top of page

MOUSSERENDE

af Henrik Oldenburg

 

Flaske_edited_edited_edited_edited.png

18/20

Casa Valduga ”130 Blanc de Blancs”, Vale dos Vinhedos

”100% mousserende Chardonnay efter Champagnemetoden og lavet i Brasilien - det ser man ikke hver dag. Men der laves glimrende hvidvine i Brasilien, trods det udfordrende klima, og denne mousserende er ren og frisk, med pænt brus og mere end pæn druekarakter. Den er lidt lettere i stil end Champagne, men har de samme kvaliteter. Den er rigtig dejlig, både med og uden mad.”

Flaske_edited_edited_edited_edited.png

17,5/20

Klein Constantia ”Blanc de Blancs”, 2019, WO Constantia

“Frisk, rensende smag, fint brus, dæmpet syre. Slank og nydelig mousserende fra et af Sydafrikas køligste vindistrikter. Den er tør og præcis og lige til at sætte på bordet, ikke mindst til fisk/seafood.”

Flaske_edited_edited_edited_edited.png

17,5/20

Casa Valduga ”130 Espumante Branco Brut”, Brasilien

”Festligt brusende, let smag af ristet rugbrød, spændende personlighed med pæn balance og velplaceret syre. Kroppen er mere slank end buttet, det forstærker friskheden. Nydeligt brasiliansk visitkort, der rækker fra hygge til hovedret.”

Flaske_edited_edited_edited_edited.png

17/20

Darling Cellars ”Blanc de Blancs Brut”, 2019, WO Darling

”Frisk, ren og brusende sydafrikansk årgangsvin med pæn druekarakter (100 % Chardonnay) og lille pirrende smag af ristet rugbrød. Den er slank og præsentabel, bedst til hygge og lette retter og til at mixe med juice, saft og andre gode sager, der skal ha’ friskhed og lidt brus.”

119,00 kr. www.amka.dk
Flaske_edited_edited_edited_edited.png

17/20

Château Tanunda ”Premium Cuvée” Brut, South Australia

“Mild, venlig, spinkel med pænt lille brus og medgørlig syre. Smagen rækker fra let ristede mandler til dryp af citrus. Den er så mild og let, at den er bedre uden mad end med.”

149,00 kr. FØTEX.
Flaske_edited_edited_edited_edited.png

17/20

Casa Valduga Brut, u.å. Brasilien

”Den er lavet af 60% Chardonnay og 40% Pinot Noir, samme druer som i Champagne, og efter samme recept. Chardonnays friske lethed og elegance smager fint igennem, det er sværere at genkende Pinot Noir og krop og tyngde. Smagen udfolder sig let ristet og med sart nøddesmag, og alt i alt er den mest til hygge, aperitif og lette retter.”

bottom of page