top of page

ARGENTINSK MALBEC

af Henrik Oldenburg

 

Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Catena Malbec, 2015, Mendoza

”Catena er stadig pejlemærket i argentinsk Malbec, også selv om datteren Laura har overtaget mere og mere. Vinen er en af mange fra Catenas højt beliggende marker i Andes, og den har fine aftryk af kølighed og koldt klima, foruden stramhed i en raffineret smag af solbær og eucalyptus. Det er stadig en saftig, velbalanceret og pompøs vin, der vil klæde alt rødt kød og mange oste.

120,00 kr. INCO/Philipson Wine.
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Familia Schroeder S Malbec, u.å., Patagonia

”Dinosaurus-ejendommens top-Malbec har lagret 18 mdr. på nye franske fade og er så intens, kødfuld og raffineret, som man kunne forestille sig. Her er ødselt pressede svesker, ingen generende syre, ingen pågående smag af egetræ, kun intens saft og heldigvis en mildt balancerende syre. Den er tør, overvældende, mættende, men igen: balancen er i orden. Den viser, hvad man også muskuløst kan få ud af Malbec.”

399,00 kr. 299,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Familia Schroeder Barrel Fermented Malbec, 2018, Patagonia

”For to siden noterede jeg, at den var ”blød, mild, saftig, kødfuld og med en stædigt udholdende syre”. De to år har mildnet syren, men balancen er stadig i orden, og røde og sorte bær muntrer sig stadig i glasset. Det er en glimrende, tør og potent madvin, der længes efter sin barndoms oksekød fra de vilde argentinske sletter.”

219,00 kr. 179,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Terrazas Malbec, 2019, Mendoza

”Den begynder som lidt af hvert – og ender også som lidt af hvert. Indledningen er lovende, med frisk bærsmag, solbær og slåen med et kærligt bid, så bliver den mere krydret saftig og
flyder let hen over midterstykket og slutter tørt og saftigt med et lille stænk af druesødme. Det er ingen muskelvin, selv om den hedder Malbec, men heller ikke nogen finessevin, den skrider frem i glasset efter sine egne love og ender med at være en pæn og alsidig madvin, der lovede mere, end den kunne holde – i hvert fald noget andet.”

162,50 kr. INCO.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Familia Schroeder Malbec Select, 2019, Patagonia

“Blød og saftig Malbec med flest aftryk af hyldebær og modne blommer. Den er mild, tør og tiltalende, og smagen er enkel, konsekvent og nydelig. Det er en præsentabel Malbec, der er tør af natur, men endda får en lille fin druesødme i glasset, bare en anelse, ikke mere. Herlig til kød, men god til så meget andet.”

169,00 kr. 139,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Familia Schroeder ”Saurus” Malbec, 2019, Patagonia

”Solid og saftig Malbec, der er tør af natur, men får en lille, pikant druesødme i glasset. Det er tørrede brombær og modne sveskeblommer, der dominerer smagen, tilsat en stang engelsk lakrids. Den har flirtet med lidt egetræ, men det smages ikke: den er mild, saftig og rødkindet – og lige til at sætte på bordet eller ved grillen.”

129,00 kr. 109,00 kr. v/6 fl. www.youandwine.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Catena ”Luca” Malbec, 2015, Uco Valley

”Det er en rigtig decembervin, med varme og glød, med julekrydderier og nej, ikke juletræ, men egetræ, ristet og blødgjort. Adressen siger koldklima, men sådan smager den ikke, den smager af lunhed og varme, fint kontrolleret, og i en stil så venlig, at den også kan nydes uden mad. Men helst til et stykke godt kød.”

162,50 kr. INCO.
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Catena ”Alamos” Malbec, 2017, Mendoza

“Det er lillebroderen til mange større brødre, lille, kæk og ret artig, med markant smag af ristet kaffe og et mildt pres af sorte bær. Uhøjtidelig og ukompliceret hverdagsvin, der er tør med lidt sødme og holder sig artig og renvasket i glasset.”

70,00 kr. INCO/Philipson Wine.
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Cimarosa Malbec, 2021, Mendoza

”Der er lidt uro i glasset, måske rejsefeber, for den ellers ret anonyme vin er sendt fra Tyskland til Lidl i England og derfor til Lidl i Rønne. Den smager rent og pænt af ikke så meget, men den har en let, pebret saft med behersket druesødme, og den er lige til at skrue op og skabe hygge ved grillen.”

50,00 kr. LIDL.
bottom of page