top of page

HVIDVINE FRA CHILE

af Henrik Oldenburg

 

Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Santa Rita Chardonnay, ”Gran Reserva”, 2020, Limari

“Geografien har skiftet, men det er stadigvæk en Chardonnay uden slinger, frisk, slank, træfri og nu også med små dryp citrus og næsten moden mango. Den er lige til fiskebordet, men den kan så meget andet – faktisk er der ikke ret meget, den ikke kan.”

125,00 kr. AMKA.
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Tarapacá Chardonnay ”Gran Reserva”, 2021, DO Valle de Leyda

“Stilren, småtropisk og let mineralsk koldklima vin med aftryk af ananas, fersken og umoden mango og medfødt sprød friskhed. Den virker træfri og derfor endnu mere frisk og slank. Glimrede madvin, måske mindre til fisk end til lyst kød og seafood.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

MontGras ”Quattro”, 2021, DO Valle de Colchagua

“Spændende og frisk mix af 51% Vermentino og Verdejo, Viognier og Albariño for resten. Smagen siger markant vanille, modne pærer og mango. Syren er beskeden, det er friskheden ikke. Den er også fyldig, solid og udholdende i glasset og en meget anvendelig madvin.”

94,75 kr. FØTEX.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Los Vascos Chardonnay, 2022, Valle de Colchagua

“Lys, let og lystig Chardonnay, frisk, træfri og slank, med små pirrende hilsener fra mild citrus og moden ananas. Den kan bruges fra hygge og aperitif over fisk/seafood til lyst kød, hvis man sætter pris på vinens lette, sprøde stil.”

Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

MontGras “De Vine” Chardonnay Reserva, 2022, DO Valle Central

“Den er meget ung og mere påvirket af tropiske frugter end af friskhed. Det er ananas og fersken, der fører an, det har givet den frugtsmag og fylde, og da syren er mild og diskret, er den både til hygge og til mad. Ung, træfri og ukompliceret.”

90,25 kr. BILKA.
Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Emiliana ”Animalia Orange”, 2021, DO Valle Casablanca

“Den er lavet på Sauvignon Blanc, men det kan man ikke smage. I det hele taget smager man ikke så meget andet end syltede appelsinskaller og lidt ungdommelig tristhed. Den virker ældre, end den er, farven signalerer også tidlig modenhed, men den tager sig sammen i glasset og fremstår efter en times tid som en meget personlig, ganske frisk og fyldig vin, der stadigvæk ikke smager af Sauvignon Blanc, men har sin egen, individuelle charme. Men den er svær at vælge mad til – så lad hellere være.”

119,95 kr. Quickly/SuperBrugsen.
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Mirla Bay Sauvignon Blanc, 2021, Central Valley

“Lys, let, frisk og træfri Sauvignon Blanc, der smager lidt af milde rabarber og lidt mere af modne stikkelsbær og tilsat et dryp pomelo. Den er fredelig og let at bruge, også uden mad.”

60,00 kr. www.amka.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Darwin Vineyards ”Observer” Chardonnay, 2019, Valle del Maipo

“Smagen er et distraherende mix af smeltet smør og overmodne æbler. Den er fyldig, men ikke frisk, og det gør den lidt (for) tung i glasset. Den smager lidt gammeldags chilensk, lidt dekadent, om man vil – fra tiden, hvor man ikke stilede mod koldklimavine – og hvis man ikke værdsætter den smag, er den svær at sætte til mad.”

129,00 kr. 110,00 kr. v/6 fl. www.holte-vinlager.dk
bottom of page