top of page

AMERIKANSK CABERNET

af Henrik Oldenburg

 

Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Koyle Royale Cabernet Sauvignon, 2018, DO Colchagua Valley

“Det er Koyles røde topvin, skabt af Cristóbal Undurraga, og han fortjener at nævnes. Den er påfaldende tør og stram af en chilensk Cabernet, intens, saftig, mildt krydret, med udholdende aftryk af stødt peber, blommer og lidt raffineret eucalyptus. Den smager mere internationalt end chilensk, især fordi den er uden sødme, men også fordi den er mere udfordrende end kælen. De 18 mdr. på franske fade har modnet og forfinet den – uden at skade den. Prægtig madvin, jeg tænker på chilensk på rødt oksekød, men den kan så meget andet.”

175,00 kr. 135,00 kr. v/6 fl. www.bichel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Sojourn Cabernet Sauvignon, 2019, Sonoma Valley

”Også i denne årgang et brusebad af fine råvarer, dygtighed, gode viljer, fantasi, sorte bær og saftig livsglæde. Det er brombær og hyldebær, der fører an, også lidt solbær, og så følger små mineraler, et skud eucalyptus og egetræ, der lige præicis holder sig i skindet og ikke overdøver. Den samler sig i glasset og bliver mere intens, mere frugtig og mere saftig. Den holder sig fyldig og struttende af sundhed. Den har måske ikke 2016’erens overdådige charme og kompleksitet, men også 2019’eren er en glimrende, robust og tiltalende kødvin.”

750,00 kr. 550,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Koyle Cabernet Sauvignon, 2018, DO Colchagua Valley

“Gedigent håndværk fra den gavmilde Colchagua Valley. Den er holdt i stram hånd, solen får ikke lov til at gå amok i det glas, den er tør, saftig, let pebret og med bidrag af sveskeblommer og tørrede brombær. Den har fået både kærlighed og egetræ, heldigvis mest det første, og viser både harmoni og frugtig charme i glasset. Den er blød, blank og fristende. Glimrende madvin, hvilket især vil sige kødvin.”

135,00 kr. 95,00 kr. v/6 fl. www.bichel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Viña Tarapacá Cabernet Sauvignon Gran Reserva, 2020, DO Valle del Maipo

”Den har, hvad man forventer af en forkælet Cabernet fra Maipo Valley, den er frugtfrisk, den er blød og saftig, den er kødfuld, og den har nogle fine glimt af Maipos gavmilde solskin. Men den er tør af karakter, ret stram, lidt reserveret og behageligt præget af sorte bær og lidt engelsk lakrids. Harmonisk og dejlig madvin, der ikke behøver iltes.”

Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Clos de Luz ”Massal” Cabernet Sauvignon, 2019, DO Rapel Valley

”Blød, tæt og saftig chilener, der kun har et glimt af solens sødme i glasset, ellers er den stram, tør og imponerende præcis, uden generende fadsmag og syre. Vinstokkene er iflg. bagetiketten plantet i 1945 på egne rødder – den slags kan man i et land uden plantesygdomme. Stilen er international, men sjælen er chilensk, og den lange, bløde smag af sorte bær er inspirerende, ikke mindst til bordets glæder.”

179,95 kr. 149,00 kr. v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Lucas & Lewelle Cabernet Franc, 2018, Santa Ynez Valley

“Cabernet Franc fra Californien – den slags kan de naturligvis også. Især næsen har eksklusive træk fra Pomerol, og også smagen har spor af det fornemme Bordeaux, tilsigtet eller ej. Det er den bløde charme, de mineralske detaljer og drømmen om sorte trøfler, der sigter højt. De 21 mdr. på franske fade smager man ikke, men den nydelige balance i glasset kan nok takke dem. Den er både vellykket og velsmagende.”

275,00 kr. 200,00 kr. v/6 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Viu Manent Cabernet Sauvignon Reserva, 2015, Valle de Colchagua

”Blød og ret stram chilensk Cabernet, der er mere nøgtern i stil, end de røde vine fra Colchagua plejer at være. Gamle vinstokke, ingen træsmag, behersket frugt, sporadiske indskud af tobak, lakrids og tørrede sorte bær – alt i alt en disciplineret og tørt saftig kødvin, der med sine 7 år er lige til at sætte på bordet.”

70,00 kr. INCO/Philipson Wine.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Hayes Ranch Cabernet Sauvignon, 2019, California

“Fuldfed californier, med frugt, friskhed og fylde. Den er djærv, den er enkel, den er meget amerikansk, bortset fra at den ikke smager af egetræ, derimod af sorte bær og eucalyptrus. Afslappet stil, skrueprop og ingen fornemhed - bare skru op og sæt den på bordet, helst til rødt kød og festlig hygge.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Undurraga ”Founder’s Collection” Cabernet Sauvignon, 2019, DO Maipo Valley

“For tredive år siden buldrede Undurraga igennem på det danske marked med små, buttede flasker Cabernet, let forståelige, let drikkelige og især til lav pris. Nu lancerer Chilehuset også en forholdsvis kostbar Cabernet på en højskuldret Bordeuaxflaske, med saft, kraft og egetræ. De måtte gerne have sparet halvdelen af egetræet, synes jeg, for træet kvæler friskheden og den fugtige charme. Det er ikke altid lykken at blive fornem – tilbage i glasset er så en robust, tør og solid Cabernet fra Maipo, men helt uden solskin og helt uden druesødme. Mad på bordet og farvel til den nostalgiske historie.”

200,00 kr. FØTEX.
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Francis Coppola ”Diamond Collection” Cabernet Sauvignon, 2018, California

”Pæn, beskeden bærsmag, lang, mild smag, let druesødme, nærmest ingen syre. Den er gennemført venlig og let forståelig, lidt tam, ret banal og ret kort. Desværre lever den ikke op til bagetikettens lovprisninger, bortset fra at den sikkert gør mest lykke til oksekød og pasta.”

163,00 kr. INCO.
bottom of page