top of page

ZINFANDEL

af Henrik Oldenburg

 

Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Kendall-Jackson ”Vintner’s Reserve Zinfandel”, 2020, North Coast, Cal.

“Potens, stødt peber, tør charme og ristet egetræ – det er de første indtryk. Den udfolder sig blødt og venligt i glasset, holder sin tørre bærsmag, men flirter også med lidt formildende druesødme. Bærsmagen holder heldigvis, fadsmagen må overgive sig til bær og saftighed, det giver vinen karakter. Den bliver bedre og bedre i glasset og kan altså med fordel iltes 15-20 min. – og så er der dømt rød kød!.

179,00 kr. v/6 fl. www.dinvinhandel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18,5/20

Brutocao ”Bliss Vineyard Zinfandel”, 2015, Mendocino

”Mild, rund, blød, bredmavet og saftig, med hilsener fra solbær og brombær. Den udfolder sig mildt og især tørt i glasset, bærsmagen bliver tydeligere, og lidt stødt peber kommer til og giver modspil - man smager hverken uharmonisk sødme eller ristet egetræ. Den holder sig nydeligt i glasset, den er velsmagende og fyldig – en mouthfiller, som de siger i Californien. Den er alsidig, men den bruger lidt af sin potens på at råbe ”Rødt kød!”.

250,00 kr. 175,00 kr. v/3 fl. www.eriksorensenvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Ravenswood ”Old Vine Zinfandel”, 2019, Lodi

”Blød, kødfuld, saftig og harmonisk Zin med aftryk af modne svesker, lidt mokka og brombær. Den udfolder sig mildt og saftigt i glasset, mokka og brombær overtager kommandoen, men der er ubekymret velsmag i glasset, og den holder begge ben på jorden. Vellykket både til hygge og til mad.”

149,00 kr. Tilbudspris 99,00-109,00 kr. www.hansjust.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

18/20

Wente Vineyards Zinfandel, 2020, California

”Det er koncentrerede solbær og hyldebær, tilsat en stang engelsk lakrids og serveret med ristet egetræ, der er pænt dæmpet og derfor harmonisk. Saftig og solid Zinfandel, helt uden skrøbeligheder og en intens bærsmag, der rækker langt ind i eftersmagen. Prægtig kødvin, der også vil kunne more sig med så meget andet, fra lyst kød til bløde oste.”

Flaske_edited_edited_edited.png

17,5/20

Four Vines Zinfandel, 2019, Lodi

”Mild røg, mange bløde toner og en lang, afslappet smag, der er betydeligt mere tør end sødlig. Det er en nydelig, let forståelig og ret charmerende Zin, en mild og røget hjerteknuser, der udfolder sig mildt og hjerteligt i glasset, mest med dæmpet røg og meget modne brombær uden syre. Den er både til hygge og til mad.”

75,00 kr. REMA 1000.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

LZC Zinfandel, 2019, Lodi

”Den er blød og saftig og hovedsageligt tør, men en mærkbar sødme vokser i glasset, dog heldigvis uden at ødelægge balancen. Det er en mild, enkel og hyggelig Zin, let røget, meget anvendelig og meget atypisk aftappet i Danmark. Den skal ikke iltes.”

59,00 kr. REMA 1000.
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

American Wings Zinfandel, u.å., California

“Den er ukompliceret, uhøjtidelig, ubestemmelig i alder og lokalitet, men bestemt ikke ueffen. Den har frisk frugt og mildhed, behersket røg og modne sorte bær, den smager ikke af fad, og den holder en pæn balance. Derfor kan den også bruges til lidt af hvert, fra lyst kød til grill og milde oste.”

79,00 kr. v/6 fl. www.dinvinhandel.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Footsteps Zinfandel Reserve, 2019, Lodi

”En djærv og uhøjtidelig Zin med frisk frugt og behersket sødme. Den viser både spor af modne brombær og af ristet egetræ, men den holder balancen og er let forståelig og drikkemoden.”

79,00 kr. 65,00 kr.v/6 fl. www.andrupvin.dk
Flaske_edited_edited_edited.png

17/20

Beast of Zin, 2021, Lodi

”Blød, lang og mild smag, der kombinerer stødt peber med sveskeblommer og druesødme. Sødmen har bedst fat i det lange løb, så det er både en Zin til den milde tand og til den søde tand. Det er en glimrende, krydret og venlig hyggevin, og mange vil sikkert også kunne drikke den til mad – sødme eller ej!”

Flaske_edited_edited_edited.png

16,5/20

Ironstone Zinfandel Reserve, 2020, Lodi

”Saftig og peberkrydret, med lang smag af slåen og meget modne sorte blommer, forsvarligt indhyllet i flere lag druesødme. Sødmen styrer stilen, men balancen er rimelig, og den diskrete bærsmag er formildet af røg, mildhed – og sødme. Det er en kælen og indladende Zinfandel, for kælen for manges smag – andre vil bare labbe sødmen i sig.”

158,00 kr. BILKA.
Flaske_edited_edited_edited.png

16/20

Eagle Creek Zinfandel, 2020, Lodi

”Blød og net hverdagsvin fra Zin-reolens nedre hylde, men den har ikke noget at skamme sig over. Den er pæn og ærlig, let pebret, let røget og med en let sødme, der gør den endnu mere let at forstå. Den udfordrer ikke de kræsne, men den frister sikkert dem, der ikke er det. Venlig, også prisvenlig.”

49,00 kr. REMA 1000.
bottom of page