top of page

CHABLIS

af Henrik Oldenburg

 

Flaske_edited_edited_edited.png

19,5/20

Domaine William Févre ”Chablis Grand Cru Bourgros”, 2020, AOC

“Grand Cru er den ypperste titel, man kan erhverve i Bourgogne. Der er kun 7 af slagsen, og Bourgros udmærker sig ved at ligge tæt på floden Serein, hvor jorden er blød af ler, så vinene herfra anses for at være de blødeste, mildeste og mindst flintholdige af alle Chablis’ Grand cru’er. Men ét er geografi og teori – noget andet er virkeligheden i glasset, og den er inspirerende. Man smager netop mildheden, storheden, udholdenheden. Først lidt, venlig, moden frugt, hvor pomelo er markant, så et langt stykke med smagen af ret tør, stram Chardonnay, så en raffineret afslutning med nuancer helt over i anis, og endelig en endeløs eftersmag med hilsener fra friske vanillebolcher og potpourrikrukken fra hjertehylden, så rig er den. Den er født til de fineste fisk og havets frugter – men ikke endnu. Den er alt for ung, drikkelig, men alt for ung. Gem den roligt 3-5-10 år.”

900,00 kr. Tilbudspris 650,00 kr. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

19/20

Domaine William Févre ”Chablis 1’er Cru Montmains”, 2020, AOC

“Den er ung, meget ung for en 1’er Cru fra Chablis, der er endnu noget knøset over smagen, og syren er ungdommelig og pågående. Men strukturen er i orden, og smagen er lovende. Den begynder med lidt vanille og venlighed, forlænget med småbitte toner af tropefrugt som umoden melon og mango, men tør hele vejen – og den slutter med lidt mere venlighed i en lang, ødsel finish og eftersmag. Mineraler mærkes ikke, syre heller ikke, men man savner dem ikke, så overbevisende er smagen, der raffineret udfolder sig i etaper og først bliver komplet i eftersmagen. Ingen fisk er for fornem til den, men vent, vent, den er endnu alt for ung og skal gemmes mindst 3-5 år.”

600,00 kr. 450,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Domaine Servin, Chablis 1’er Cru, ”Mont de Milieu”, 2021, AOC

“Det er en tør, blød, mineralsk og stram Chardonnay, med forfinet Chablis-karakter, fornemhed i glasset, forfriskende citrus i eftersmagen og en lang, fin og dæmpet syre som afslutning. Den kalder ikke på mad, den skriger, og den forlanger og fortjener udsøgte fisk og skaldyr.”

325,00 kr. 250,00 kr. v/2 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Domaine Servin ”Massale Vieilles Vignes”, 2020, AOC

”Der er lidt tropefrugt i næsen, men smagen er tør og stram, lykkeligt domineret af den ædle modenhed, der kan presses af druer fra gamle vinstokke. Den er bare en anelse mineralsk og ellers præget af mildhed og en sart og blid sjæl. Det er en fornem Chablis, den har ingen muskler og næsten ingen syre, men er alligevel – eller netop derfor – en drøm til fisk/seafood.”

265,00 kr. 200,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Albert Bichot, Domaine Long-Depaquit “Chablis 1’er Cru “Les Vaillons”, 2020, AOC

“Klassisk, tør og mineralsk Chablis med ren, stram smag og markant, afsluttende syre. Der er forsigtige hilsener fra ananas og pære, men helt uden sødme. Den er absolut kun til mad, men en glimrende og alsidig ledsager til fisk og seafood.”

312,00 kr. INCO.
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

J. Moreau & Fils ”Gloire de Chablis”, 2022, AOC Chablis

“Der er lidt udfordring i næsen, men smagen er føjelig og venlig, tør, let mineralsk og med en velfungerende syre. Sådan bliver Chardonnay kun i Chablis, så personlig, så stram og så smidig. Glimrende vin til fisk/seafood - og til så meget andet”

179,00 kr. v/6 fl. www.dinvinhandel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Gérard Tremblay Chablis, 2021, AOC

”Pikant, parfumeret næse. Smagen er også atypisk parfumeret, med aftryk af fersken og abrikos, lidt træg og bare en anelse mineralsk. Også efter en time i glasset er det en atypisk Chablis, ren og tør og med en diskret syre. Alligevel er den nok kun til mad, men en robust og alsidig fiskevin.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Laroche Chablis, 2021, AOC

”Kølig stil, mild smag, nærmest kødfuld og let mineralsk. I glasset udfolder den hilsener fra moden pære og mango, og den holder en stram, mineralsk stil og smag, harmonisk og med pæn, dæmpet syre. Nydelig og alsidig Chablis, der vil pynte på ethvert fiskebord.”

211,00 kr. KVICKLY.
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Domaine Servin ”Les Pargues”, 2020, AOC

”Det glas er et godt at starte med for den, der gerne vil vide, hvad en vellavet og vellykket, tør, stram, mineralsk Chablis er for en størrelse. Det er Chardonnay med streng karakter, frisk og konsekvent, logisk i stil, en pryd for fiskebordet.”

225,00 kr. 175,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

La Chablisienne Chablis 1’er Cru, “Grande Cuvée”, 2017, AOC

“Blød og tør, med små mellemtoner af ananas og pære. Pæn druekarakter, mild, velplaceret syre, lang og ren smag. Stilen er mild, den har mildhed fremfor mineralitet og er ekstremt venlig i glasset. Slank og lidt skrøbelig, det skal kokken også tænke på.”

254,00 kr. INCO.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Calvet Chablis,2020, AOC

”Tæt, bred smag, mest af ananas og modne mandler, pæn længde, velplaceret, afsluttende syre. Korrekt, traditionel Chablis fra vinlandets gyldne middelvej, habil madvin og næppe til andet end mad.”

189,00 kr. BILKA.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Château de Maligny ”Carré de César”, 2021, AOC Chablis

”Den er ung og frisk i glasset – og meget let perlende. Små mineralske nuancer kommer til og blander sig med den unge smag af vanillebolcher og umoden mango. Den holder sig ung, frisk og slank og spiller nærmest letbenet, indtil en kort syre lukker og slukker. Den er kun til mad, men kroppen er slank, og sindet er lidt skrøbeligt, så kokken skal tænke sig godt om.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

La Chablisienne ”La Pierrelée” Chablis, 2019, AOC

”Lang, mild og venlig smag, mest af pærer og moden mango. Den holder den venlige stil i glasset, selv den sene syre er mild og venlig. Den er tør og sprød, diskret og artig og en pæn og alsidig madvin.”

199,00 kr. BILKA.
bottom of page