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Columbia Winery Merlot, 2016, Columbia Valley

“Solid, saftig, meget oversøisk - men også pænt harmonisk og mildt krydret, med aftryk af tørrede solbær og brombær og en knivspids mokka. Syren medvirker pænt og diskret, og det samme gør en forsigtig flirt med noget egetræ. Det hele hænger nydeligt sammen, og den gode fornemmelse af solid saft og sorte bær holder længe ud. Den er især til mad.”

100,00 kr. MENY/Kvickly/SuperBrugsen.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Elgin Vintners “Elgin Noir Merlot”, 2017, WO Elgin

“Mild, blød, let forståelig koldklima Merlot fra Sydafrika, med smag af sorte bær og lidt lakrids, alt sammen blidt og med måde. Det er især en venlig vin, gennemført silkeblød, med let druesødme og kun antydninger af egetræ og jordbund. Den er så venlig, at den er lige så vel til hygge som til mad.”

139,00 kr. 120,00 kr. v/6 fl. www.rudersdalvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Francis Coppola Merlot, 2017, California

”En californisk Merlot fra den lette hylde, med let solbærsmag og mærkbare aftryk af egetræ. Den er blød, net, har en del sødme og glider ned af sig selv. Desværre lever den ikke op til skamrosen på bagetiketten, men holder en jævn, almindelig stil og kvalitet. Pga. sødmen er den lige så meget til hygge som til mad.”

163,00 kr. INCO/Otto Suenson.
bottom of page