top of page

20-ÅRS TAWNY PORT

Aftapningsåret står i [ ]

Aftapningsåret skal stå på etiketten.

af Henrik Oldenburg

Flaske_edited_edited_edited.png

19,5/20

Quinta do Mourão ”Rio Bom” 20-Years Port [2022]

”Allerede næsen er tæt og kompleks, indbydende – og gådefuld. Nødder, sirup og tørrede rosiner spiler op, mild nougat følger efter. Smagen er elegant og næsten endeløs. Den er kælen, moden og lækker – én lang himmerigsmundfuld. Den er så perfekt, at man er lige ved at græde…”

689,00 kr. v/12 fl. www.passtheport.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Bulas 20-Years Port [MANGLER]

”Mørk, fast og sikker, med sikker struktur og en fornem balance mellem den naturlige sødme og en velplaceret tørhed. Det er nødder og kandis, der dominerer, raffineret suppleret med figner og smeltet puddersukker. Den er lækker, konsekvent og udholdende med renhed, fasthed og karakter.”

Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Quinta da Devesa 20-Years Port [2022]

”Tæt nøddenæse – og lige så tæt og lækker nøddesmag, der mixes med blød nougat og mild, sødmefuld røg. Den vil skabe lykke ved alle kageborde, og også blandt de milde og røgede oste. Der er endda tilløb til lidt fin dybde i smagen, og den har en nydelig længde. Den er i det hele taget nydelig – og lækker!”

460,00 kr. www.vinho.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

DR 20-Years Port [2021]

”Den har fasthed i struktur og nydelige dimensioner. Den begynder med nougat og nødder og fortsætter med figner og kandis. Balancen i glasset er overbevisende, den tætte sødme modsvares af en forholdsvis tør finish, der er lidt mut, men slet ikke bitter, og eftersmagen er lang og delikat. Den er blank og uden kælerier, bare sikker, solid og lækker. Det er en 20-års til de store oplevelser, ikke kun til hygge og desserter, men også til ost og måske noget endnu dristigere.”

Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Niepoort 20-Years Port [2022]

”Lys, klar og træfri, med en smag, der nærmest vågner i glasset og folder sig ud med alle sine kvaliteter og et koncentrat af figner, maltbolcher og sirup. Den er ikke i traditionel, røget stil, og den ligner ikke andre, den er mere ligefrem, frisk og imponerende og med en lang og udfordrende eftersmag, der fuldender den lækre oplevelse og slår et sidste, stort plus i karakterbogen. Den er så raffineret, at man tilgiver, at kroppen er lidt spinkel.”

299,95 kr. (0,375 l) www.theis-vine.dk
P.S.: Smagt på helflaske, men prisen er for halvflaske.
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Quinta das Lamelas 20-Years Port [2018]

”Mørk og fast i struktur, med markant smag af mørk nougat og marcipan, nøddekoncentrat og kakao – en meget personlig, forførende, intens og meget kompleks smag. Den er noget helt for sig selv, overfyldig, småfed, men på den sympatiske måde: den smager, så man burde holde op – men ikke kan. Den kæler ihærdigt, men den indynder sig ikke, den voldtager!”

Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Porto Pocas 20-Years Port [2021]

“Kært barn på det danske marked, og stadig hos COOP. Jeg har tidligere været skeptisk over for deres generationsskifte, men denne 20-års har pæne attituder og er i pæn balance. Den er i let røget, venlig mellemstil, domineret af karamel og nougat. Den samler sig nydeligt i glasset og er gennemført behagelig og lækker. Den gør sig til hygge, til milde og røgede oste og til kager. Den har sødme, men også charme!”

Tilbudspris 249,00 kr. Kvickly/SuperBrugsen.
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Vieira de Sousa 20-Years Port [2022]

”Lys, let og lækker. Der er milde flødekarameller i smagen, sirup og et drys hasselnødder. Den er lidt splejset af bygning – eller slank, om man vil – så den er bygget til hygge, nødder og kager. Den er ren og spritfri og opfører sig venligt og artigt i glasset. Sødmen er markant, men ikke overdøvende. Giv den 10-15 min. luft, så den slipper de små, medfødte bitterstoffer.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Kopke 20-Years Port [2021]

”En gammel kending i sædvanlig mørk og sikker stil. Det er en ret robust stil, den er mere solid og frugtig end røget og kælen, sødmen er under kontrol, den smager udholdende af nødder, mørk kandis og tørrede figner. Stilen og smagen gør den alsidig, fra hygge over oste til desserter.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Boeira 20-Years Port [2021]

”Flasken er en helt lille karaffel, forfinet og poleret, og det samme er Portvinen i den. Den er mørk og har i begyndelsen flere maskuline træk end feminine - men en tæt, intens sødme bliver hurtigt dominerende i glasset, med sirup og syltede figner, og sødmen kommer snart til at savne modstand. Derfor bliver det en meget sød, men bestemt ikke ubehagelig oplevelse, det er bare ren, sødmefuld nydelse og til desserter, der elsker sødme.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Quinta da Pacheca 20-Years Port [2017]

”Der var mangel på flasker, så den er smagt fra en flaske på 0,20 liter, men prisen er for en normal flaske. Det er heller ikke nogen ny aftapning, så den er mere moden end frisk og mere røget og sliksød end normalt. Den er også ren og spritfri, præget af sirup og nougat og let at blive i godt humør af. Lige nu, med alder og miniflaske, er den mest til hygge.”

485,00 kr. www.vinho.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Porto Réccua 20-Years Port [2021]

”Lys, let og let flydende, afgjort til den søde side, med mere end halvfed smag af nougat og nødder. Den har rygrad som en vandmand og har kun sin polerede sødme at byde på. Den ender endda ret kort og er kun til uforpligtende hygge – eller ledsager til meget søde sager.”

bottom of page